Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiek911

niedrożność jajowodu a zajście w ciążę

Polecane posty

Gość kasiek911

witam, pierwszy raz sie loguję na forum, bo chcę sie czegoś dowiedzieć od kobiet ktore starają się o dziecko a maja podobny problem jak ja, z drożnością jajowodu.Jestem świezo po badaniu HSG i niestety okazalo się , że jeden jajowod mam niedrożny, jestem załamana , bo wiem, ze teraz szansa na ciążę jest o 50 % mniejsza a moze nawet żadna ,bo dziś troche sobie poczytałam w necie i gdzies pisalo, że drugi jajowod chodz drożny moze być też nieczynny. nie wiem co dalej robic, jestem kompletnie zalamana.Dodam, że mam 36 lat i od dwóch lat staram się o dziecko.

Gość jhbjhb
polecam laparoskopie, moze jajowod wcale nie jest niedrozny, u mnie po hsg wyszlo wszystko super, dopiero laparo pokazala zawanasowana endometrioze, jajowod mozna zawsze sprobowac udroznic, w najgorszym przypadku ivf, ja mialam podchodzic do ivf w maju, a w marcu po laparo zaszlam naturalnie w ciaze, tez staralismy sie ponad 2 lata, powodzenia, a i radze zmienic forum na antykoncepcja itd.. duzo info znajdziesz na forum gazeta.pl - nieplodnosc,

Gość kasiek911
dziękuję jhbjhb za info, w piatek ide z wynikiem HSG do swojego lekarza, ciekawa jestem co powie co robić dalej, jestem do niego uprzedzona i holernie zla, bo skierował mnie na to badanie w 20 tym dniu cyklu, a robi się je do 13 dnia cyklu. Przeszlam taki stres leżąc już na łóżku przed badaniem , bo lekarz ktory robił mi badanie nie chciał mi robić jak dowiedział się ktory to już dzień cyklu i pytal mnie czy mogę być w ciązy, bo oczywiście nie zrobili mi wcześniej badania, czy przypadkiem nie jestem w ciąży. Po czym dzwonił aż do mojego lekarz, jego kolegi i pytal czy ma robić to badanie.na co mój lekarz musial mu odpowiedzieć, że tak, skoro zrobiono mi badanie.