Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bsbdsjdbjdb

Wyjezdzam do UK, im blizej tym bardziej jestem przerazona :/

Polecane posty

Gość bsbdsjdbjdb

jw

Gość już tam byłem
Jak masz zapewniony dach nad głową i zabierasz trochę gotówki ze sobą, to don't be afraid ;-)

Gość bsbdsjdbjdb
najpierw jako au pair na 4 miechy a potem juz sama sobie musze poradzic. przez 4 mies uzbieram troche f chyba na wynajem jakiegos pokoju.

Gość już tam byłem
Byłaś już tam kiedyś ?

Gość bsbdsjdbjdb
tak czemu pytasz?

Gość to po co pytasz
skoro juz bylas w uk i wiesz co jak wyglada, to po co ten topic? chwalisz sie czy zalisz?

Gość już tam byłem
Pomyślałem, że jedziesz po raz pierwszy, bo jesteś przerażona. W takim razie nie masz czego się obawiać. A możesz zdradzić miasto ?

Gość bsbdsjdbjdb
zale i jednoczesnie jestem przerazona bo nie wiem czy poradze sobie z wszystkim (wynajem mieszkania, znalezienie pracy, zalatwienie wszystkich formalnosci) jak skonczy mi sie umowa z rodzina. rodziny jeszcze szukaja wiec jeszcze nie wiem jakie miasto. byłam tam ale tez jako au pair.

Gość bsbdsjdbjdb
i oprocz tego jestem przerazona bo bede tam sama nie mam znajomych wiec kwestia czy psychicznie sobie dam rade bo przyjaciol na pstryk znalezc nie idzie.

Gość aaaaaaaaabbcccc
a do jakiego miasta sie wybierasz. bo ja obecnie w uk jestem

Gość już tam byłem
Znalezienie pracy w dużym mieście (jeśli będzie duże), to najmniejszy problem. Gorzej z mieszkaniem u normalnych ludzi. Zawsze są jakieś problemy ze współlokatorami. Nie powinnaś się obawiać, dasz sobie radę.

Gość Olka78643kkk
a co to wyjazd na zasadzie un pair?

Gość bsbdsjdbjdb
a co z formalnosciami, NIN, ubezpieczenie zdrowotne itd. tego jest mnostwo. wiem ze jak nie pojade i nie sprobuje to bede zalowac ale tak ciezko samemu to wszystko ogarnac.

Gość bsbdsjdbjdb
Olka, no normalny, mieszkasz u rodziny, zjamujesz sie domem, dzieciakami itd. dostajesz kieszonkowe.

Gość aaaaaaaaabbcccc
no napisz wreszcie do jakiego miasta dziewczyno jedziesz, ja Ci moge jakos dopomoc ale sie okresl najpierw bo ja juz wszystkie te formaalnosci i aklimatyzowanie sie mam za soba

Gość bsbdsjdbjdb
dzieki wielkie ale ja sama nie wiem bo agencja zalatwia szukanie rodziny a jeszcze jej nie znalezli :/ a czy te formalnosci to serio taka trudna sprawa???

Gość a siedze w irlandii
i jestem taka samotna:( tak ciężko znaleźć jakąś bratnią dusze... ech...:(

Gość bsbdsjdbjdb
to rzeczywiscie tekst ktorego teraz potrzebuje :/ :/ :/

Gość aaaaaaaaabbcccc
nie, nie jest tak tragiczne zalatwienie najprostszych rzeczy :) jesli chcesz np NIN dzwonisz pod odpowiedni nr tel umawiasz sie na spotkanie. przysylaja Ci list na Twoj adres z data i godz tego spotkania, zazwyczaj mozesz sobie jeszcze wybrac mniej wiecej okolice, w liscie masz wszystko co potzrebujesz zabrac ze soba bodajze. jesli masz juz NIN to mozesz otworzyc 'wlasna dzialalnosc' itp... moge Ci troche popisac jak chcesz

Gość bsbdsjdbjdb
co Ty gdzie ja i wlasna dzialalnosc... to jest bardzo duzo zalatwiania...praca, pokoj, insurance number i inne. czy zwykla dziewczyna jest w stanie to ogranac?

Gość aaaaaaaaabbcccc
pewnie, ze tak nie martw sie ja dalam rade to i Ty dasz :) ja wiem i rozumiem ze czasami potrzebna jest pomoc innch osob, dlatego moge Ci w miare mozliwosci pomoc, mnie tez obcy ludzie pomagali. Podkreslam, ze calkowicie bezinteresownie :) ja nic nie chce w zamian dla jasnosci. daj jakis namiar - adres mailowy czy ng gg bo teraz juz zawijam sie spac, a jutro mozemy popisac, tylko moze juz nie tak n a forum bo zawsze znajdzie sie jakis zyczliwy co zacznie nas komentowac

Gość bsbdsjdbjdb
ok, moje gadu 2102061.

Gość bsbdsjdbjdb
NIe wiem czy to dobra decyzja ... zostawiac tutaj coś, ale jednak życie tutaj wydaje się po troszku wegetacją...jest tak ciezko i tak bardzo bez perspektyw. ale czasem trzeba zaryzykowac, bo inaczej bede miec 30stke, bede mieszkac w pokoju z wlasna matka i jedzic na rowerze do konca zycia.