Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmam problemm

pomozcie

Polecane posty

Gość mmam problemm

brałam tabletki antykoncepcyjne przez kilka mioesiecy ale miesiac temu zmieniłam te metode na zastrzyk co 3 m-ce, do tej pory nie dostałam okresu a powinnam juz kilka dni temu, czy to mozliwe ze obawiam sie niepotzrebnie ciazy?

Gość mmam problemm
?

Gość naatalkaa
Z tego co pamiętam, to czytałam, że po zastrzyku występują w pierwszych miesiącach krwawienia nieregularne lub jedynie plamienia (krwawe upławy). Masz ulotkę?

Gość mmam problemm
powinnam i musze poszukac. dziekuje, brałam rózwniez taka mozliwosc a Ty bierzesz zastrzyki?

Gość mmam problemm
moze ktos sie jeszcze wypowie?

Gość naatalkaa
Nie, biorę pigułki, ale przed decyzją o ich stosowaniu prześwietliłam wszystkie metody antykoncepcyjne, więc o Depo-Provera też trochę czytałam. Znajdź ulotkę, myślę, że nie musisz się martwić. Zastrzyki hamują stopniowo przyrost błony śluzowej macicy, dlatego z okresem może być różnie. To jest w sumie spory minus jak dla mnie, bo nie wiesz jak będzie, kiedy okres wystąpi, czy od razu zacznie zanikać. Tabletki akurat krwawienia bardzo regulują. Zawsze wiesz kiedy będzie.

Gość naatalkaa
Możesz poszukać informacji na dziale forum o antykoncepcji, na pewno widziałam tam topiki o zastrzykach. I tam może ktoś Ci szybciej odpowie.

Gość mmam problemm
dziekuje, ja sie na to zdecydowałam bo nie miałam pamieci do brania chociaz to ze wiedziałam kiedy bede miała okres to absolutny plus. nigdy nie zdrazyło mi sie zapomniec tabl tak ze musiałam nast dnia wziac te 2 jednak zawsze te powiedzmy 2 godz mijały a ja soibie przypominałam, bałam sie ze keidys zapomne tak własnie całkiem i bedzie problem. przeczytałam i mozliwe jest ze miesiaczke bedzie musiał wywołac lekarz ale mam nadzieje ze tak nie bedzie..