Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farbowana blondynka

Kiedy malować odrosty?!?

Polecane posty

Gość farbowana blondynka

Witam. Ostatnio zrobiłam się na blondynkę a naturalne włosy mam coś koło szatyn/jasny brąz, jednak odrastające włosy są widoczne, bo kontrastują z jasnymi... Z drugiej strony lepiej wyglądam z lekkim odrostem od skóry, gdyż moja skóra nie wydaje się wtedy taka zlana z włosami (mam także jasna skórę), jak to moja mama mówi wyglądam wtedy jak ''wyjęta z formaliny''). Aczkolwiek w blondzie jest mi lepiej niż w ciemnych. Proszę powiedzcie mi kiedy malujecie odrosty, tzn ile centymetrowy odrost malujecie? Nie chcę wyglądać głupio czy obleśnie, póki co mam prawie 1cm i planuję malowanie w nast. tygodniu. Będę musiała malować co miesiąc. Czy odrosty to obciach?

Gość farbowana blondynka
odpowiedzcie :(

ja ostatnio malowałam w sierpniu ;) mam pasemka gęste. i narazie nie zamierzam malować . jak rozpuszczę tego nie widać prawie. jak zepnę trochę widać. źle się z tym nie czuję . i nikt się na mnie nie patrzy jak na kosmitę.

Gość farbowana blondynka
Ja mam całe jednolity blond i jak rozpuszczę to widać, a chodzę prawie tylko w rozpuszczonych, bo tak lubię i ładniej mi. A mam prosty rozdziałek i odrosty to równa ciemna kreska ;/ Nie wiem, jak to robią niektórzy, że ich odrosty gubią się we włosach, lub nie wydaja się tak regularne, moje wyglądają mniej więcej tak (tylko ciemniejsze i krótsze): http://i288.photobucket.com/albums/ll172/cari24_photo/gwyneth-paltrow-1.jpg

Gość farbowana blondynka
A jeszcze wczoraj usłyszałam of babek w pracy, że powinnam już robić odrosty bo są bardzo widoczne i w ogóle be, a mam dopiero niecały 1cm :(

Gość ulala100
ja mieszkam za granica i jest tu trudno o dobrego fryzjera wiec moje odrosty sa czasem dluzsze niz 1 cm, widac je mocniej jak mam zwiazane wlosy ale jak rozpuszczone sa to nie jest az taka tragedia moze dlatego ze caly czas je farbuje jako balejaz

Gość farbowana blondynka
up

Gość odrosty są paskudne
niestety. choć ostatnio przyszła moda na nie :P widziałaś dode i jej gruby czarny pasek na odroście? :D

Gość ja Ci doradzę
Nie farbuj co miesiąc bo je spalisz, ja farbowałam co półtora miesiąca i prawie po roku miałam tragedie na włosach :/ popalone, do tego siano:/ proponowałabym co 2 do 3 miesięcy. Ale zrobisz jak uważasz

Gość kalabala
Pofarbuj tylko cienkie pasmo przy skórze przy przedziałku. :)

Ja staram się robić odrosty co 2,5-3mies., chociaż kiedyś jak były już 3mies., to były już aż za bardzo widoczne i też ciężko było się ich pozbyć, tak żeby nie było kontrastu z pozostałymi włosami. Idę w sobotę na odrosty, po 2mies. od ostatniego farbowania ale nie mam wyjścia, później nie będę miała jak jechać do fryzjerki, która mi to robi.

a propos.... jest może ktoś z Wawy czy okolic, żeby poradzić fryzjerkę, która ładnie zrobi odrosty? i ile trzeba liczyć tutaj za taką przyjemność? ja płacę u swojej 80 zł, tak trochę po znajomości

Gość nie obrazaj starych lisow
jak mialam wlosy cale blond to juz mnie te ciemne kropeczki na skorze jak wlosy odrastaly doprowadzaly do szalu, a ze mi szybko rosna to musialabym chyba robic co 2 tyg. Teraz ma balejaz. Ostatnio robilam w polowie sierpnia i mam duzy odrost, ale nie chce ich niszczyc i ide dopiero 15 grudnia. Jakos przezyje.

Gość farbowana blondynka
Ktoś jeszcze doradzi?