Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no ubije go albo wyrzuce

Mam go już dwa miesiące

Polecane posty

znaczy sie psa, i on ciągle sika w domu pomimo, ze wyprowadzam go co 3 godziny. Robi mi na łózko, juz nie mam sił. Teraz leżałam z nim w łóżku a on lał na siedząco, normalnie ręce mi opadają, juz nie wiem co robić

Gość Cagy
łóżko to nie miejsce dla psa. To szczeniak?

Gość ale fajny tematt
nie bij go ,złap go podczas siusiania ,skarć gazetą i od razu wyprowadz na dwor .Jesli jest to pies dorosły ,znaczy,że wlasciciele zle go wychowali

Tak szczeniak, ogólnie mam zakaz na łózko, ale dziś wyjatkowo go wzięłam.

robię tak, ale to nie pomaga. Czasem jest dobrze, trzyma całą noc i nie narobi a czasem jakby na złość narobi np. bylismy na spacerze a on za 10 minut nasiusia

Gość jestes opetana
piesek na pewno nie robi ci na złość-to tylko ludzie potrafią, jak tylko nakryjesz go na sikaniu ,złap za kark i wyprowadz na podworko ,z czasem sie nauczy

Gość Cagy
Nie ma wyjątków, brak konsekwencji spowoduje chaos w psiej głowie. Skąd on ma niby wiedzieć, że dziś akurat to w drodze wyjątku, a jutro już zakaz i koniec kropka? Za każdym razem jak nasika skarć go, ale absolutnie nie bij. Wychodź jak najczęściej na dwór i chwal kiedy nasika w plenerze, daj snacka jakiegoś. Za jakiś czas powinno zacząć działać, ale musisz być konsekwentna

najgorsze, że robi na łózko, jak tylko wyjde zaraz leci i sika....

Gość jestes opetana
konsekwencja i jeszcze raz konsekwencja a w koncu sie nauczy jak sika na łozko to kup specjalny spray w zoologicznym i opryskaj łozko .On ma specyficzny zapach i drazni nos psa ,wtedy za nic nie nasika tam gdzie popryskasz:)

Gość umpa lumpa
psa powinno sie brac na dwor zaraz po przebudzeniu i jedzeniu, wtedy psu sie zazwyczaj chce wyproznic - tak czytalam w ksiazce o psach. Na dworze chwal go pod niebiosy za wyproznienie sie, moze zabierz jakis przysmak, niech on kojarzy dwor i sikanie z czyms przyjemnym. Karc ostro za sikanie w domu, moj pies boi sie np. gdy kiwam na niego palcem ze zlosci, tak skojarzyl, ze jestem wtedy zla. :) Moj sie oduczyl, ale dlugo to trwalo, a do teraz potrafi zrobic w domu, ale w nocy. Nie sygnalizuje, nie szczeka, tylko idzie sie wyproznic gdzies w kacie; zazwyczaj wtedy, kiedy go nakarmie na noc. Moj pies szybko trawi, wiec co mu dam do jedzenia to od razu wychodzi tylem. :)

A ile mniej więcej kosztuje ten spray? Jutro po niego lecę :D

psy do roku maja prawo, sama mam pieska i magicznie po roku przestal sikac, wyprowadzam go co 4h, chyba, ze nie ma nikgoo w domu to ma rozlozona w 1 miejscu gazete gdzie moze jak juz koniecznie musi, w innych miejscach ma od razu pysk wkladany w to, co narobil i klapsa na dupe. niby sie tak nie powinno ale pomaga :)

Gość Cagy
nie pozwalaj mu leżeć na łóżku już nigdy więcej. Ile razy się wdrapie, tyle razy niech ląduje spowrotem na podłodze. Siadaj na łóżku, pies niech siedzi na podłodze i kiedy tylko spróbuje się wdrapać-spychaj go. Jednocześnie dawaj do zrozumienia, że cieszysz się gdy leży na podłodze i nagradzaj go za posłuszeństwo jakimiś smakołykami. Przetrenuj kilka razy, za jakiś czas zacznie działać.

Gość basik_basik
Napisz co ile godz.wyprowadzany jest na dwór? Bo jeżeli rzadko to nie dziw się. Ja szczeniaka wyprowadzałam na początku co pół godziny aż załapał o co chodzi, a załapał szybko:)

Gość kajzarka
Jest jeszcze maly ale jak następnym razem zrobi kałużę to zamocz mu w niej jego nosMiałam wiele psów i ten sposób najszybciej oducza siusiania