Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i tak oto nastal koniec

Za co ja utrzymam to dziecko?

Polecane posty

nie kazde studia mozna zmienic na zaoczne, np. moich nie ma zaocznie. Poza tym to ciekawe rozwiazanie, studia zaoczne tez kosztuja a kobiete w ciazy z pewnoscia kazdy zatrudni. Jak dla mnie to juz bez znaczenia, w poniedzialek dowiem sie konkretnie, jutro pogadam jeszcze z przyjaciolka, ale jak na chwile obecna to decyzja podjeta

Gość stara baba ___
Moze sie czepiam ale, ja widze ze polowa ludzi piszacych na kafe to idioci ktorzy nie potrafia czytac prostego tekstu ze zrozumieniem...

Jaki studiujesz kierunek? zreszta co ma kierunek do dziekanki???? Opowiem Ci którką historię, moja przyjaciółka zaszła w ciążę na 1 roku, studiowała do porodu, wykładowcy szli jej na rękę . Gdy mała miała 9 miesięcy, pokłóciła się ze swoim chłopakiem i ten, wstał z łóżka, powiedział tylko, aby opiekowała się ich dzieckiem, podbiegł do okna i wyskoczył z 11 piętra. Zmarł w karetce, została sama. Skończyła studia (kierunek medyczny), małą oddała do żłobka w wieku 4 miesięcy (!) i jako młoda matka, młoda 'wdowa' , świeża studentka wychowała dziecko, zdobyła dyplom, dziś pracuje w zawodzie, ma 5 letnią córkę, jest 8 tyg w ciąży i 11 grudnia wychodzi za mąż. WSZYSTKO jej się ułożyło, ale bywało tak, że nawet my jako koleżanki ze studiów pilnowałysmy Ali. Skończyłam dwie różne uczelnie i nie wmówisz mi, że nie ma możliwości przełożenia godzin ćwiczeń na inne godziny, przepisania się do innych grup, nie wszystkie wykłady są obowiązkowe, jest milion możliwości. Tylko, że Ty chcesz usunąć ciążę i nasze wywody nic Ci nie dadzą. Skoro tak, to nie wiem po co tu siedzisz, marsz do ginekologa!

Gość nie kazdy chce skakaccccc
i co, niech znajdzie ojca dziecka i powie mu aby wyskoczył z 11 piętra to jako młoda wdowa będzie mieć więcej pieniedzy.

Też tak uważam. Dziś jest BARDZO szczęśliwa., chociaż boli Ją to, że Ala nie zna ojca i wie o nim tylko tyle, że jest 'u aniołków'. Miała też problem z rodzicami, bo nie miała w nich wsparcia gdy dowiedzieli się o ciąży ale wszystko się ułożyło. Ze strony ojca małej, ma do dziś wsparcie u jego siostry, jego rodzice w ogóle się tym nie interesowali...więc też nie miała różowo.

kierunek do dziekanki nic nie ma. ma za to do trybu zaocznego. Ja pisalam ze jak wezme dziekanke to strace stypendium. A co do historii to ja znam dziewczyne, ktora zaszla w ciaze, rodzice jej nie pomogli, facet sie wyparl i wyladowala w domu samotnej matki. Z tego co wiem, nie mogla znalezc pracy z dzieckiem ani pogodzic sie z tym ze moga jej dziecko zabrac i sie powiesila a dziecko wyladowalo w domu dziecka. Tak wiec nie kazda taka historia konczy sie pozytywnie

Gość do zadaj od nic oswiadczen..
Ja mam dwojke dzieci i kupe kasy i nie pisz ze tutaj wszystkie to "Matki Polki" ktore nie maja kasy na dzieci...Bo ja do nich nie naleze i mnie to wkurwia!

Ja bym usunęła... Raz już byłam w sytuacji, w której podejrzewałam ciążę (szczęśliwie niepotrzebnie) i z chłopakiem mieliśmy opracowany plan wyjazdu do Niemiec po pigułki wczesnoporonne. Oczywiście, że gdybyś urodziła JAKOŚ dałabyś sobie radę... Jak człowiek MUSI to i za 100zł miesięcznie przeżyje, ale to chyba nie o to w życiu chodzi. A urodzenie i oddanie? Jestem tego samego zdania, co ty. Nosić dziecko 9 miesięcy, urodzić i oddać? Tworzy się wielka więź psychiczna - dużo łatwiej byłoby mi usunąć zlepek komórek. Zrobisz co będziesz chciała. Życzę ci powodzenia.

Gość Stań pod kościołem albo przy
szosie z kartką i opakowaniem po margarynie na pieniążki, tak jak to robią Romowie.

Gość znowu ty
jaki normalny facet będzie chcial się zwiazać z morderczynią? Moze najwyzej jakis niezaspokojony alkoholik. Historia lubi się powtarzać - będziesz miala tak, jak twoja matka z twoim ojcem.

Gość znowu ty
I ja naprawde nie wyolbrzymiam, żaden mezczyzna chcący ułozyć sobie normalne życie nie wezmie za zone takiej kobiety - na pewno są wyjątki - ale to NAPRAWDĘ BARDZO ODRZUCA

Gość następny z mózgiem zlasowanym
przez propagande moherów. w 6 tygodniu to jest zygota a nie dziecko.

Gość ciebie odrzuca a kogo innego
nie tak samo te opowiesci, kto jak sobie dał rade - kazdy czlowiek jest inny, wiec nie ma co uogólniac

Gość kokossaneczka
a może wypadałoby się zapytać o zdanie tego małego człowieczka,który żyje w Tobie,czy woli żyć czy woli isć do piachu?? Po wtóre zauważ jak chcesz zabić pająka,muchę czy cokolwiek innego,jak ucieka,jaki instynk przetrwania! Myślisz,że jak dzieciątko poddawane jest aborcji,to nie ucieka,nie wije się,nie płacze, nie krzyczy?Wszystko tak,ale tego nie widać,a szkoda,bo jak by jedna z drugą to zobaczyła,to by jej łzy poleciały.

Gość łzy to mi lecą
ze śmiechu ja czytam takie bzdury:D

Gość nie moze pytac, bo nie
odpowie. Tak samo nie krzyczy. Nie ma wyksztalconego organu glosu. Nie wiem, po co zadajesz takie pytanie. Czy jak jesz jajko , to tez krzyczy? Sorry, moze to brutalne, ale takie pytania sa durne.

Gość kokossaneczka
ty jesteś durna,bo wyobraź sobie,że każda istota,nawet meduza bez mózgu broni się jak chcesz ja zniszczyć. A jajo co ma do tego ,bo nie rozumiem??? Po wtóre czemu na świecie są tacy hipokryci-jak chcą dziecka,to w 4,5 tygodniu jest to już ukochana fasoleczka,bąbelek,dzidzia, a jak nie chcą,to tylko zlepek komórek. Czy wy macie mózgi,macie macie,ale bardzo małe plus niewielkie IQ. Pomyśl logicznie!!! P.S. jestem po medycynie i wiem jak wygląda aborcja-tak dziecko krzyczy,ale jest to niemy krzyk,roztwiera buźke po prostu,na której rysuje się ból. Wystarczy mieć w sobie odrobinkę wrażliwosci, dobre serce,by to zobaczyć,bo ludzie jak Hitler tego nie zrozumieją :( :( Jesteście nie inne jak Hitler,jakby dać wam nóż byście się pozabijały! Boje się takich osób.

Gość kokossaneczka
PO drugie myślcie zanim idziecie do łóźka. Bo jakoś autorce nie przeszkadzało,że pieprzy się z synem alkoholiczki, który jest nieodpowiedzialny,a teraz nagle przejrzała. Tacy ludzie później powielają błedy i nigdy nie skończy się na świecie patologia :(

Gość ale poziom po tej medycynie
rozwiera buzie w 5 tygodniu? I krzyczy? ma buzie?

Gość taunus
jak zygota, ktore jest naprawde zlepkiem komorek moze otwierac buzie???? Kobieto jaki Ty kierunek studiowalas??? A tak w ogole to gdzie Ty masz dobre serce?? CZy wiesz, ze wyzywajac tu kobiety od HItlerow, morderczyn sama nie jestes lepsza od tego Hitlera i mordercow. Gdzie masz empatie?? Gdzie masz zrozumienie do innych ludzi, szacunek do nich?? Nie widac go za cholere, chocbym i mikroskopu tu uzyla. To jest wlasnie wkurzajace w ludziach, ktorzy nie chca aborcji, ze maja kobiety za nic. Leca wyzwiska, oskarzenia, i moraly, a sami to sumienia nie maja, bo gdzie to sumienie: kobieta ma problem, a ja sie wyzywa od Hitlera. Moze Ty idz na jakis kurs empatii bo naprawde czlowiek nie moze takich cudow czytac!! Autorko, przykro mi bardzo! Zrob to co dla Ciebie bedzie dobre. Zycze CI duzo sily i mocy na dobre wyjscie z sytuacji!!!!

Gość gh
jasne jasne facet z ktorym bylas spierniczyl i nawet nie wiesz gdzie i niby nikt nie wie.. lepiej przyznaj ze przespalas sie z pierwszym lepszym i tyle.. Jesli juz dokonalas wyboru i usuniesz te dziecko to po ch*j ludzia dupe trujesz... A poza tym skoro jestes taka biedna bezs pieniedzy to skad wezmiesz na aborcje... ?! Zal mi cie

Gość respecteeee0000
Wy tylko o sobie. Ja ja j a i tylko ja. Pozwalacie być pieprzone przez niesprawdzonych facetów. Dziecko? Dziewczyno, nie zastanawiaj się, kliknij DELETE i po sprawie! Nie bądź taka zacofana! Trza korzystać z nowych osiągnięć techniki! Kobieta to skarb, co tam dzieci!

Gość jhyukik
jestem ciekwa ile tu poddalo sie aborcji,ze tak rycza i namawiaja autorke?Pewnie zadna,a zyczy blizniemu,co jemu niemile. zgadzam sie-trafne porownanie z tym Hitlerem. ON wymyslil aborcje w obozach koncentracyjnych,cos z niego macie,nie da sie ukryc! Kokosance chodzilo o aborcje pozniejsza,ale co to za roznica w ktorym tyg?Za pare tyg to cos niechciane bedzie tak wlasnie wygladalo jak my:)

Gość taka jest oto moja opnion
nei dosc że dziwki to jezcze morderczynie

Gość ja bym tez usunela
Studiowalam tez bardzo ciezki kierunek, na ktorym nie istnieja studia zaoczne, i wiem, co to jest, nie wyobrazam sobie miec dziecko studiujac, przeciez bez dziecka ledwo sie wyrabialam. Usuwajac teraz dziewczyna moze sobie o wiele lepiej ulozyc pozniej zycie, niz bedac zmeczona, przedwczesnie postarzala, spracowana matka, bez dobrego dyplomu. Tylko trzeba nie pozniej 12 tygodnia, i u dobrego lekarza, by pozniej miec jescze mozliwosc posiadania innych dzieci. A zabieg na przyklad we lwowie w szpitalu kosztuje smieszna kwote, nie wyobrazacie, ile tam Polek sie przewija.

Gość kazik co kkkk990
no ja nie wiem czy tak łatwo sobie ulozy zycie, ja zyję w środowisku ludzi wyksztalconych i udzi honoru, trzymamy się z daleka od tego typu morderczyń.

Gość do dzielaaaaa
no to która deklaruje mi przesyłanie co miesiąc po 500 zl do czasu az dziecko skończy studia, nie będę zaborcza, chcę tylko 4-5 takich deklaracji. Także czekam na propozycje, proszę sie nie wpychać do kolejki, mam nadzieję, że anty zamiast pisać wesprą finansowo.