Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana_na_maxa

mieszkam z wredną babcią i powoli siwieje... ;/

Polecane posty

Gość zdesperowana_na_maxa

Moj problem wyglada nastepujaco. Niestety przyszlo mi mieszkac z mamą, babcią i niedołężnym już dziadkiem. Dziadek, z uwagi na to, że mało kiedy się odzywa i ogólnie już nie wie co sie dzieje nie denerwuje mnie. Natomiast moja babcia... O tej to moge napisac jakis dramat. Kobieta siedzi calymi dniami w domu, nie ma nic do roboty, zajmuje sie tylko dziadkiem i gotowaniem. Caly czas sterczy w oknie, obserwując "przechodniów" i sąsiadów. A potem gada, ze ten kupil sobie to, ten tamto, ona jest z tym a baba spod 15 ma nowego psa i bla bla bla... To jeszcze nic. Ostatnimi czasy zabawia sie w śledczego, zapisując "podejrzane jej" rejestracje samochodow i donosząc na kolesi, którzy piją na ławce piwko. No do furii mnie to doprowadza. Koledzy z bloku mowia mi, ze nie da sie tego zniesc, a co ja mam powiedziec? Kiedy ost. odprowadzil mnie do domu chlopak i stalam z nim pod klatką już miało dojść do naszego 1szego pocalunku. Wszystko przerwała odsłaniająca się roleta i...BABCIA;/ w oknie. Masakra jakas. Kiedy jej mowie, zeby nei stala w tych oknach to sie obraza albo gada "ja tak przypoadkiem..." przypadkiem stoisz w oknie 2 godziny?! No szlag mnie trafia. W domu tez sie do wszystkiego wtrąca i poucza mnie jak 10 latke co mam robic. Ciagle tylko skarzy matce na mnie i daje jej dobre rady, ze nie powinna mi na tyle pozwalac. To kpina jakas... Do tego robi mi na zlosc i czepia sie. Na koniec dodam jeszcze, ze sama przepisala na mnie to mieszkanie jakies 5 lat temu i teraz ja mysle o tym zeby je sprzedac, a dziadkow dac na wynajete. Wczesniej mowila ze to swietny plan, a teraz kiedy sie zbliza ten czas to mowi ze nie i ona sie ze swojego domu nie ruszy. To po co mi go dala? Ja mam juz dosc, a mama nie zostawi ich samych, bo starzy i schorowani. Czy tą kobiete da sie jakos ogarnac?

Gość choksztapler
ja juz bym byl siwy na twoim miejscu

Gość kaaaaaaaaaa.
Jesteś jebnięta,sama się przeprowadz na wynajem,i płać.To jest dorobek dziadków głupia krowo.TO ze zapisali na Ciebie,to po to zebyś miała po ich śmierci,a Ty za życia ich wywalasz z własnego dorobobku.Cofnełabym zapis,wolałabym na dom dziecka zapisać,niz na taką wredna,niewdzieczną su..e

Gość ta Twoja babcia to zupelnie
normalne zachowania ma, jak na babcie ;) Zeby moja tylko to robila co Twoja... ehhh, piekny swiat bylby ;)

ale co do tej sprzedazy to wiesz co... wredna niewdziecznica z Ciebie...

Gość pamiętajcie aby kupować
współczuję - nie chce źle wrózyc, ale jak ta baba będzie zapisywac numery samochodów i donosić na ludzi, to w koncu zaczną wam szyby w oknach wybijać Może trzeba jej dosypywać do jedzenie jakichś środków na uspokojenie ? Zaprowadźcie ją do lekarza pod byle pozorem i potem dyskretnie z nim porozmawiajcie

Gość ale wy jesteście jebnieci
Na tym forum zasięgac jakiejś rady to nieporozumienie. albo podszywy albo wyzwiska. takie jesteście oburzone na dziewczynę -a ciekawe jak same byście reagowały mieszkając z taką babcią na co dzień. Trochę empatii by sie wam przydało. Babcia ma ewidentne problemy z psychiką i nie mozecie miec pretensji to wnuczki, że nie moze znieśc jej dziwactw

Mieszkam z taka babcia na codzien. Z "taka" to malo powiedziane", bo to co opisuje autorka to nic w porownaniu z akcjami mojej babci. Ale nigdy bym nie pomyslala, zeby sprzedawac dom a babcie gdzies na obczyzne wysylac :O Nawet by mi to do glowy nie przyszlo :O

Gość swk
do: kaaaaaaaaaa. dziewczynko, sama jesteś s*ką. ona podała teoretycznie co chce zrobić babci gdy ta doprowadza ją do szweckiej pasji. Hmn.. weź namów babcię żeby zapisała się do jakiegoś kółka , w którym by haftowała, dziergała, wyszywała chusteczki i robiła ciepłe szaliki na zime . ! tam powinna się spełnić, a ty miałabyś spokój. albo na jakieś kółko różańcowe, czy coś. :D

Gość nie mogę jak takie coś czytam
To raczej Babcia mieszka z wredną wnuczką, której dała mieszkanie. Oby Ci twoje dzieci kiedyś z nawiązką za to oddały.

Gość gość
stare baby takie są , zastrzelić i spokój