Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta bb

Encorton co to jest za lek ?

Polecane posty

Gość Marta bb

Jak wyżej :-) Czy spotkałyście się z tym lekiem ?

Gość sterydowy lek
przeciwzapalny

Gość Marta bb
O jezu :( moje dziecko to bierze :/

Gość sterydowy lek
ale chyba nie dostał dziecko tego leku bez powodu, tak?Nie rozmumiem Twojej paniki.

Gość Marta bb
To nie panika, ale trochę w szoku jestem. Lekarka mówiła,że to jest lek przeciwzapalny. A tu ktoś pisał,że prze chemii brał.

Gość to jest lek o bardzo
szerokim spectrum działania jest stosowany poczawszy od zaburzen endokrynologicznych poprzez reumatyczne, alregiczna a skonczywszy na nowotworach tylko ze skitki uboczne sa masakryczne:O

Gość aloha hawaiiii
taajasne,wlasnie,ze suktki uboczne tego leku sa powalajace wiec lepiej wiedziec i nie mow ze to przesada,poczytaj najpierw a potem mow

aniołku, jestem mało ze farmaceutką to jeszcze - z racji alergii - stałym użytkownikiem tego leku. skutki MOGĄ być trudne, ale to zalezy wlasnie od dawki i indywidualnie od organizmu. nie ma sie co straszyc na zapas. przypuszczam ze dzieko dostało lek przy jakiejs chorobie górnych dróg oddechowych? - czyli zapewne mial silny stan zapalny krtani lub gardła z początkiem opuchnięcia, dusznosci i szczekającym kaszlem- lepiej że dali to niż antybiotyk.

Gość aloha hawaiiii
boze, chon mnie od takich farmaceutów...:O mam nadzieje ze jestes tylko technikiem farmacji bo nie uwierze ze osoba ktora skonczyla studia farmaceutyczne moze pisac takie bzdury:O

Gość moja corka dostala zastrxyk
przy duszniscaich drog oddechowych

Gość Emanuelle...
W moim przypadku Encorton przepisał lekarz jako lek,który hamował atak duszności mojego dziecka.Synek chorował często na krtań i kiedy w nocy miał atak (dziecko było całe sine i nie mogło oddychać)musiałam momentalnie przyłożyć jego głowę do zimnego aby krtań się rozszerzyła(przeważnie był to zamrażalnik)...i obowiązkowo kazał dawać tabletkę Encortonu.Przechodziło odrazu.

Gość skutki uboczne byly tak
ja z tego samego powodu podawalam co Emanuelle. Ale lek ten rozwalil zoladek, wplynal na totalny brak apetytu. Jego dzialanie ne bylo az tak widoczne, za to skutki uboczne bardzo :(

cóż, wrażliwe żołądki mogą tak reagować - jak przy kazdym leku. problemy żołądkowe są w każdej ulotce kazdego preparatu, bo po prostu sam fakt połknięcia tabletki - ktora przeciez składa sie nie tylko z substancji leczniczej, ale tez z licznych substancji ktore pozwalają w ogole nadac tabletce formę tabletki :) - potrafi podrażnić żołądek.