Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tjpmagpma

Wolicie sami nie zjesc obiadu a dac gosciom?

Polecane posty

Gość Tjpmagpma

Bo mi dzisiaj taka akcje matka wykrecila:/

Gość czasem cos wiem
A w domu pewnie nie było nic innego do jedzenia, więc piszesz ostatkiem sił, umierając z głodu...

Gość Tjpmagpma
Moją miskę pedigree oddała kundelkom które pozniej z wdziecznosci posuwały ją 20 minut

Gość tak zdecydowanie wole
ja bym tak zrobila. Z tym, ze troche glupio zapraszac do domu gosci jak sie ma tak nie wiele do poczestowania ich...

Gość betoniara
Nie, wolę sama zjesć obiad, a jak nie mam co dac gosciom, to ich nie zapraszam. A jak przyjda bez zapowiedzi, to trudno, dam herbatę i tyle, skoro nie mam więcej

Gość betoniara
siedzę na fotelu, jem czereśnie i strzelam pestkami w moich gości :classic_cool:

Gość odddssiwwzamm
co dla gości suchary :D2 pary :D

Zazwyczaj mam tyle, że nie muszę stawać przed takim wyborem. Co najwyżej trochę mniejsze porcje. Ale jak już to tak, wolę oddać gościom i sama nie zjeść.

moi gocie sa na szczescie na tyle kulturalni, ze nie przychodza bez zapowiedzi. A jakby sie tak stalo to pocalowaliby klamke :P

Gość smanna
Nie każdy gotuje na tyle więcej by w razie odwiedzin poczęstować gości, jeśli jednak się trafi jedna czy dwie osoby, to przecież nie problem zrobić mniejsze porcje ale dla wszystkich. A jeśli rzeczywiście jest to nie możliwe, to robię kawę, herbatę, daje to co mam w zapasie, jakieś ciastka, cokolwiek, przecież nikt nie przychodzi z myślą "o, dziś sobota, idę do Magdy bo pewnie zrobi dobry obiad". Byłam w takiej sytuacji, zaproszono mnie w odwiedziny na tydzień, biedna rodzinka, małe mieszkanie itp. oferowałam pieniądze ale odmówili, a potem mi dawali 3 razy większe porcje niż byłam w stanie pomieścić a sami chodzili i stękali z głodu jedząc jakieś resztki... :/ potworne uczucie, bo nic nie mogłam zrobić, a tłumaczenia że aż tyle nie zjem nic nie dawały...

smanna---> No, to cos jak ja ;) Tyle, ze ja bym nie dala odczuc gosciom, ze glodna jestem. Chociaz tez czesto jak przyjezdzaja pod koniec miesiaca to daje co mam, sama nie jedzac. Ale mowie, ze sie odchudzam albo cus ;)

Gość alejaja)))))
Goscie ktorzy przychodza i jeszcze jedza obiad to chamy nie goscie! ja rozumien gdyby byli zaproszeni to inaczej ale jak wpadaja bez zapowiedzi i jeszcze ci w talerz zagladaja to jakies buraki. Mi tez sie zdarza wpasc gdzies tam do kogos w porze obiadowej ale w zyciu bym nawet nie pomyslala zeby ktos sie dzielil ze mna obiadem! Obiad jest dla rodziny, bo nie kazdy gotuje dla armii, moja mama np. gotowala tylko na 4 osoby, harbata i ciastko jest dla goscia i tyle