Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GosiK_:o)

2 owu w jednym miesiacu czy to mozliwe??

Polecane posty

Witam kobietki mam do was pytanie ale zaczne moze od poczatku Okres mialam 21.10 cykl trwal 24 dni test owulacyjny wykazal mi owulacje 30 badz 31 .10 nie pamietam dokladnie ale napewno w ktorys z tych dni !! 28.10 mialam HCCG! A dzis zrobilam test owulacyjny i znow mi pokazuje 2 kreski z tym ze nie takie mocno czerwone to wychodzi na to ze niedlugo powinnam miec owu ale znowu 2 owulki w jednym cyklu???Teraz mam sluz mleczny a przy tamtej owulce czyli30-31.10 mialam przezroczysty i lepki!Czy ktoras z was moze mi odpowiedziec ??? A dodam ze zrobilam rowniez test ciazowy i wydaje mi sie ze na nim byly 2 kreseczki ale ta jedna prawie nie widoczna chodz mozliwe ze mi sie w oczkach juz cos piepszy....

po pierwsze test owu nie pokazuje owulacji, a pik lh, który POWINIEN, ale nie musi skutkować owulacją. Czy do owu doszło dowiesz się tylko z monitoringu. Owu może się przesunąć, już jest skok lh, ale pęcherzyk nie pęknie i za tydzień znowu "próbuje" po drugie test owu powinien dać dwie jednakowe kreski. U mnie cały cykl była ta druga troszkę jaśniejsza, ale była po trzecie w ciąży test owu może wychodzić pozytywnie. U mnie się to nie sprawdziło, ale czasami podobno tak jest dwóch owu w jednym cyklu nie ma, ewentualnie w odstępie kilku-kilkunastu godzin mogą pęknąć pęcherzyki. Radzę powtórzyć rano test :)

Tak wiem tylko moze tak dziwnie to napisalam ;P Mowisz o powtorzeniu testu ciazowego czy owulacyjnego...!! Tak 30-31 mialam jednakowe kreseczki a teraz sa delikatnie slabsze od tamtych ale w sumie jednakowe z tym ze nie tak bardzo czerwone ...!!

Gość w obuwniczym
Dwie owulacje w jednym cyklu występują niezmiernie rzadko, ale zdarzają się jeśli: w jednym cyklu dojrzewają pęcherzyki - zawsze tylko jeden pęka, w związku z tym powstaje ciałko żółte które wytwarza progesteron który hamuje kolejną owulację (dojrzewanie jeszcze jednej komórki jajowej) ale jeśli jest go za mało to pozwala to na pęknięcie jeszcze jednego pecherzyka który był podobnych rozmiarów do pierwszego. Tak jak mówię dwie owulacje w jednym cyklu zdarzają sie niezmiernie rzadko. Aczkolwiek jest to możliwe.

ciązowy powtórzyć oczywiście, chociaż możesz poczekać, bo jeszcze chyba nie ma terminu @?

na teście ciążowym intensywność kreski zależy od stadium ciązy. ja pierwszy test miałm kreske lekko różową a drugi juz piękną widoczna

Gość w obuwniczym
Karolina bo własnie wtedy najczesciej rodza sie blizniaki :)

Ej dziewczyny ale czy to jest mozliwe ze 6 dni przed miesiaczka(planowana) moze wystapic jeszcze owulacja ?? Bo cos mi tu nie gra...!! Dodam jeszcze ze bylam w specjalistycznej klinice leczenia nie plodnosci i profesor porobil mi wszystkie badania wszystkie wyszly bardzo dobrze mialam tez w poprzednim cyklu monitoring owulki i wyszla i na USG 3D i na tescie owu ...!! Takze dziwne to troche dla mnie ze 6 dni przed @ pojawi sie owulacja tzn nawet 5 dni bo dzis wyszly 2 kreski ale nie sa one bardzo czerwone takze wyglada na to ze jutro powinny byc mocno czerwone

Dziewczyny jdzis odrazu po wstaniu z lozka zrobilam test ciazowy i znow tak jakby bardzo bladziutenka kreseczka byla ale malo widoczna!! Owulacyjny za to jest pozytywny kteska testowa mocniejsza troszke od kontrolnej! Mierzylam tez tempke z rana w pochwie i wynosi 37.4 nigdy wczesniej tak wysokiej nie mialam max to 37.1-2 nie wiecej!! Z hormonami mam wszystko OK wiem bo mialam robione 2 tyg temu wszystkie badania !!! Dodam ze od tego cyklu zaczelam brac ''CLO'' Mozecie mi cos na ten temat wiecej powiedziec ??

Gość lklllll
a czy temp mierzylas przez caly cykl, no i ile miesiecy..skoro sugerujesz sie po temp..? zostaw te testy owulacyjne w spokoju i czekaj:) wiem ze ciezko bo sama przeszlam przez leczenie w klinikach nieplodnosci, zrob test ciazowy dzien przed spodziewana miesiaczka:) powodzenia