Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz nie wiem jak mam siedziec

Czy SIAD TURECKI jest zdrowy?

Polecane posty

Bardzo duzo siedze(studia i praca siedzaca) i zastanawia mnie czy siad turecki jest zdrowy? Bo prosto siedziec nie potrafie, garbie sie, przechylam, zakladam noge na noge, nogi mi potem dretwieja, a dziwnym trafem siad turecki bardzo mi odpowiada - prostuje mi sie sylwetka i nie bola tak nogi. Tylko czy to jest zdrowe??? Jesli ktos ma jakies pojecie o tym to prosilabym o odpowiedz. :)

Gość marynazwawki
możesz tak siedzieć, ale nie za długo... nie jest w stanie poważnie ci zaszkodzić, jeżeli nie będziesz tk przesiadywac pół dnia najzdrowszy siad to taki jakbyś klęknęła i rozsunęła nogi na boki, siedzisz wtedy na tyłku tylko nogi masz odgięte na bok nie wiem, czy rozumiesz o co chodzi?;D

Gość marynazwawki
oczywiście trzeba się do niego przyzwyczaić, bo niewiele osób tak umie siedzieć, bo bolą je strasznie nogi i kolana ale ja przwykłam za malucha i teraz nie lubie siedziec inaczej

Gość deserek do kafe
przy długim siedzeniu ćwiczenia rehabilitacyjne na kregosłup są niezbędne. Sam wygodny siad nie pomoze wszystkim mięśniom i kosciom

czy ja wiem czy z tymi kolanami na boki jest zdrowy? i tak mam juz x-owate nogi, kolana sie obijaja o siebie jak ide:O o tych cwiczeniach na kregoslup mysle ciagle ale nie moge jakos wprowadzic ich w zycie..eh:(

Gość sadasd
powinno sie jesc jak kitajce na siedzac na podlodze siad turecki tez b zdrowy nie maja zadnych problemow z kregoslopem koreance polecam

Gość gość
zależy od człowiek jak komuś jest wygodnie w siadzie po turecku to niech tak siedzi a jak przechyla go do tyłu i musi się zgarbic do przodu żeby zachować równowagę to wystarczy podłożyć coś pod tyłek tak wysokiego by czuć że siedzi się prosto

Gość gość
A może by tak, zamiast krzesła piłka rehabilitacyjna? Jak zobaczyłam ze u mnie w ośrodku zdrowia siedzą na takiej piłce umieralam że śmiechu, ale jak raz drugi i piąty usiadłam zmieniłam zdanie. Spróbujcie, naprawdę warto.