Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zielonkatusia

negatyw na allegro!!! prosze o rade

Polecane posty

Zamówiłam telefon na allegro pieniądze wpłaciłam we wtorek w ubiegłym tygodniu. telefonu brak. wysłałam 2 emaile do sprzedawcy z pytaniem czy otrzymał pieniądze i kiedy wysyłka ale zero odpowiedzi. pierwszy raz mam taka sytuacje a kupowałam juz sporo na allegro. moze przesadzam ale zawsze towar był szybciutko i kontakt ze sprzedajacymi perfekcyjny nie jak tym razem. moze jak wystawie negatywa to bedzie jakas reakcja a moze to za szybko???

Gość Szum skrzydełek Always
Najpierw zgłoś do centrum sporów.

Ja bym jeszcze trochę poczekała i dopiero koło środy w przyszłym tygodniurozpoczęła spór.

Gość kedi
Najpierw centrum sporów, oni wyślą upomnienie do sprzedawcy. Jeśli suma była znaczna to Allegro ci to odda, poza tym ożesz zgłosić sprawę na Policje. Ale to tylko powyżej pewnej sumy (300zł?)

Gość moj znajomy juz 2 miesiace
czeka na towar i wciaz go zwodza :O A zaplacil chyba z 700zl :O To nie chce ystawiac negatywa, bo wtedy sie calkem na niego juz wypna :(

Gość ale o co ci chodzi
ale wy jestescie walnieci, takie sprawy to od razu do allegro, nastepnie policja ;/ a nie glaskac oszusta 2 miesiace ;/ A i negatywa wystawia sie od razu ;/

ale co komu po tym, ze allegro zawiesi konto, a policja go o cos tam oskarzy i moze nawet dostanie wyrok?? Przeciez wazne jest dla tej osoby, ze straci peniadze, a tak sie na pewno zacznie jak rozpocznie taka akcje. Najpierw, poki sprzedawca odpowiada stara sie o to, by jednak otrzymac towar albo zwrot kasy :(

Gość sokolica777
Nie wystawiaj pierwsza negatywa bo to Ci nic nie da. Ty mu 1-a wystawisz a on pozniej Tobie żeś zlodziejka i tel otrzymalas - i klops, bo nawet nie masz sie jak bronic pozniej. Przede wszystkim poczytaj o centrum sporow tak jak Ci radzą powyzej, mozesz napisac do innych osob ktore braly udzial w tej aukcji, czy do nich przesylki dotarly. Nie chce Cie dolowac, ale na allegro jest duzo oszustow "komorkowych" niestety. Powodzenia

Gość jap........
napisz mu "ty chuju popierdolony"

telefon nie był bardzo drogi 250 plus przesyłka 20 zł ale to nie sa pieniądze które mozna podarowac. jeszcze ten czas oczekiwania na telefon mnie tak nie wkurzył jak brak reakcji na moje emaile. na ponad 8600 komentarzy pozytwnych ma 35 negatywów ale z tego 60% anulowanych za zgoda obojga stron. nazw kupujacych nie mozna sprawdzic ale widziałam ze inne osoby z tej aukcji wystawiły pozytywny koment. dzieki za porady

jednak 2 miesiące bym na pewno nie czekała jak osoba wyzej. nie mam az tyle cierpliwosci. jesli za cos płace to chce miec to mozliwie jak najszybciej. sama sprzedaje pare rzczy na allegro i wysyłam od razu po otrzymaniu pieniędzy

a co bys zrobila? Lepiej wystawic negatywa, dostac w rewanzu tez i zapomniec o stracie?

ja mysle ze jesli sprzedajacy zbywa kogos przez dwa miesiace i nic to kolejne 6 tez moze. widziałam ze duzo komentarzy było u niego anulowanych wiec moze jesli wystawie negatywa to cos pomoze sama nie wiem nie miałam podobnej sytuacji i nie wiem jak postapić. ale poczekam do przyszłego tygodnia i zobacze co dalej poczytam o tych sporach