Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mpalka6

Wyniki badan - czy to SM ?

Polecane posty

Czesc , mam 33 lata i od dwoch lat widze podwojnie na lewe oko. Zdarza mi sie to nieregularnie i trwa od 1 min do kilku. Do tego boli mnie oczodol lewego oka i troche policzek dretwieje. Zdarzaja mi sie zawroty glowy. Badanie neurologiczne pokazalo, ze mam nierowne odruchy ciala. Trafilam do szpitala na diagnostyke. Mialam tam zrobione badania okulistyczne, dopplera tetnic, EEG , EKG, rezonans glowy i kregoslupa z kontrastem, badanie krwi i hormony. Na rezonansie kregoslupa cos im wyszlo i skierowali mnie z powrotem na rezonans odcinka szyjnego z kontrastem z podejrzeniem demielinizacyjnych zmian rdzenia kregowego. Czy mozna miec zmiany demielinizacyjne w chorobie SM w rdzeniu a na mozgu ich nie miec ? Lekarze narazie nie chca nic mowic i jestem przerazona. Czy takie zmiany moga byc spowodowane tylko SM/borelioza czy jeszcze czyms innym ? ...bardzo prosze o opinie pozdrawiam

Gość Pytalska______________________
A co się zdarzyło nieprzyjemnego w Twoim życiu 2 lata temu? Czy można określić tę sytuację w skrócie: "utracić twarz" albo "zostać zrobionym na wariata"?

nie rozumiem Twojego pytania. W moim zyciu nie stalo sie nic zlego ani przykrego dwa lata temu.

Gość jogar
zmartwię cię, to może być SM. Może być odmiana tej choroby polegająca na tym, że następuje zanik (czegoś tam, sorry nie jestem lekarzem) właśnie w rdzeniu kręgowym. Ta odmiana SM nie jest łatwa do zdiagnozowania, bo występuje rzadko. Objawy mogą niedoświadczonych lekarzy wprowadzać w błąd. Proponuję profesora z Łodzi nazywa się chyba Selmaj. W mojej rodzinie zdarzył się taki przypadek. Dla pocieszenie tylko powiem, że ta odmiana SM rozwija się dość długo w czasie.

Gość Pytalska______________________
mpalka6 napisała: "Czesc , mam 33 lata i od dwoch lat widze podwojnie na lewe oko." Od 2 lat widzisz podwójnie, a od ilu lat mrowieje Ci policzek? Musiało się coś stać skoro masz takie objawy.

Wlasciwie wyglada to tak : widze podwojnie ,a po tym jak ustapi podwojne widzenie mam odtretwialy policzek i boli mnie oczodol...

Wlasciwie wyglada to tak : widze podwojnie ,a po tym jak ustapi podwojne widzenie mam odtretwialy policzek i boli mnie oczodol...