Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Bardzo sucha sk贸ra

Co polecacie do naprawde BARDZO suchej sk贸ry

Polecane posty

Go艣膰 Bardzo sucha sk贸ra

Mam bardzo such膮 sk贸r臋. 艁uszczy sie naprawde wsz臋dzie. Nie moge nawet goli膰 cz臋sto n贸g bo pozniej wysycha p臋ka i nawet krwawi. Wyprobowalam juz wiele znanych balsamow ale zaden nie daje dobrego efektu nawilzenia. Co polecacie ??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
oliwka dla dzieci( do stosowania " na mokro"), albo Garnier ( ten czerwony) a pijesz duzo wody ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestem brzydka mam piegi i psa
lipikar

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bardzo sucha sk贸ra
tak, bardzo duzo, i mam wrazenie ze im wiecej pije wody tym bardziej sie "wysuszam". Rece i nogi wygladaja niefajnie. S膮 w aptekach rozne balsamy/mleczka ale sa one drogie. Dlatego wolalabym nie kupowac w ciemno. moze ktoras wyprobowala cos z tych drozszych i moze polecic

Udost臋pnij ten post

idz z tym do dermatolod=ga... ja mialam bardzo such膮 sk贸re na r臋kach i dosta艂m w aptece pr贸bki r贸偶nych krem贸w.. wi臋c mog艂am wypr贸bowac r贸偶ne og艂nie na s贸ch膮 sk贸re pomagaja kosmetyki z dodatkiem uryny (zmiekcza sk贸re) ja na takie dolegiwo艣ci nie urzywam drogryjnych kosmetyk贸w

Udost臋pnij ten post

tez mam sucha sk贸re tak jak Ty. Mi pomog艂a ziaja kozie mleko. teraz jest w rossmanie promocja za 7 z艂 z groszami mozesz kupic wielka butle tego balsamu.

Udost臋pnij ten post

popro艣 o pr贸bki balsam贸w w aptece :) i te kosmetyki nie sa az tak drogie :) polecam ci jeszcze tabletki nawil偶aj膮ce od 艣rodka... ale wydaje mi sie ze powinna艣 i艣c do lekarza bo moze masz jakas gro藕na chorobe sk贸ry

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mojemu dziecku
lekarz przepisywa艂 ma艣c robion膮 w aptece za 5 z艂.i tylko ta dawa艂a efekty,balsamy i oliwki to mog膮 stosowac osoby kt贸re nie maj膮 powa偶nych problem贸w sk贸rnych.Tylko zapach jest typowo apteczny i nie nadaje si臋 na randk臋.

Udost臋pnij ten post

Najlepiej i艣膰 do dermatologa. Pij du偶o wody, do wanny dolewaj sobie oliwki (polecam Bambino) i si臋 w niej k膮p. A po k膮pieli polecam Nivea (taki granatowy) do sk贸ry bardzo suchej (z olejkiem migda艂owym chyba)- 艣wietnie pachnie i naprawd臋 nawil偶a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zyxell
ja te偶 polecam ziaj臋, ale maslo kakaowe:) super pachnie i fajnie nawil偶a. ewentualnie mozesz kupi膰 krem Emolium, ale to w aptece. jest on polecany na such膮 艂uszcz膮c膮 si臋 sk贸r臋 noworodkow przenoszonych:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ererfff
kuzynka ma to samo. Pomagaj膮 jej kapsu艂ki zatrzymuj膮ce wode Hydro co艣 tam i smarowanie oliwk膮. Niestety jak przestaje takiej kuracji wszytsko wraca.

Udost臋pnij ten post

chyba najlepiej b臋dzie jak skonsultujesz to z dermatologiem a je偶eli nie mo偶esz si臋 wybra膰 do lekarza to mimo wszystko zainwestuj w dobry, apteczny kosmetyk, taki kt贸ry nie b臋dzie zawiera艂 偶adnych podra偶niaj膮cych 艣wi艅stw, tych z drogerii chocia偶 ta艅sze nie polecam mnie bardzo pom贸g艂 balsam Xerialine 500 SVR - jest do艣膰 drogi ale bardzooo wydajny i bardzooo skuteczny je偶eli nie mo偶esz wyda膰 ok 60 z艂 na dobry balsam apteczny to kup sobie t膮 piank臋 - link poni偶ej - dzia艂a cuda a kosztuje mniej ni偶 balsam http://www.i-apteka.pl/product-pol-2543-PANTHENOL-5-pianka-150ml.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bardzo sucha skora
ja jestem alergikiem, dermatolog polecilam mi emulsje z mocznikiem EXCIPIAL U HYDROLOTION. kosztuje ok 38 zl ale warto. ale jak nie pomaga nic to idz do dermatologa.

Udost臋pnij ten post

aaa i podobnie jak dziewczyny polecam zwyk艂膮 oliwk臋 ja osobi艣cie nigdy ich nie lubi艂am, ale znalaz艂am na nie spos贸b u偶ywam w ten spos贸b 偶e mieszam j膮 z 偶elem pod prysznic i jest super :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bardzo sucha skora
tak, dzia艂a cuda. ten balsam excipial jest jak woda po zetknieciu ze skora, nie pozostawia tlustych sladow a swietnie nawilza :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bardzo sucha sk贸ra
dziekuje za rady, oliwki i masci z wit a probowalam. tych balsamow z koziego mleka i garniera , neutrogena rowniez. hm nie wiem czy to choroba, wydaje mi sie ze bardziej centralne ogrzewanie, bo latem nie jest tak zle. najgorzej zim膮 :(

Udost臋pnij ten post

to moze spr贸buj serii z rosmana babydream - podobno nie zawiera jakiegos SLS co niekorzystnie wplywa na sk贸re. to kosmetyki dla dzieci i sa smiesznie tanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mrowa 09435
Po pierwsze zapytam jak z Twoj膮 diet膮? Powinno by膰 w niej sporo orzech贸w, migda艂贸w, olei: lnianego, oliwy z oliwek (albo dobrego oleju rzepakowego, takiego z pierwszego t艂oczenia na zimno a nie z Biedronki ;)), ewentualnie og贸recznik/wiesio艂ek/omega 3 w kapsu艂kach. Po drugie: czym si臋 myjesz? Wszystko co ma w sk艂adzie sodium laureth sulfate, sodium lauryl sulfate - won! Poszukaj rzeczy bez tego (dobrze podpowiadaj膮 produkty dla dzieci z Rossmana, wi臋cej mo偶esz znale藕膰 tu: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/produkty-do-oczyszczania-skory-warte-uwagi,t317.html) Po trzecie: te偶 dobrze pisz膮 osoby doradzaj膮ce rzeczy z mocznikiem, Emolium, Lipikar, Balneum i inne rzeczy dla sk贸ry atopowej. Mo偶esz te偶 kupi sam mocznik

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tezmiciooos
Mrowa dobrze gada :) Mnie przy mo偶e nie a偶 tak, ale te偶 bardzo suchej sk贸rze, pomog艂o bardzo w艂a艣nie dodanie orzech贸w i tranu do diety :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tezmiciooos
Mrowa dobrze gada Mnie przy mo偶e nie a偶 tak, ale te偶 bardzo suchej sk贸rze, pomog艂o bardzo w艂a艣nie dodanie orzech贸w i tranu do diety

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 shiraz81
Z kosmetyk贸w to bym poleci艂a naturalne, bez detergent贸w i najlepiej z du偶膮 dawk膮 mas艂a Shea . Spr贸buj na www.crafterie.pl - produkty s膮 dro偶sze ni偶 te z Rossmana, ale r贸偶nica kolosalna. Koniecznie myd艂o zmie艅!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania

M贸j spos贸b na pi臋kne i zadbane cia艂o, nawil偶on膮 i od偶ywion膮 sk贸r臋, to piel臋gnacja z 偶elem BAMBOO.

Udost臋pnij ten post