Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asda

kupno pralki

Polecane posty

hej, mam pytanie skierowane do bardziej doświadczonych Pań: czym kierować się przy kupnie pralki? chcę kupić pralkę ładowaną od góry. myslę nad boshem bo ma dobrą opinie. znalazłam w necie 3 pralki ale nie wiem którą brać. rzućcie fachowym okiem i wskażcie właściwą ;) http://www.electro.pl/compareProducts.php a może polecacie inną markę? pozdrawiam i do jutra :)

Gość Czym sie kiedowac?
Pochodzeniem. Niemieckie sa najlepsze. Brytyjskie ok. Szwedzkie takie sobie. Najgorsze sa chyba Wloskie.

Gość Czym sie kierowac?
Pochodzeniem. Niemieckie sa najlepsze. Brytyjskie ok. Szwedzkie takie sobie. Najgorsze sa chyba Wloskie.

Gość ghfxbcsr
firma to jedno, produkcja to cos innego...pralki bosha robione sa w polsce.

no dobra - ten bosh robiony w Polsce jak sie sprawuje? czesto sie psuje? ma ktoś? dzieki za odzew :)

Gość golciaa
ja mam od 5 lat pralke masterook po 4latach przepalila sie grzalka takze nie polecam,dodam ze nie uzywalam nigdy odkamieniaczy do pralki a pralam w max 40st wiecej nie ,zdazylo sie ze wlaczalam na 60 ale bardzo zadko:( ogolnie jestem nie zadowolona z zakupu :(ale kasy brak na wymiane nowej pralki

Gość golciaa
asda-----łypię tez na nowa pralkę ale z braku kasy to i za 800zl bym kupila ,byle w cieplel wodzie prala bo juz mam dosc wlewania miskami goracej wody do automatu tam gdzie jest szufladka na proszek i plym:(

aha :) no dobra mastercook odpada. a jakia brac wagowo jesli chodzi o wsad? potrzebuje pralki dla dwóch dorosłych osób ewentualnie za jakis czas moze pojawic sie ktos mały u nas... ale to za jakis czas :) znalazałm taka: http://www.neo24.pl/pralka-bosch-wlf-20261-pl.html?page=2 zbiera dobra opinie tylko ma 4,5 kg. wystarczy dla 3 osob?

golcia zobacz sobie tego bosha jest za 1 tys. a wydaje sie super.

Gość golciaa
asda-----wez na wsad do 5kg patrz na zuzycie wody ,ilosc obrotow wirowania czy mozesz zmiejszyc z 1200-600 ,zabezpieczenie przeciw zalaniu ,automatyka wagowa,programy krotkie 30min ja kupowalam pierwszy raz w zyciu automat i sugerowalam sie wygladem itp .teraz wiem ze popelnilam blad ale coz choc troche dobrze poslurzyla

Gość golciaa
asda---to cos takiego jak moj sit tylko mniej programow ma teraz jak bede kupowac nowa pralke to naprawde ze wszystkimi szczegolami bo warto

golcia dzieki. dobra spadam szperac w necie szukac pralki marzen. jakby ktos mial cos do dodania wpadne pozniej ;)

czyli ten maly bosh odpada. dobra szukam dalej ...

Gość golciaa
asda----szukaj rozsadnie ,zebys sie nie naciela tak jak ja na ladny wyglad pralki :)

Gość Kto jak nie ja
ja miałam wkładaną od góry Whirlpool i bardzo sobie chwalę prałam w niej 10 lat i to najczęściej gotowałam bo miałam małe dzieci zero calgonu czy jakoś tam teraz moja mama ja używa i jest oki.Ja mam teraz znowu tej marki tylko wkładaną od przodu. Szczerze polecam.

dzieki za kolejną opinie :) a ile pralka powinna miec najmniej obrotów? sa 800/1000/1400... hmmm... na jakich najczęściej pierzecie?

Gość golciaa
ja pralam na 40stopni,dopuki grzalka sie nie przepalilaa robie pranie raz w tyg no zdaza sie ze wlacze p[ralke 2 rarz bo dziecko ,ja mam 1000 obrotow i moge regul;owac z 1000 do 800 i 600 lub wylaczyc w ogole wirowanie to latem sie sprawdza czas 30min szybkie pranie potem rozne 17 programow z czego nie kozystam

Gość ostatnio sama kupowałam pralkę
i facet w sklepie powiedział, że zamiast Boscha mogę wziąć Mastercook, bo to te same części i w jednym miejscu robione, a tańsze. W końcu wzelismy LG, z tym, że ja chciałam ładowaną od frontu.

Gość ostatnio sama kupowałam pralkę
- zwróć uwagę na programy - nie musi byc ich dużo, zobacz czy są dla Ciebie praktyczne, bo i tak uzywa się max. pięciu - ładownośc - ja mam siedem, ale zazwyczaj te z mniejszą są tańsze, zalezy co potrzebujesz - zakres wirowania - miałam wcześniej max. 1200 obrotów i uzyłam tego kilka razy, teraz wzięłam pralkę co ma max. 1000, od tego cena też zalezy - ile zuzywa średnio wody i prądu - są jakies tam klasy A, A+ itd - no i firma, na temat każdej znajdziesz dobre i złe opinie, ja mam LG Direct Drive i jestem zadowolona I uważaj na promocje, bo czasem chcą wcisnąć jakiś badziew, co im w sklepie zalega. Przejdź się po sklepach i sprawdź ceny, bo są spore różnice - ten sam czajnik w Media Markt i w Euro 119, a w Electro World (dosłownie kawałeczek dalej) 89, to samo z pralką - kupiłam w Electro 200 złotych taniej.

Gość głucho wszędzie
ja mam LG, czekaj teraz na koniec roku na wyprzedaże, każdy sklep pozbywa się tego sprzętu, możesz nawet 30 % zaoszczędzić

No ale z tymi wyprzedażami to też trzeba ostrożnie. koniec roku, ludzie latają za prezentami i chętnie kupują jak coś jest na promocji. A to może być tylko napis promocja, a cena taka sama albo i wyższa :P Co do pralek, to ja mam mastercooka ładowanego od góry i jestem zadowolona. Bosch to będzie dobry wybór, ale nad mastercookiem też możesz pomyśleć. Zajrzyj jeszcze na electro.pl i popatrz. Na pojemność bębna też zwróć uwagę. Jeśli masz dużą rodzinę, to poszukaj takiej pojemnej.

Gość czerwonygozdzik
oj tam oj tam, nie powiedziałabym, żeby trzeba było uważać na promocje, wszystko zależy od tego, gdzie się kupuje, na magicznej planecie często są jakieś promocje i nigdy się na nich nie zawiodłam

Gość inzynier serwisowy
10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo gratis podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491

Poszukując pralki, która będzie nam służyć długo, warto zrobić dobry research w sieci, ale zwłaszcza wśród znajomych i rodziny - to oni najlepiej doradzą i nie ma niebezpieczeństwa, że ktoś będzie chciał Was "wkręcić". Szukając też pralki dla siebie trzeba przemyśleć, jakie programy są nam niezbędne i koniecznie potrzebne, a jakie możemy sobie darować. Przy małych dzieciach na pewno przyda się zabezpieczenie drzwiczek pralki, optymalne płukanie bez niebezpieczeństwa alergii czy program SterilTub, który czyści pralkę, więc żegnamy się z problemem nieładnie pachnącej po praniu bielizny i ręczników. Wszystkie warte uwagi właściwości pralek możecie sprawdzić np. tutaj: http://www.gorenje.pl/pralnictwo/wlasciwosci-pralek-do-prania/wyswietlacz-dotykowy :)

Gość rebekkka
ja w sumie jestem wierna panasonicowi jeśli chodzi o sprzęty domowe, bo w zasadzie wszystko mam od nich i jestem zadowolona. więc ja patrzę na markę :) teraz mam taką pralkę: http://www.ceneo.pl/14391103 i jestem z niej bardzo zadowolona.