Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oprawki bez ramki

najlepsze okulary dla dziewczynki

Polecane posty

Gość oprawki bez ramki

Nie mam w ogole doswiadczenia w tej kwestii,wiec prosze o rade mamy,ktore maja podobny problem. Moja dziewiecioletnia corka zle widzi.Na termin u okulisty na razie czekamy,ale bedzie nosic okulary,wiec juz teraz chce sie czegos dowiedziec na ten temat. Czy sa tez dla dzieci takie oprawki-nie oprawki? Tzn.tak jakby tylko szkla polaczone ze soba? Bo chodzi o to,ze moja corka NIE CHCE okularow,jest to dla niej dramat,nie chce nawet wejsc do optyka,zeby sie rozgladnac,wiec moze takie "niewidoczne" bylyby najlepsze... Bedzie jedyna w tym roczniku...A jak ze sportem...No tragedia! Czy ktos wie,ile takie cos kosztuje? Jak by ja tu zachecic?Macie pomysly?Na cokolwiek w kwestii okularow dla niej?

Gość oprawki bez ramki
Mamy,powiedzcie,co wiecie... Moze ktoras rozwiazala podobny problem w niedawnym czasie.

po pierwsze jak nie będzie nosić okularów to może się jej wada pogłębiać i doprowadzić, w skrajnych przypadkach, do ślepoty. zapytaj się ja co woli ślepotę czy okulary? po drugie jak się dobierze odpowiednio oprawki to będzie dobrze w nich wyglądać.

Gość eeee w sensie silnikiem, tak?
oj niekoniecznie. niektórym ładnie w okularach, innym - nie. no ale możesz sama się przejść po salonach optycznych. mój kolega w takim pracuje ale dla dzieci mają mały wybór :)

Gość A ja do dzis pamietam
Nie wiem czy oprawki bez ramki to dobry pomysł dal małej dziewczynki. Jeżeli chodzi o sprzeciw córki odnośnie noszenia okularów to masz poważny problem.Może poszukaj jakiegoś dziecka,które tez nosi okulary.Wytłumacz córce,że to żaden wstyd nosić okulary.Może pooglądajcie razem jakieś filmy,bajki dla dzieci w których są postacie noszące okulary.Moja córak tez nosi okulary i nie miała z tym problemy.Miała wtedy 7lat.

Gość oprawki bez ramki
Dziekuje,ze sie odezwalyscie! Wlasnie takich filmow tez szukalam,ale zadna z syren z H2O nie nosi okularow... ;-) Nie znalazlam po prostu zadnych. Do dzieci noszacych okulary tez nie mamy szczescia,bo znamy tylko takie,z ktorymi nikt by sie nie chcial utozsamiac... :-( Zadnego wzorca nie umiem jej znalezc! O tym poglebianiu sie wady i zlych ocenach w razie niewidzenia juz przerabialysmy.Rozumiem ja calkowicie,a musze gadac klamstwa,ze to nic takiego,ze sa fajne oprawki it.d. Ale ona nie wyglada ladnie nawet w przeciwslonecznych i nie lubi w ogole nosic nawet takich. Jak najmniej widoczne to moj pomysl na zminimalizowanie bolu. U optyka bylam sama,ale widzialam tylko same ohydztwa(jak sobie wyobrazilam ja w takich...) Moje podejscie jest pewnie jeszcze gorsze niz mojej corki,ale caly czas twardo gram,ze to takie intelektualne it.p. Dlaczego te bez ramek mialyby byc nieodpowiednie dla dzieci? A ile w ogole kosztuja jakies dobre oprawki,wie ktos?

Gość oprawki bez ramki
O,Levviatan to facet,a ja sie zwrocilam do samych kobiet,sorry!

Gość eeee w sensie silnikiem, tak?
okulary bez oprawek są bardziej podatne na uszkodzenia. poza tym chyba nie poszłaś do jednego salonu optycznego? to tak jak z ciuchami, nie idziesz do jednego sklepu tylko zawsze do kilku.

Gość MYLISZ SIĘ
Cleo w drugiej serii H2O własnie zaczyna nosic okulary ;) w jednym odcinku pokazuje się w nich przyjaciółkom i WIllowi, zeby powiedzieli jak im się w nich podoba

Gość MYLISZ SIĘ
poza tym Harry Potter nosi okulary ;) a tu masz zdjęcia dzieciaków w okularach, jest sporo fajnych http://www.google.pl/images?hl=pl&q=kids%20glasses&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1259&bih=628

Gość oprawki bez ramki
Tylko jednego optyka tu mamy,wiec faktycznie bylam tylko w jednym,musze sie przyznac.Myslalam,ze sie z nia wybiore gdzies jeszcze,ale slyszec o tym nie chce.A z tablicy przepisuje takie bzdury(bo nie widzi!),ze sie sama z tego potem smieje... Jej po prostu nie pasuja okulary! No i jeszcze-ile to niechciane cos bedzie kosztowac! (Ale to juz moj problem,z ktorym m u s z e sie uporac).

Gość MYLISZ SIĘ
link się porozrywał - wpisz w googlach "kids glasses" w wyszukiwarce grafiki

Gość oprawki bez ramki
Ona Cleo akurat nie lubi za bardzo.No co za fatum! I co powiedzieli? Jak im sie w okularach pokazala? Jak sie nazywa ten odcinek?Znajde go na youtube? Harry Potter to nasz koszmar rodzinny. Inne linki zaraz sprawdze.Dziekuje za zaangazowanie! Nawet jezeli w naszym wypadku sie nie przyda,doceniam ogromnie!Naprawde.

Gość teraz naprawde widze u dzieci
ladne oprawki. w czsach mojego dziecinstwa to dopero byla porazka a ja niestety musialam nosic. wszystkie byly na jeden wzor niewazne czy chlopiec czy dziewzczynka. teraz sa naprawdefajne oprawki. mojej znajomej corka tez nosi sama sobie wybrala okulary a ze jest maniaczka koloru rozowego :-) to jej okulary tez maja pewne lementy w rozu i dziewczynka jest zadowolona jak nie wiem co :-)

Gość MYLISZ SIĘ
własnie nie wiem jak się nazywał ten odcinek :( ale to musiała byc juz druga połowa drugiej serii skoro Will tez tam był komaszr rodzinny tzn córka Pottera tez nienawidzi? a serię "Mikołajek" znacie? tam w jednym opowiadaniu Kleofas miał okulary i cała klasa tez chciała je mieć ;)

Gość MYLISZ SIĘ
aaa i powiedzieli Cleo, ze wygląda fantastycznie - tylko ona miała akurat bardzo widoczne oprawki, no ale to juz nastolatka a nie dziecko

Gość oprawki bez ramki
Znalazlam kids glasses,dziekuje. Ta ruda w tych malo widocznach(...) moze byc,bo i wiek i typ ten sam co moja corka. I tak boli...

Gość oprawki bez ramki
No i Cleo ma calkiem inny typ urody,jest bardzo wyrazista,a moja corka jest...no,jest calkowitym przeciwienstwem Cleo.Niestety nie charakteriologicznym-stad ta antypatia do ww. prawdopodobnie wynika...

Gość oprawki bez ramki
Ja tu bede co jakis czas aktualizowac,jakby ktos wpadl na jakies fajne dziewczece ramki. Nie zapomnijcie o linku,prosze :-)

Gość oprawki bez ramki
Albo jakbyscie wpadli na jakas blyskotliwa i zaradna bohaterke filmowa okularnice,to tez dajcie znac. I ogolnie-jakbyscie wpadli na cos... Dziekuje

Gość lesny dzban
może jakaś z aktorek, które lubi nosi okulary? jak napiszesz, jakie aktorki lubi to możemy poszukać zdjęć ;p i czy mała interesuje się modą? ostatnio modne sa okulary więc można też tym tropem pojść

Gość oprawki bez ramki
Tak,moda tak,zdecydowanie! Czy ja wiem ktore... Chyba te co wszystkie dziewczynki w tym wieku,czyli Claire Holt-Emma z H2O,Hannah Monntana,Ashley Tisdale,Demi Lovato,Selena Gomez z Czarodziejow z Waverly Place,wszystkie dziewczyny,ktore spiewaja i graja na gitarze,zwlaszcza dlugowlose blondynki...

Gość zakwaszonaaa
ja nosze takie okulary. a malo tego, ze sa wiercone (bo tak sie te okulary nazywaja) to nauszniki i nosek sa silikonowe-przezroczyste. nie widac okularow praktycznie wcale. ja uwazam ze takie okulary nadaja sie dla9 letniej dziewczynki. tez pamietam mnie wszyscy straszyli, ze takie okulary sa delikatne jak nie wiem. wczesniej nosilam normalne takie klasyczne. jak wzielam te wiercone to nie odczulam zadnej roznicy w tej delikatnosci. kilka razy mi spadly z nosa i nic sie z nimi nie stalo. nosilam tez luzem w torebce. tez sie nic nie stalo. dopiero szklo peklo jak na nie niechcacy ukleklam., ale to zadne okulary nie przeszlyby takiej próby. potem wlasnie wzielam te sylikonowe wiercone.. to te juz w ogole. mozna nimi rzucac o sciane i nic sie nie stanie. moim zdaniem te z sylikonowymi oprawkami sa trwalsze niz klasyczne. ok. ale dosyc tych superlatywów. przejdzmy do cen. takie wiercone okulary niestety musza miec specjalne szkla, ktore sa wiele droższe niz zwykle. takie zwykle szkla to mozna miec juz za 100zł plus klasyczna oprawka ok 100zł. jesli chodzi o wiercone to i oprawka jest tez droższa. te sylikonowe to juz w ogole jeszcze droższe. ja za wiercone zaplacilam - szkla 800zł - oprawka - 400zł tyle, ze ja sobie wzielam z mnóstwem bajerów. antyrefleks teraz to standard, ale ja jeszcze mialam specjalne powloki utwardzane, przeciw rysowaniu sie etc. nie wiem ile by kosztowaly bez tego wszystkiego. ceny podaje oczywiscie warszawskie. a za oprawke sylikonowa dalam 200zł bo promocja byla. masz jeszcze jakies pytania to dawaj. szkla kontaktowe tez nosilam :D

Gość lesny dzban
to tak na szybko: demi lovato tez nosi okulary http://globaleyeglasses.com/glassesmania/wp-content/uploads/2010/03/Demi-Lovato.jpg miley cyrus http://img.clevvertv.com/wp-content/uploads/2009/08/miley-cyrus-glasses.jpg selena gomez http://surfme.files.wordpress.com/2009/04/selena-gomez-twitter.jpg możesz poszukać więcej zdjęc i pokazac że jej ulubione bohaterki też nosza okulary i wyglądają fajnie ;)

Gość zakwaszonaaa
nie sugeruj sie tez cenami jakie ci podalam za bardzo. bo ja te wiercone kupilam 6 lat temu za 1200 , a te sylikonowe 3 lata temu i juz dalam za nie jedynie 500zł. takze tanieje wszystko z pewnoscia.

Gość mały odkrywca
Moja siostrzenica chciała nosić okulary bo twierdzila że dzięki nim będzie mądrzejsza;)Może też idź w tę strone? Ludzie w okularach wyglądają na mądrzejszych;) Poza tym możesz jej powiedzieć że te okulary sa 'przejściowe' a w między czasie poradźcie się jakiegoś okulisty od kiedy córka może zacząć nosić oczewki i czy w ogóle może.

Gość oprawki bez ramek
Dziekuje Wam bardzo! Te gwiazdy w okularach moga duzo zdzialac! Silikonowe oprawki i szkla antyrefleksy odpowiadaja mi jak najbardziej.Z cena juz gorzej... Tym bardziej,ze jako krotkowidz bedzie musiala niedlugo zmienic szkla,bo taka wada postepuje niestety.

Gość a jaką ma wadę?
o sprawdźcie czy się nie kwalifikuje na zabieg skleroplastyki, moze zatrzyma wadę - robi się go już u dzieci

Gość oprawki bez ramki
Moje zalegle: Dziekuje Wam! Nosi te okulary w koncu,tzn.juz zaraz po tym moim apelu jakos sie udalo.Bardzo kolorowe to na uszy jej sie spodobalo,nawet nie wiem,jak sie to fachowo nazywa :-) Ale tylko na tablice je zaklada(okulista tak pozwolil),bo poza tym jest jak dzikus i juz od razu po kupieniu je zepsula... A co to jest ta skleroplastyka czy jak to sie nazywa? Ma malutka wade(cos kolo -1),ale to dopiero poczatek.