Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kruselka

kuchnia tefal dla małej dziewczynki

Polecane posty

Gość kruselka

witam ! Bardzo bym chciała kupic mojej córeczce taka kuchnie tefal ale nie wiem czy czasem nie jest jeszcze na to za mała ma 20 msc. Poradzcie czy kupic czy sie jeszcze wstrzymac i np.kupic jej dopiero na 2 urodziny? Obawiam sie ze teraz nie bedzie sie nia bawic , choc w domu lata z garnkami przelewa tam wode.

Gość yenna123
I co od małego będziesz ją przyzwyczajać do jej głównej roli życiowej- kury domowej? Kup jej lepeij klocki lego jakieś większe dla 2 latków, wyobraźnie przestrzenna sobie rozwinie.

Gość Asia Kauli
Trochę poczekaj. A jak wygląda ta kuchnia?

Witaj kruselka. Moja starsza córka również ma kuchnię tefal. Zarówno ja jak i ona jesteśmy zadowolone z zabawki. Mała potrafi bawić się nią całymi godzinami. Ale uważam, że dla tak małego dziecka nie jest to dobry prezent. Jeżeli myślimy o tym samym modelu, to zdecydowanie nadaje się ona dla starszych dzieci

I nie chodzi o przyzwyczajanie do roli kury domowej. Po prostu dzieci bawią się naśladując dorosłych. Moja córka posiada też zabawki typowo chłopięce, np. zestaw plastikowych narzędzi. I często przy ich pomocy "pomaga" :-) tacie w drobnych naprawach. Zresztą nie uważam, żeby gotowanie i sprzątanie to były zajęcia typowe tylko dla kury domowej.

Gość yenna123
Oczywiście, że nie;) Wkurzam się po prostu czasem jak widzę, że rodzice kupują zabawki kierując się płcią dziecka a nie preferencjami. Ale faktycznie skoro mała lubi garniki to ok, ale dla równowagi można jej kupić coś bardziej "rozwojeowego" pozdrawiam

Gość kruselka
potrójna mama - a od jakiego wieku twoje dzieci sie bawiły ta kuchnia?

Gość Asia Kauli
Chodzi o kuchnie Smoby?

Gość kruselka
dokładnie tak tefal cheftronik smoby

Gość kruselka
wznawiam temat bo dalej nie otrzymałam odpowiedzi. Od jakiego wieku dziecko bawi sie taka kuchnią.

Gość ja nie mialam tefal
ale inną kuchenkę z plastiku i szczerze to moje dzieci nie wykazywały wielkiego zainteresowania. Duzo częściej bawią się garnuszkami, spodeczkami itd niż samą kuchenką. W końcu spakowałam ją bo tylko zajmowała miejsce w pokoju i nic więcej. Myślę, ze taka kuchenka to świetne rozwiązanie ale dla starszego dziecka 5-6 letniego. Maluchy wolą właśnie przybory kuchenne. W ikea są świetne rzeczy do zabawy udające jedzenie- torty, warzywa, kanapki itd. Wszystko wykonane z tkanin. Moze zamiast kuchenki skompletuj małej po prostu takie akcesoria?

Ta kuchnia stoi w moim domu od 2 lat ale dopiero jak moje dziecko skończyło 5 lat to zaczęło się nią bawić.

Gość teneryffffaaa
ja kupiłam taką http://allegro.pl/smoby-kuchnia-elektryczna-studio-tefal-24561-promo-i1299644216.html córcia w grudniu będzie miała 2 latka i to jest na urodziny własnie . Uwielbia te wszystkie kuchenne czynności , zastanawiałam sie długo jaką wybrac i ta chefrtronic jest ładniejsza , ale kolezanki co mają starsze dzieci poradziły zeby kupić jak najwyższą , starczy na dłuzej . Ta co ja wybrałam ma 100 cm , takze będzie dobra . Co do wieku dziecka, to jakbym mojej kupiła w sierpniu jak miała 20 misiecy to też by sie bawiła, bo byłam z nia u koleżanki której córeczka ma kuchnię i moja córa była zachwycona. Tamta dziewczynka dostala swoja kuchnię na 1 urodziny i koleżanka mówi że nie ma dnia żeby kawka nie była robiona pzez jej córkę , teraz ma ponad 2 latka .

Ta kuchnia stoi w moim domu od 2 lat ale dopiero jak moje dziecko skończyło 5 lat to zaczęło się nią bawić.

Gość bez sensu tyle kasy
w klubiku malucha na naszym osiedlu mają kuchnię tefal i jest koszmarnie poniszczona. Za taką kasę to to już powinno być trwałe.

tez mysle ze takie kuchnie sa dla dzieci od 4 r. z. badz i wiecej ale to fajna rzecz corka kuzynki calyczas gotuje , zmywa :D ale zaczela sie nia bawic od 4 r. :)

Moja córka dostała podobną, jak skończyła 4 lata. Ale i tak wszystkie jej funkcje zaczęła wykorzystywać dopiero po kilku ładnych miesiącach. Dlatego młodszemu dziecku raczej bym jej nie kupowała. Tym bardziej, że zabawka zawiera małe i delikatne elementy, więc 20 mies. to moim zdaniem stanowczo za wcześnie.

Gość Asia Kauli
Bardziej podoba mi się taka z Ikei, Duktig. Wydaje mi się bardziej solidna i trwała od plastikowej, no i bardziej przypomina prawdziwą. Można do niej dokupić prawdziwe metalowe garnki i akcesoria kuchenne, ceramiczną zastawę, materiałowe produkty spożywcze. Naprawdę świetna rzecz.

Gość poelcam drewniane
poelcam drewniane zabawki wystarczaja na cale lata, nie jakies tandentne plastiki

Gość Asia Kauli
Ja nie mam w domu dziewczynki, ale gdybym miała to wybrałabym właśnie tę z Ikei. Smoby mnie jakoś nie przekonuje. Jest za bardzo plastikowa.

Gość Asia Kauli
Ja też jestem zwolennikiem drewniaków, ale większość tych ciekawszych i ładniejszych jest niestety bardzo droga. :( Mogłyby być atrakcyjniejsze cenowo.

Gość Monna221
Ja kupiłam mojej córce taki cały zestaw kuchenny i muszę przyznać że to najlepszy zakup ever. Taka kuchnia to zajęcie dla niej na całe dnie. Dlatego też jeśli ktoś szuka prezentu to polecam zajrzeć na http://www.trendysmyk.pl/110-kuchnie-dla-dzieci Gdzie jest ogromny wybór w kuchni w różnych cenach. Na pewno znajdziecie coś fajnego.