Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mosd

Beta HCG

Polecane posty

Gość mosd

Witam dziewczynki! Dziś odebrałam pierwszy wynik bety. W poniedziałek odbiorę drugi i będę wiedzieć jak przyrasta. Oczywiście mam problem z interpretacją. Mój wynik to 2830 mlU/ml Normy podane na wyniku to: ciąża 1,3-2 tydzień: 16-156 ciąża 2-3 tydzień: 101-4870 ciąża 3-4 tydzień: 1110-31500 ciąża 4-5 tydzień: 2560-82300 itd. I nie wiem który tydzień mnie dotyczy. Panie w laboratorium nie odpowiedziały mi na pytanie, bo to ciemne masy (wkurzyłam się). Nie wiem czy to normy po ostatnim okresie, od owulacji czy od zapłodnienia (zagnieżdżenia)- w necie funkcjonują inne normy. Pogubiłam się. Pomożecie?

Gość rosy
jesteś w 4-5 tygodniu ciąży. gratuluję!!!

Gość mosd
4-5 ??? Tak się zastanawiam i wyszło że 3-4 . Ostatni okres 26.09, z tym że cykle mam około 32 dniowe. I liczyłam sobie że do zapłodnienia doszło ok 16.10, więc wychodzi 3-4 t. Sama już nie wiem.... Martwię się, bo lekarz na usg powiedział, że moja ciąża jest gdzieś o tydzień młodsza- wywnioskował to na podstawie ostatniego okresu. Ale chyba nie wziął pod uwagę moich długich cykli i że do zapłodnienia mogło dojść później. W ogóle zarodka nie było widać ;(

witaj mosd, ja z mojego doświadczenia moge Ci powiedzieć że dokładnie 20 dni po owulacji miałam betę 3000, zakładając że tydzień ciąży liczy się od ostatniej @, musisz dodać do tego jakieś 14-16 dni więc wychodzi 4-5 tydzień, nie ma innej opcji :)

Gość mosd
Z tym że ja mam późniejszą owulację przy cyklach 32 dniowych.