Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doris 85

hsg komu udało się zaciążyć po tym zabiegu

Polecane posty

Gość doris 85

witam wszystkie przyszłe forumowiczki. Chciałam poruszyć temat hsg , i tego jak przeżyłyście ten zabieg i czy żeczywiście zwiększa on szanse na poczęcie. Sama jestem po takim zabiegu i czekam na ten cud zwany ciążą:) Wszytkich chętnych zapraszam.

Gość hhh27
jestem po hsg, w ciaze nie zaszlam, generalnie jezeli mialas jakies mikrozrosty, to hsg powinno ''przedmuchac'' jajowody, ale czym pomoc? lwestia watpliwa, chociaz nie powiem slyszalam o takich przypadkach:) generalnie hsg nie jest od leczenia, hsg pokazuje jedynie obraz stanu macicy i jajowodow, i kolejna sprawa, hsg jest bardzo przestarzalym badaniem, kazdy lekarz w klinice nieplodnosci powie ci o tym, mi moj po hsg( robione na nfz) nie chcial nawet przeprowadzac iui bo stwierdzil ze to ze hsg pokazalo drozne jajowody nie znaczy ze wszystko jest ok, dopiero laparoskopia pokazala endometrioze, jakies mikrozrosty, wszystko usniete podczas zabiegu, i miesiac po ciaza;) czego ci serdecznie zycze:) mam nadzieje ze hsg Tobie pomoze:)

Gość hhh27
sorki za literowki..

Gość doris 85
witam hhh27 ja miałam ciąże pozamaciczną jajowodową ok pół roku po laparotomi lekarz zalecił hsg na badaniu okazało sie ze prawy jajowód był niedrożny cięki zabiegowi udało się zerwać zrosty lekarz kazał sie starac i przekonywał ze to pomaga w zajsciu w ciąże. Obecnie jestem w pierwszym cyklu po hsg i mam nadzieję ze sie udało.

Gość doris 85
sama nie wiem co o tym myśleć duze nadzieje wiąże z tym zabiegiem 2 poprzednie ciąże straciłam bardzo bym chcała zeby sie w końcu udało @powinnam dostać 18-19 litopad test robiłam juz 10 wyszedł negatywny moze za szybko, a moze juz sobie wkręcam tą ciąże.

Gość hhh27
na test za szybko:) a noz widelec Tobie sie uda;) najwieksze szanse na ciaze sa w pierwszych 6 miesiacach od zabiegu, takze glowa do gory;) ja w cyklu w ktorym zaszlam w ciaze po raz pierwszy przestalam o tym myslec, moj siostrzeniec tak mnie wkurzal ze stwierdzilam ze chyba nie nadaje sie do macierzynstwa:D dodam ze w cyklu w ktorym zaszlam zastosowalm zel na poprawe sluzu nie mam pojecia czy to pomoglo..

Gość doris 85
doris 85 juz wiem na pewno ze sie nie udało chyba jedyne wyjście to przetać o tym myśleć i brać zycie takie jakim jest bo od tego myślenia to Zwariować mozna:) pozdrawiam