Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fairen mairen

Czy po zrobieniu licencajtu mozna studiowac dwa kierunki II stopnia?

Polecane posty

Gość fairen mairen

Czy jesli ktos ma np. licencjat z dziennikarstwa moze isc na studia drugiego stopnia takie jak kulturoznawstwo czy historia sztuki? politologia lub socjologia? Pytanie jest teoretyczne, ale moja kolezanka ma licencjat z filologi polskiej i twierdzi ze magisterke moze robic nawet z matematyki?

Gość fairen mairen
Moje pytanie jest takie czy jesli ukonczy ktos studia licencjackie np. z dziennikarstwa to moze isc na dwa kierunku magisterskie np. z politologii i historii sztuki?

wszystko zalezy od uczeli Ja np. mam licencjat z anglistyki i chcialam na magisterke na dziennikarstwo i sie nie dalo bo byly inne wymagania... kolezance sie chyba pomylily studia magisterskie z podyplomowymi bo w przypadku tych drugich tak wlasnie jest ale nie masz po nich tytulu magistra...

Gość fairen mairen
Bardzo mozliwe, jednak mowila mi ze po licencjacie z polonistyki mozna isc na magisterke z matematyki. Zastanawialo mnie to, a politologia czy kulturoznawsto sa chyba spokrewnione z dziennikarstwem?

Idąc na studia mgr uczelnia stawia pewne wymagania np. Licencjat musi być powiązany z kierunkiem studiów mgr. Także Twoja koleżanka nie ma racji, bo kończąc filologię pl nie może iść na mgr z matmy (moja uczelnia). Podejrzewam,ze na innych uczelniach jest podobnie. W koncu uczelnia musi stawiac jakies wymagania dla kandydatow na studia mgr:O;)

Można, jeśli jest to kierunek pokrewny. Ja tak właśnie zrobiłam. Lic na jednym kier. mgr na innym-pokrewnym.

Gość gfhfjyjt
mozna zrobic mge z matematyki po lic z polonistyki owszem!! jaks czas temu nie wiem dokladnie, 3 lata chyba temu weszlo nowe rozporzadzenie ktore mowi iz mozna isc na studia II stopnia na co tylko sie zapragnie aczkolwiek trzeba sie liczyc z konsekwencjami i samemu sobie odpowiedziec na pytanie czy dasz rade zalicyc iles tam roznic programowych??? uczelnie czesto o tym nie mowia zeby sobie klopotu nie robic z formalnosciami i zbywaja studentow krotkim zdankiem "nie nei mozna" a student jak jest uparty i zda egaminy an studia II stopnia to uczelnia nic mu nie mzoe zrobic musi go przyjac:)

Gość taka wyjątkowa kobietka
Dziennikarstwo i Politologia nie sa kierunkami spokrewnionymi. Tak samo dziennikarstwo i kulturoznawstwo.

Też mnie to pytanie nurtuje-czy jeżeli mam np licencjat z politologii a nie chcę znać polityki to gdzie mogę iść na magisterkę tak,ab jaknajmniej było różnic programowych??? Myslałam nad socjologią czy filozofią ale nie wypaliło :(