Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Faustynka

Czy piekło istnieje?

Polecane posty

Gość sok bananowy
piekło nie istnieje,to by było niesprawiedliwe,istnieje reinkarnacja a piekło można mieć na ziemii

Gość koksutona
ne ma zadnego piekła poza tym na ziemi... nieba też nie ma poprostu nie m nic i tyle...

Gość to tak by
Pieklo jest na ziemi

Gość dokładnie........
tylko człowiek drugiemu człowiekowi moze zgotowac pieklo

Gość to tak by
Ja tez mysle, ze nie ma nic i ludzie po smierci zamieniaja sie w nicosc. Tyle bylo i jest religii na swiecie. Dlaczego akurat jedna miala by byc trafna i prawdziwa. Ludzie musza w cos wierzyc bo inaczej ciazko by sie zylo tu na ziemi.

Gość dokładnie........
a napisz co tam leci bo nie chche mi sie tego odtwarzac

Gość trzy tysie
tam są m. in. opowieści lekarza, któremu umerający pacjent opowiadał, że trafia do piekła. uspokoił sie dopiero jak lekarz nad nim odmówił modlitwe...

Gość trzy tysie
Robert Tekieli - rewelacyjne świadectwo. Opowiada o swoich umiejętnościach, przeżyciach i "czytaniu myśli"

Jestem liberalnym katolikiem. Popieram Platformę Obywatelską. Wyznaję Jezusa Chrystusa jako Boga. Wierzę że zbawił nas umierając na krzyżu, zmartwychstał i wstąpił do Nieba, skąd przyjdzie sądzić żywych i umarłych, a królestwu jego nie będzie końca. Wierzę również w istnienie Szatan - osobowego i świadomego zła, oraz w istnienie Piekła. Piekło to miejsce do którego trafiają dusze tych wszystkich którzy za życia odrzucili Boga, byli bezduszni i nie żałowali za swoje grzechy. Po śmierci, Szatan zabiera ich do siebie.

Niektórzy mają piekło już na ziemi - zgotowane przez innych ludzi. Niektórzy z kolei mają swój raj. Nie wiem, co dzieje się potem. Chciałabym wierzyć, że śmierć nie jest końcem, że nasza dusza trafia potem do innego (miejmy nadzieję, że lepszego) świata. Ale chyba mam na to zbyt słabą wiarę...

Nie wiem. Tkwią tam i cierpią. W dniu sądu ostatecznego, również sam Szatan zostanie rzucony w jezioro ognia i siarki, gdzie będzie cierpiał po czasy wieczne.

Gość prawda cię wyzwoli
Piekło to wymysł Kościoła Katolickiego, który nauki Jezusa i całego Pisma Świętego ma gdzieś. Nie musicie się obawiać wiecznego cierpienia w piekle, Bóg nie jest sadystą. W oryginale Pisma Świętego nie ma słowa piekło, jest ono źle tłumaczone, tak żeby pasowało do przyjętej przez kler doktryny. Karą jest śmierć fizyczna i duchowa, jedynym wybawieniem od śmierci jest Jezus.