Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alllka

jak z trampek przeskoczyć w szpilki

Polecane posty

Gość alllka

chodzi o to, że moja szafa potrzebuje generalnej zmiany. w tej chwili jest tam mnóstwo koszul i tunik w kratę, koszulek rasta, krótkich spódniczek i sukienek, trampek - uwielbiam mój styl, ale... potrzebuję ciuchów do pracy na spotkania handlowe nie chcę wyglądać jak 40-sto letnia pani z poczty, ma być elegancko, ale na luzie możecie mi poradzić w jakie elementy garderoby powinnam się zaopatrzyć? ;)

Gość felieti
Na pewno koszula. Zwykła biała, na k. rękaw i długi też.. Jakaś spódnica z wysokim stanem i spodnie na kant.. Szpilki czy koturna to oczywiście podstawa ;)

Gość felieti
Przecież eleganckie spodnie na kant nie muszą być na pół metra szerokie! ja mam bardzo dopasowane do sylwetki z wysokim stanem i są bardzo fajne :)

Gość alllka
ja w sumie zawsze miałam w szafie przypadkowe rzeczy - lubiłam dana rzecz za cośtam, ale niespecjalnie mi pasowała do reszty szafy, a teraz chciałabym wyciągać 3 przypadkowe rzeczy i żeby zawsze do siebie pasowało. ;) i jeszcze się zastanawiam coby całkiem nie zesztywnieć - czasami siedzę sobie w biurze i nie musi być oficjalnie, byleby było ładnie- to wtedy też powinnam się wbijać w białą koszulę??

Gość alllka
pomóżcie, ja się na ciuchach kompletnie nie znam :o

to co kazda kobieta powinna miec to czarne wysokie buty- http://img18.imageshack.us/img18/2342/img0247got.jpg pare eleganckich koszul biala i czarna obowiazkowo , przykladowa bardzo ladna http://idmk.jesto.pl/fastgaleria/bigpic/koszula.jpg http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/02/20/17/1302201766 sopodnie z wyzszym stanem oraz spodnia, kilka par rajstop, skromna a zarazem z klasa torebka, hmm teraz na ta pore dojdzie jakis plaszczyk chcesz jeszcze cos wiedziec>?

Gość alllka
bardzo Wam dziękuję :) myślę jeszcze nad takim stylem do biura, kiedy nie mam spotkań, a w sumie nikt w garniaku jakoś specjalnie się nie przewija np. coś w stylu tego pierwszego zestawu od lewej jest ok? (dżinsy, żakiet i coś bardziej kolorowego pod spód) http://zlamanyobcas.pl/wp-content/uploads/2010/05/biuro.jpg

bardzo ladnie polaczone, jezeli chcesz byc dobrze ubrana po prostu musisz sama tworzyc, tylko pamietaj ze bizuteria z umiarem,a nie jak niektore dziewczyny po prostu kapie z nich tandeta gdy naloza na siebie bransoletki pierscionki naszyjnik i kolczyki masakraaaa

Gość muszynianka0006
Elegancko nie znaczy sztywno ;) Możesz śmiało do pracy na codzień założyć dżinsy, a na górę np. bluzkę z żabotem, lub jakąś inną 'oficjalną' i marynarkę typu 'boyfriend' ;)

Gość alllka
to spoko. z biżuterią mam tak, że zakładam tylko jedną rzecz max dwie, bo faktycznie nie lubię się obwieszać, tak więc tandeta nie powinna mi grozić ;)

Gość alllka
"Elegancko nie znaczy sztywno" niby tak, ale czasami człowiek nawet nie wie, kiedy robi z siebie jak ja to mówię czterdziestoletnią panią z poczty ;) dlatego właśnie pytam jakby tu do eleganckiego stylu przemycać swobodne elementy ;)

Gość dsdsdfdfgdgfhfhfghfg
fanabie mam nadzieje ze zartujesz. kazesz jej sie ubierac nie elegancko ALE BAZAROWO. prosze cie. naprawde masz tak plaski gust? naprawde nie wiesz jak sie ubrac? a w ajkim miesice mieszkasz? masz dostep do fajnych o dobrych sklepów?

Gość hellyeah
W szpilkach ciężko jest chodzić, gdy wcześniej nosiło się trampki, wiem z autopsji. Najlepiej więc zrobisz, gdy kupisz sobie koturny, są bardziej stabilne, łatwiejsze w "obsłudze". ;) Dziś w sklepach pełno jest ładnych, eleganckich koturnów. Pozdrawiam serdecznie!

Gość alllka
spokojnie, ja myślę, że jako takie wyczucie stylu mam, dlatego przekonwertuję sobie ogólne rady na swój styl ;) podobają mi się np. takie połączenia jak np. to z lewej i w środku w zasadzie też: http://wizerunek.blox.pl/resource/Grey.gif mieszkam w dużym mieście więc ze sklepami nie powinien być problemu, ale ja w nich w sumie nie bywam, więc nawet nie wiem, co oferują w tej chwili. gorzej z kasą :o boję się, że będę musiała wydać fortunę... ze szpilkami to owszem nie będzie ciekawie bo...nigdy w nich nie chodziłam :p

Gość alllka
nie powinno*

dsdsdfdfgdgfhfhfghfg a niby w co ja jej kaze sie ubierac bazarowo?? bo chyba sie nie rozumiemy

Gość alllka
"hellyeah ma racje koturny sa teraz takie pieknee " nad tym popracuję chyba na wiosnę :) teraz myślę też o jakiś kozakach, a one mam nadzieję nie muszą być na szpilce, co?

Gość alllka
najgorzej będzie z płaszczem na zimę, bo ja jestem zmarzluchem, a te płaszczyki w sklepach to cienizna - szukałam w tamtym roku i skończyło się na grubej długiej kurcinie, ale no cóż, teraz to nie bardzo :o a chcę coś takiego: http://idolo.pl/i/galeria/238/18/s2_44270.jpg nie wiem czy idę s tym wszystkim w dobrym kierunku ;)

Gość alllka
z tym*

Gość smanna
Ja na dobry początek radziłabym kupić oczywiście szpilki, bardzo fajne zaproponowała Ci Fabienee, będą pasowały zarówno do jeansów jak i eleganckich spódnic, najlepiej zakupić czarne, matowe, z lekko zaokrąglonym noskiem, na zwykłej szpilce bo koturny nie pasują do wszystkiego, a rozumiem, że nie masz teraz takiej kwoty by kupować kilka par. Obowiązkowo jeansy o prostej nogawce lub rurki, bez wycierań, marszczeń, o jednolitym kolorze. Połączysz je z żakietem w neutralnym kolorze polecam granat i grafit. Pamiętaj by żakiet był dopasowany do figury. Ładne bluzki kupisz w sklepach typu Mohito, top Secret, Odji, Reserved i H&M (w tej bardziej eleganckiej części tych sklepów). A z eleganckich spodni można teraz kupić takie o prostych czy lekko zwężanych nogawkach w kant. Możesz kupić spódnice z wysokim stanem z ozdobnymi marszczeniami na pasku czy taką typu tulipan i łączyć na luźniejsze dni z prostymi bluzeczkami i sweterkami. Doradzę też, że bazę tj. eleganckie spodnie, żakiet, spódnice, buty lepiej kupić w neutralnym kolorze, a fantazji dodać np. bluzką z zabawnym akcentem czy w ciekawym kolorze, jakimiś rajstopkami, naszyjnikiem itd. Pamiętaj, że ważna jest też odpowiednia fryzura i makijaż, ale o tym pewnie wiesz :)

Gość smanna
Kup sobie te oficerki, ale po przyjściu do pracy, radziłabym je zamienić na jakieś szpilki jednak. Chyba, że u was chodzą w takich butach cały dzień to wtedy ok. I te w tym stylu co pokazałaś są ok, ale może poszukaj jakiś mniej błyszczących bez tych tłoczeń.

Gość alllka
o super wypowiedź, dziękuję C bardzo! :) dziękuję za wskazówki w kwestii oficerek, bo właśnie jestem najbardziej na ich kupnie, także będę już wiedzieć jakiego typu szukać.