Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kjnnfsnfksn

Kto pomoze w napisaniu eseju z polaka???Prosze o pomoc

Polecane posty

Gość Kjnnfsnfksn

Nawet nie wiem jak on wyglada.Pomoze mi ktos w jego napisaniu?? Temat: Jakie prawdy moralne zawieraja teksty biblijne?Interpretujac przypowiesc o synu marnotrawnym,scharakteryzuj postawy zyciowe bohaterow i wyjasnij,czego ich doswiadczenia ucza wspolczesnego odbiorce.Odpowiadajac na zadane pytanie,wykorzystaj dwa inne teksty biblijne Umie ktos z Was napisac na taki temat esej?? Z gory DZIEKI za pomoc;*

To esej ma być? Na pewno? Przede wszystkim esej piszesz w pierwszej osobie (to jest Twój punkt widzenia), odwołujesz się do własnych doświadczeń życiowych, czerpiesz z wielu źródeł, nieco bawisz sie odwołaniami, aluzjami, słowami itp. esej nie ma jednolitej struktury, akapity niekoniecznie muszą być ze sobą powiązane. Ale to bardzo trudna (przynajmniej dla mnie i większości mojej klasy) forma wypowiedzi I polecenie średnio mi do eseju pasuje Bo ciężko jest określić czym jest esej Przynajmniej mnie tak poloniści uczyli

Gość Kjnnfsnfksn
No wlasnie.Dla mnie to jest trudne.bo nigdy wczesniej tego nie pisalam.Nauczycielka nie dala mi zadnego przykladu.tylko podala temat i kazala napisac;(

Próba napisania pierwszego prawdziwego eseju na tak wymuszony temat raczej będzie nieudana, bo ciężko na siłę błyszczeć elokwencją kompletnie nigdy nie pisząc czegos takiego. W chyba szkołach w ogóle rzadko kiedy każą to pisać. Na maturę jest kompletnie niepotrzebne, wręcz uczy złych nawyków Czasami mówiąc esej ma się na myśli po prostu wypracowanie, a wiesz jak Twoja klasa będzie pisać?

Gość Kjnnfsnfksn
Wiem ze pare osob juz to napisalo.Ale ja nie umiem.Nauczycielka powiedziala nam ze taki esej jest wymagany na maturze.Ale Ty twierdzisz inaczej i ja sie zgadzam z Toba.Ogolnie moja polonistka jest bardzo wymagajaca jak na technikum(klasa 1 hotelarska)

Ja polonistyki nie skończyłam więc autorytetem nie jestem. Mam rozszerzony polski w dość (z trudem to przyznam) elitarnej szkole i od nas tego wymaga się ale tak ponadprogramowo. Na maturze nie ma miejsca na kreatywność niestety, a esej właśnie to rozwija Ale skoro twierdzi, że to jest na maturze to raczej nie chodzi jej o typowy esej np. filozoficzny czy egzystencjonalny. Ja bym napisała we własnym imieniu, ale typowo szkolnie. Przynajmniej ja to tak rozumiem Jednak zrobisz jak uważasz, nie znasz jeszcze nauczycielki dokładnie więc ciężko ocenić czego ona wymaga

Gość Kjnnfsnfksn
Dzięki za cenne rady;* Pomysle nad tym esejem.Jak mi sie uda to napisze a jak nie to trudno