Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

foczka1012

Pytanie

Polecane posty

Ostatnią miesiączkę miałam 23.08.10. Od tamtej pory nic, często tak miewam i ogólnie mam nieregularny cykl- ginekolog stwierdził, że unormuje się samo. Ale naszły mnie myśli, że mogę byc w ciąży. Zrobiłam przed chwilą PRE-TEST W ulotce napisane jest: Przed terminem spodziewanej miesiączki- z porannego moczu Po terminie- o każdej porze. Wyszła jedna kreska, wyraźna 1 krecha! Czy mogę uważac to za BRAK CIĄŻY na 100% ? Czy powinnam miec wątpliwości. Proszę o pomoc

I lekarz powiedział, że samo się unormuje? Czy miesiączki zawsze są opóźnione? Nie masz innych niepokojących objawów? Problemy z wagą, z nadmiernym owłosieniem?

Szczerze mówiąc ostatni raz u ginekologa byłam 2 lata temu, ale taki epizod, gdzie miesiączki nie było 3 miesiące miałam ponad 1.5 roku temu. Czasami miałam z miesięczną przerwą, a ostatnimi miesiącami była nawet dosc regularna. No i teraz to. Stwierdziłam to za sytuację normalną, ale ostatnio zaczęłam wkręcac sobie ciąże i tak oto- kłuje mnie lewy jajnik, brodawki wydają się większe, trochę mnie mdli, mam jakby większy brzuch. Nie wiem czy to nie urojone 'objawy' czy test wyszedł fałszywie ujemny;/ Mojej siostrze podejrzewano zespół policystycznych jajników, jednak nie potwierdzono, miała podobnie. Co do innych objawów to mam nadmierne owłosienie, tyle, że moja siostra uważała tak samo, a pani ginekolog stwierdziła, że to nie jest NADMIERNE OWŁOSIENIE. Mam włoski wokól brodawek, od pępka w dół, dosc dużo i szybko odrastające w okolicach bikini, z tyłu ud, na łydkach. Co do wagi to jestem szczupła i nie mam przyrostów ani spadków.

Jeżeli opóźniona miesiączka zdarza się raz na jakiś czas to ok, ale myślę, że nie zaszkodziłoby sprawdzić poziom hormonów. W pewnym wieku już miesiączka powinna być w miarę regularna, u nastolatek wiadomo, że może być nieregularna. W ciąży raczej nie jesteś, ale ja na Twoim miejscu zgłosiłabym się do lekarza, choćby po to, żeby dostać progesteron na wywołanie miesiączki.

Wykonam jeszcze jeden test innej firmy z porannego moczu. Myślisz, że to dobry pomysł. Chciałabym się upewnic przed pójściem do ginekologa. Do lekarza oczywiście się wybiorę. Po pierwsze ustalic przyczynę, po 2 chciałabym spróbowac uregulowac cykle no i dostac cos antykoncepcyjnego. Dodam, że jeszcze od jakiś 2 miesięcy mam okropny trądzik, krosty różnego rodzaju oraz twarde, długoutrzymujące się podskórne krosty, których wcześniej nie miałam. Czy to moze miec jakiś związek z miesiączką, np gdyby to był gronkowiec. Bo objawem ciąży to też może byc;/

Dobrze byłoby, żebyś miała zbadany poziom hormonów zanim dostaniesz antykoncepcję, ale coś czuję, że Twój lekarz nie będzie skłonny Cię na takie badanie skierować. Test możesz zrobić, ale nie sądzę, żebyś była w ciąży :) Nie przejmuj się :) A trądzik może mieć różne przyczyny :) Może być też wynikiem jakichś właśnie zaburzeń hormonalnych.

Czy na badanie hormonów mogę udac się do zwykłej przychodni ? Ile to kosztuję. I później z wynikami isc do ginekologa? ;)