Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młynek do pieprzu

młynek do pieprzu - jedno pytanie

Polecane posty

Gość młynek do pieprzu

mam takie jedno, małe, kretyńskie pytanie, no ale nie wiem więc muszę się zapytać - Kobiety, czy młynek do pieprzy, taki z ziarenkami w środku ze sklepu się otwiera? czy można do niego potem dosypywać tych ziarenek czy to jest jednorazowa zabawka? bardzo prosze o odpowiedź na moje głupie pytanie 🌻

to zalezy musisz sobie w sklepie sprawdzić, jak to jest zrobione w większości wypadków to jest jednorazówka

Gość młynek do pieprzu
no tylko ja nie wiem po czym to poznać czy to jest jednorazówka :o

Zależy jaki :) Jeśli taki na przykład drewniany to można dosypywać. Jeśli taki z Kamisu to nie-to jest po prostu jednorazowe opakowanie pieprzu ziarnistego z "młynkiem".

Gość młynek do pieprzu
aha ;) czyli szukać drewnianego :) bo ten jest właśnie plastikowy chyba z kamisa

Gość phoenix30
One głównie są jednorazowe a kosztują ok 15zł, moim zdaniem nie warto, lepiej kupić młynek do którego można dosypywać pieprz, znalazłam w gazetce lidla taki mały fajny elektryczny do soli i pieprzu wygląda bardzo przyzwoicie a kosztuje ok 25zł, więc chyba bardziej warto kupic taki

Gość wyrocznia24
dokładnie, kup sobie młynek, najlepiej taki drewniany z szufladką - koszt max 20 złotych, podejrzewam, a będzie służył na lata :) sama taki mam i dosypuję różnokolorowy pieprz z czarnym , jest wtedy bardziej aromatyczny :)

Gość xnxxjddhj
Z tych jednorazowych pokrywka schodzi pod gorącą wodą i można przez to używać wiele razy ;)

Gość Gabriello77
To prawda te ze sklepu to jednorazówka, pare razy zrobiłem tak że polałem gorącą wodoą i się udało ale ostatnio zakupiłem do domu takie dwa cuda http://www.koszyki.net.pl/p/3555,107/zestaw---solniczka-i-pieprzniczka-z-mlynkiem-ceramicznym-14-cm/ troche sie wykosztowałem ale było warto. Młynek pierwsza jakość i nie muszę się bawić z ostiwraniem pod gorącą wodą;)

Gość monika198410
Witam ja tez miałam z tym problem najpierw kupiłam Kotanyi i niestety jednorazowy :(ale niedawno kupiłam PRYMAT i polecam jest odkręcany :D

Gość gość
wystarczy wrzucic mlynek do wrzacej wody na minute plastik zmieknie i sciagnac gorna czesc robic w rekawicach jest pokazane na you tube Łukasz

Gość dgg
Mlynki z Prymatu sa odkrecane i tyle w temacie.