Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia _ KubusieńkaJog

Jogurty przy skazie bialkowej . POMOCY

Polecane posty

Synek ma 7 miesięcy , karmię go bebilonem pepti 2 . Czy mogę mu podać jogurt np. Hippa po 6 miesiącu ? Czy przy skazie kategorycznie nie wolno ???

poradzi ktoś ???

Gość trzeba miec ubezpieczenie
moje dziecko nie ma skazy wiec nie wiem ale w jogurcie wystepuje bialko ktore moze wywolac alergie moze wejdzie tu mama i powie choc mysle ze powinnas sie zapytac lekarza kiedy mozesz podawac bo dziecko nie musi miec do konca zycia skazy gdzies cos przeczytalam ze do 1 roku sie nie podaje ale nie jestem PEWNA :)

Nie wolno podawać jogurtów.Możesz poszukać musów owocowych,które nie zawierają białka.

Gość nio nio
moja też jest na pepti ma teraz 15,5miesiąca, jak skończyła roczek to dopiero coś jej tam zaczełam wprowadzać lae na początek po 1 łyzeczce jogurtu naturalnego lub seka wiejskiego, teraz je na 2 sniadanie pól małego jogurtu z musli lub płatkami fitness(muszą trochę zmięknąć w jogurcie), szczerze to nie wiem czy ona do końca jest na ten nabiał uczulona, nie ma adnych objawów, jedynie czasem na buzi trochę suchszą skórę-czasem lekko zaróżowioną. Na pepti się zdecydowałam od 1 miesiąca zycia, bo miała straszne kolki, a po nim ustały....i dlatego to ciągnę. Myżlę że do 2 rk bedzie na pepti a potem z niego zrezygnuję.

Gość No chyba zwariowałaś?
A myślisz że jogurt to co ma w składzie jak nie proteiny mleka krowiego? Składy czytać!

ma bialko ale jogurt czy serek jest bezpieczniejszy niz mleko bo przez bakterie jest produktem przetworzonym inaczej przysfajalnym i lekkstrawnym mleko zoladek trawi przez ponad godzine a jogurt przez nas przelatuje.Ja bym jednak poczekala do roku zycia po co ma sie drapac czy miec inne problemy.

Gość Eterno ty na głowę upadłaś
chyba? Jogurty i serki homo mają większe stężenia protein mleka niż zwykłe płynne mleko. Często są nawet robione na bazie mleka w proszku który jest kurevskim alergenem. A sery żółte i podpuszczkowe mają kazeiny, czyli pochodne protein mleka i są masakrą dla alergika z nietolerancja mleka - czyli skaza. Po zastosowaniu się do twojej teorii to dziecko miałoby chyba zajebistą egzemę! Musisz być bardzo niepoważna, żeby pisać rzeczy o których nie masz pojęcia na tak poważny temat! Sama jestem skazowcem i jak słyszę takie rzeczy to mam ochotę wytargać za łeb osobę, która wypisuje takie mądrości. :o

Gość ____rodzice____
Wiek przedszkolny to szczególny okres w rozwoju dziecka. Do 6 roku życia następuje rzeczywisty rozwój mózgu. Im młodsze jest dziecko, tym szybciej przyswaja nowe informacje. Im później je przyswoi tym dłużej będzie trwał ten proces i będzie coraz trudniejszy. Niestety często nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dlatego chcemy Państwu pomóc i zaproponować zestawy, pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Zestaw nr 3 to pond 150 literek i znaków o wysokości 5 cm do samodzielnego przyklejenia na blok techniczny, ( blok nie wchodzi w skład zestawu). Idealna pomoc do nauki alfabetu, pierwszych wyrazów, prostych zdań. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1313276713.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1313720175.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1313720239.html

Gość poszukaj jogurtow
alpro soya,ale moim zdaniem taki maluch spokojnie sie jeszcze bez jogurtow obejdzie :)

Gość Alpro soya nie sa dla takich
malych dzieci. Dopiero po roku mozna podac jak dziecko ma normalna dorosla diete, a nie 7 miesiecy.