Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jtdejed

problem ze zwrotem towaru- pomozcie ,co robic

Polecane posty

Gość jtdejed

wczoraj kupilem laptopa w sklepie. w domu otworzylem i okazalo sie ze nie dziala. pojechalem do sklepu i chcialem zwrocic towar, niechcieli mi go przyjac, nie chcieli zamienic na inny,oddac pieniadze .zaproponowali serwis na ktory bym musial czekac 4 tyg badz uzywany laptop z wystawy. Nie chce uzywanego ani naprawionego laptopa.chce nowego takiego jak kupilem. co robic

Gość gfbvzsf
jedyne co zostaje ci zrobic to zlozyc reklamacje i zazadac wymiany towaru lub zwrotu pieniedzy. obecnie przepisy mowia ze w wypadku niezgodnosci towaru z mowa (a jesli sperzet nie dziala- to zachodzi taka sytuacja) to konsument stawia zadania. tak czy siak- musisz czekac na odpowiedz rzeczoznawcy.

W większości sklepów jest możliwość sprawdzenia towaru na miejscu, nie wiem czy kupując, nie potwierdzasz, że stan techniczny jest ok. Mnie przy trudnej reklamacji pomogła infolinia UOKiK albo rzecznika praw konsumenta, nie pamiętam już dokładnie, ale jak zadzwoniłam, podali mi ustawę, na którą powinnam się powołać i w sklepie uznali mi od razu reklamację, choć wcześniej walczyłam z nimi przez półtora miesiąca.

Gość gfbvzsf
tak czy siak- musisz zlozyc reklamacje i czekasz na info od rzeczoznawcy, koniecznie zaznacz ze interesuje cie tylko wymiana na nowy lub zwrot gotowki.

Gość jtdejed
czyli co mam isc do sklepu z pisemna reklamacja czy jak? czy mam isc z laptopem? czyli warto isc do rzecznika praw?

Gość gfbvzsf
poszukaj w necie ustawy o reklamacjach i niezgodnosci towaru z umowa, bierzesz laptopa (z opakowaniem itd) i skladasz reklamacje z zaznaczeniem ze chcesz nowy towar albo gotowke, spisz sobie numer ustawy i zacytuj w sklepie jesli nie beda chceli ci przyjac na twoich warunkach, jak to nie pomoze to postrasz ich rzecznikiem konsumentow i uokik.

Gość jtdejed
ok