Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anyah

Test negatywny a objawy ciąży, okresu brak

Polecane posty

Gość anyah

Zrobiłam 3 testy ciążowe 7 dni po stosunku, 9 dni po stosunku i 11 dni po stosunku, wszystkie testy negatywne, mam wieczorne i poranne mdłości, tkliwe piersi z powiększonymi brodawkami, temp wyższą o 0,2c, mrowienia w podbrzuszu i pobolewania jajnikow. Czy któraś z Was miała podobną sytuację (objawy ciąży a test negatywny) u byla w ciazy?

zrób sobie po prostu bete i bedziesz wiedzieć ,bo jak czytam to....a tak w ogóle to sa rózne przyczyny czemu masz takie objawy,pomoże ci ginekolog

Gość czas globalnej niepogody
beta i będziesz wiedziała 🖐️

Gość anikaaaaa
hmmmm a skad wiesz ze stosunek zakonczył sie zapłodnieniem? masz 100%pewnosci ze były to płodne dni?? z tym bywa róznie. pozatym nie ma szans po tak krótkim zcasie abys miała juz ciazpowe obiawy:( test robi sie kilka dni po zapłodnieniu a nie stosunku dlatego anjlepiej robic w dniu @ albo ewentualnie tuz przed nia... wtedy ci wyjdzie.

Gość anikaaaaa
ja tez jutro ide do ginka:) z moich obliczen wynika ze ejstem ok 3 tyg w ciąży:))0)) dzisiaj jst termin @a jej nie ma a od 10 listopada robołam tetsy i kazdy wyszedł pozytywny wiec nie ma mowy aby 5 testów sie mysliło;)

anikaaa gratulacje :) trzymajcie jutro za mnie kciuki, Jakie masz objawy ciazy?

Gość chybamama31
autorko, przepraszam, jeśli uznasz, że Ci temat zaśmiecam, ale mam podobnie, pisałam na innym topie, odzew mały. moje @ 23 VIII 21 IX 12 X Współżyłam z moim R: 8-11 IX 23-29 X do 18 IX byłam na Nuvaring, ale źle się przy nim czułam, ginekolog chciała mi zmienić na tabsy, ale namawiała na zrobienie przerwy, przystałam na to - już nie stosowałam antykoncepcji, przed @ tą 12 X miałam wszystkie objawy ciąży, zrobiłam dwa testy, oba negatywne, ale teraz od 2 tygodni słabo się czuję, mam okropne huśtawki nastroju, najgorsze, że boli mnie brzuch na samym dole, tak jak by mi się macica stawiała w momencie większego zmęczenia, stresu, czy gdy moje nerwy osiągają zenitu. Dziś wyczytałam, że przy nadczynności tarczycy (mam)testy mogą nie wychodzić pozytywnie nawet mimo ciąży, moje pytanie jest taki, czy myślicie, że mogłam zajść w ciążę już między 8-11 IX? Czuje że jestem w tej ciąży, w poniedziałek zrobię badanie z krwi, ale przecież gdybym zaszła między 23 a 29 IX to bym takich objawów chyba nie miała (poza tym stosunku strikte nie było i na 99% nie ma możliwości, żeby nasienie jakoś się dostało, czyste ręce, zero kontaktu z nasieniem, ale na 100% to nigdy pewnym być nie można ponoć), a sugeruję się tym, że objawy miałam znaczące już wtedy, gdy robiłam test. Dziś z rana miałam lekko różowawy śluz, który już ustał, ból brzucha mocny po staniu w kuchni (gotowanie), piersi tkliwe, mdłości, boje się, że jeśli to ciąża, to z dzidzią coś jest nie tak. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. M

Gość Kalafingaaa
Zrob bete jesli to nie wykryje ciazy to idz doginekologa byc moze masz torbiela a z ty nie ma zartow mowie z wlasnego doswiadczenia

Hmm, no zobaczymy mam mam nadzieje ze jutro sie czegos dowiem. Jakie macie objawy?

Gość chybamama31
Kalafingaaa, jeśli to do mnie, to dziękuję za odzew, tylko molje pytanie, skoro tak brzuch boli strasznie, no spa nie poimaga, czy nie zrobię źle jak będę czekała do jutra na zrobirnir bety? Bardzo się boję powiem Wam :(

chybamama31 - chyba jedyne co nam pozostaje to ta beta-hcg :( ja tez mam ogromne przeczucie ze to dzieciatko!

chybamama31 - jesli masz jakies obawy, typu silny bol lub przeczucie ze zaczyna ci sie poronienie samoistne nie zwlekaj i jedz na izbe przyjec

też ci radze ,jedz na izbe!!! wiesz jesli jestes w ciązy masz instynkt twoje ciało mowi Ci jak masz sie zachwoac chociaz niektóre sygnały bagatelizujemy ,muszą cie przyjac zrobią ci usg i bedziesz wiedział czy to ciąża czy tez cos innego.powodzenia nie czekaj ja pamietam jak zaszłam w ciążę to chodziłam z zaciśnietymi udami bo wydawało mi się ze mi wyleci....

Gość gość
Witam dziewczyną potrzebuje pomocy. Ostatnia miesiączkę miałam 1 kwiecień kolejna powinna się pojawić ok 27 kwietnia nie było. Robiłam test wyszedł negatywnie dziś byłam u ginekologa i kazał brać luteine 50 3x1 pod język. Dodam że robił mi usg i powiedział że ciąży nie widać i jest torbiel na lewym jajniku 26mm. Nigdy wcześniej nie spóźnial mi się okres miałam co do dnia. Czy możliwe aby lekarz nie widział jeszcze ciąży? Czy poprostu nie jestem w ciąży? Wypowiedzcie się bo już wariuje od 2 lat staramy się o dziecko.

Gość gość
jak masz torbiel to pewnie przez to opóźnienie...myślę że to nie ciąża...no ale chyba lepiej powtorzyc test za kilka dni, jak okres nie przyjdzie...

Gość halla34
gość dziś Zgadzam się z gościem powyżej. W pierwszym etapie cos przyblokowało owulację dlatego masz torbiel. Do owulacji mogło dojść w późniejszym terminie, bo jakby się na nia zbierało to lekarz by pewnie zauważył oglądając twojej jajniki. Czasami tak się zdarza pod wpływem róznych czynników. Nie wiem po kiego ci lekarz przepisał luteinę w tym momencie skoro sprawa mogła sie jeszcze samoistnie wyjaśnić bez potrzeby terapii hormonalnej. Zazwyczaj takie przesunięcia z tego powodu to ok 2 tyg. ale to nie jest reguła. Lekarz najwcześniej jest w stanie wykryć ciąże po 5, 6 tyg od miesiączki co się przekłada na ok 3, 4 tydzień właściwej ciąży. I to może wykryć ponoć tylko na dobrym sprzęcie wcześniej to tylko testy ciążowe i krew może wykryć. Jeśli było tak że owulacja się zablokowała i do ciązy doszło w późniejszym terminie to jeszcze nawet test może tego nie wykryć.

Gość halla34
Jakbyś nie miała okresu z powodu ciąży to test już by to wykazał, więc pewnie nie masz okresu bo owulacja sie przesunęła, na co też wskazuje torbiel. Luteina często jest przepisywana przy ciąży jako wspomagacz przy zagnieżdżeniu i na podtrzymanie więc z tym spokojnie. Nie piszę że luteina nie jest konieczna, bo może być tak że będzie potrzebna przy wywoływaniu okresu, ale takie sytuacje, że coś się zablokuje czy przesunie się zdarzają i właściwie to że lekarz ci wypisał luteinę w pierwszym tygodniu po tym jak okres się nie pojawił, trochę mnie zdziwiło. Luteinę powinno się stosować jak już wiadomo, że coś przyblokowało na dłużej a nie po paru dniach kiedy to wszystko może się samo rozwiązać. Te torbiele zwykle wchłaniają się w ciągu 2, 3 cykli samoistnie jeśli kobieta nie cierpi nagminnie na ta przypadłość.

Gość gość
Tak więc byłam u innego gin. I powiedział że prawdopodobnie jestem w ciąży ale to potwierdzimy dopiero za 2 tyg bo jest za wcześnie. Poza tym to nie torbiel jak mówił wcześniejszy tylko nadzerka

Gość gość
No dobra, moja sytuacja wyglada tak- spoznil mi sie okres, z mezem kochalismy sie w dzien plodny,stosunek przerywany, kiedy pojawil sie okres brzuch mnie nie bolal (dziwne bo zawsze zdycham z bolu), dopiero na drugi dzien troche bolal, trzeciego dnia okres sie skonczyl. Ale najistotniejsze jest to ,ze maz jak zwykle przy moim okresie kupil moja ulubiona czekolade, po ktorej zwymiotowalam, wlasciwie to juz po samym zapachu, mam zawroty glowy, mdlosc*****ersi mnie nie bola ale za to pobolewa jajnik, mam jadlowstret ,ale jem jablka, ktorych wczesniej nie znosilam, odrzuca mnie od herbaty, placze z byle powodu np na reklamach :)Draznia mnie zapachy. Robilam test, wyszedl negatywny,a ja czuje sie jakbym byla w ciazy. Zrobic jeszcze jeden czy tak czasem bywa?? wiem,powinnam isc do gina albo poczekac ale same wiecie jak jest, ja juz bym chciala wiedziec o co tu chodzi

Gość gość
idź na beta hcg z krwi -to wyjaśni sprawę.

Gość gość
Aaa to nie jest takie proste,mieszkam w Irlandii i tu nie można sobie tak po prostu iść zrobić badania krwi. Dzis boli mnie lewy jajnik. Zanim dostane sie do lekarza minie troche czasu. Kupie jeszcze jeden test. Zastanawiam się nad tym bo mam takie objawy a miałam okres. Zapomnialam dodac ze mam duzo sliny w buzi jak przy ciazy (bylam w ciazy dwukrotnie w tym raz poronilam)Zaznacze ze mialam okres,nie plamienie tylko okres, który trwał dwa dni, i bolal mnie brzuch.