Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja myślę, że....

córka chce dostać na mikołaja chomika -warto kupić ??????????????

Polecane posty

Gość a ja myślę, że....

?

hmm . nie wiem jak z chomikiem ale ja mam doświadczenia z świnką morską , klatkę trzeba notorycznie sprzątać bo inaczej zapach okropny , musisz się zastanowić czy jej się nie znudzi zaraz

Gość maliboo
pewnie, ze warto! zwierzatka wpywaja pozytywnie na cala rodzina, upokajaja rozweselaja Poza tym masz okazje nauczyc corke obowiazkowosci przy opiece nad zwierzatkiem

Gość okrutnica ze mnie
warto kupić, jeśli sobie uświadomisz przed kupnem, ze to Ty będziesz musiała sprzątać jego klatkę, córka zrobi to z 4 razy, góra 7, do końca życia chomika już Ty sama, więc jak chcesz.

Gość a ja myślę, że....
no właśnie ma 8 lat do tej pory mieliśmy rybki, mamy psa i 2 koty i wiem , że kocha zwierzęta tylko chomika jeszcze nie mieliśmy dlatego pytam czy warto :)

Aaaa, to w takim razie możesz brać chomika. Chociaż wydaję mi się to trochę absurdalne, robić zwierzyniec z domu.

Gość jacipowiemze
Chomiki zazwyczaj sa spokojne... tylko ze sa to nocne stworzenia. Corka nie bedzie mogla pewnie zasnac z nim w jednym pokoju... szczegolnie jak bedzie w klatce bo bedzie gryzl prety... z kolkiem tez troche halasu. Czasami moze ugryzc ale to bardziej samice... lepiej jak juz samca wziasc. I tylko jedenego chomiczka bo one sa samotnikami. Smierdza ale nie tak okropnie... sciolke mozna wymieniac raz na tydzien... a jak bardzo smierdzi a len was dopadnie to mozna przeciez troche sciolki nasypac na jego toaletke to zamaskuje przykry zapach. Chomiczki mialam od dziecka... jakies 9 lat i mialam pierwszego. Zdarzaly sie przykre syuacje ale po swoich kuzynach wiem ze dla nich akurat nie byla to przemyslana decyzja by mieli te zwierzeta bo swoje chomiki zabijali w nieszczesny sposob w najrozniejsze sposoby. Raz klocek spadl raz z wielkiej wysokosci... kiedys indziej zostal przygnieciony noga...

Gość a ja myślę, że....
a co ewentualnie lepsze chomik czy świnka morska ?

Gość kup jej już duża jest
chomiki są przesympatycznymi zwierzątkami, tylko krótko żyją 2,5-3 lata, czasami dłużej. Jak córka odpowiedzialna i macie zwierzęta w domu, to przecież wiesz, czy będzie się zajmować, czy nie. Chomiki gryzą jak są wystraszone. Oswojone proszą się, żeby wziać na ręce. Największy błąd to świeżo przyniesionemu chomikowi, wsadzonemu do nowej klatki włożyć rękę pod nos. Na bank ugryzie. Ze strachu.

Gość lesny dzban
świnki morskie straszliwie śmierdzą i są głośne plus średnio sympatyczne... zdecydowanie bym chomika wybrała...

Gość a ja myślę, że....
no to chyba mikołaj przyniesie jej tego upragnionego chomika ;) dzięki za odpowiedzi

Gość iijjj
a ile corka ma lat? Mam chomiki i uwazam, ze to nie jest zwierzatko dla dzieci. Przede wszystkim chomik jest zwierzeciem nocnym i bardzo jest nieszczesliwy jak sie go w dzien budzi

Gość a ja myślę, że....
jeszcze jedno pytanie, wiem że są różne gatunki jaki kupić ?

Gość iijjj
swinki wcale nie smierdza!!! - wiadomo klatke trzeba sprzatac... poza tym swinki to sa wielkie pieszczochy, uwielbiaja siedziec na kolankach i sa bardziej przyjazne dla ludzi

Gość iijjj
jak chcesz chomika to tylko gatunek wiekszy - typu syryjski lub dzungarski, bo Roborowskiego sa bardzo male i delikatne wiec nie nadaja sie do brania do reki tu masz fajna strone http://www.e-chomik.eu/

Gość iijjj
jak chcesz chomika to tylko gatunek wiekszy - typu syryjski lub dzungarski, bo Roborowskiego sa bardzo male i delikatne wiec nie nadaja sie do brania do reki tu masz fajna strone http://www.e-chomik.eu/

Gość iijjj

Gość iijjj

Gość iijjj

Gość a ja myślę, że....
dzięki :)

Gość ja mam chomika
jakbym miała psa i dwa koty to napewno nie kupiłabym chomika - chyba ze nie będziesz wpuszczac do pokoju gdzie będzie chomik tych większych zwierząt. To bardzo delikatne zwierzątka, jedno szczeknięcie psa może spowodować ze chomik zastygnie w bezruchu na kilka minut bo się boi :( Mojemu się to 3 razy zdarzylo, mimo ze nie mam psa - czegoś się wystraszły, zamykania szafy itp Kiedyś jak miałam chomika i ktoś przyszedł w odwiedziny z psem a ten szczeknął chomik mi zamarl na 15 minut, musiałam do niego cichutko mowic i glaskać by powoli doszedł do siebie i się uspokoił

Gość po co dla 8letniego bachora
chomika. Chomik w dzień śpi a nocy prowadzi aktywne zycie. Nie lubi być na rekach, zawsze chowa się po ciemnych kątach. Na początku pewnie będzie gryzł. Po cholere te zwierzątko?

Gość o nieeee!chomiki zyja tylko
3 lata wiec raczej takie zwierze sie nie nadaje!