Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calineczka_77

Książki Kołodziejczaka - coś dobrego do poczytania

Polecane posty

Gość calineczka_77

Fajne odkrycie w księgarni: kupiłam dwie powieści Piotra Kołodziejczaka - przystojny księgarz polecił, to kupiłam. Zakup okazał się strzałem w dziesiątkę. "Puść już mnie" i "Bo wiesz..." to naprawdę świetna, interesująca literatura, która udowadnia, że o dzisiejszych kobietach i mężczyznach można naprawdę ciekawie pisać. Kołodziejczak jest świetny. Zajrzyjcie, przeczytajcie. Napiszcie mi, co sądzicie.

Gość etryl
"Dla innych są wzorem idealnej pary, lecz życie układa własne scenariusze. Ewelina jest młodą, zadbaną kobietą. Jej mąż Rafał to dobrze zapowiadający się architekt. On robi karierę. Ona pracuje, ale o karierze nie myśli. Dla niej liczy się tylko Rafał i wspólnie spędzone wieczory. Pewnego dnia w ich związku pojawia się pierwsza rysa, a wkrótce kolejne... Ewelina - zapatrzona w Rafała jak w lustro - za wszystko, co złe wini wyłącznie siebie. W końcu zaczyna sobie zdawać sprawę, że trwa w związku toksycznym. Postanawia walczyć o swoją godność, wyzwolić się i żyć także dla siebie... Czy kobieta po przejściach może odnaleźć szczęście? Czy kobieta po przejściach może stać się kobietą sukcesu? W tej książce znajdziesz odpowiedź. Powieść "Puść już mnie" przecież to jakiś beletrystyczny banał nie szkoda czasu na taką literaturę?

Gość babka jagódka
a właśnie, że nie szkoda czasu na taką literaturę. ja przeczytałam tę książkę. Może nie znajdzie się w kanonie lektur szkolnych, ale pokazuje to, co dzieje się w naszym życiu, że kobieta i mężczyzna nie muszą się ze sobą dogadywać, że są problemy, kłopoty, kłótnie, ale że możemy sobie z nimi poradzić. Trzeba tylko ze sobą rozmawiać. Ale kiedy zdecydujemy się odejść od siebie, to nie rzucajmy sobie pod nogi kłód. Ja lubię tego autora, bo pisze o sprawach dla mnie ważnych. I tyle.

Gość babcia jagódka rządzi
zgadzam się z babką jagódką. Odniosłam takie samo wrażenie. Gdzieś znalazłam kilka recenzji jego książek w internecie, no i kupiłam (sobie!) na gwiazdkę, oczywiście w imieniu męża, który się na książkach nie zna zupełnie. Zakup okazał się strzałem w dziesiątkę. Dość mam książek, które poruszają życiowe problemy językiem piekielnie trudnym, skomplikowanym, poetyckim np. Ja chcę czytać o życiu takim, jakie jest. codziennym, zwyczajnym, z codziennymi kłopotami i obowiązkami. Pozdrawiam.

Gość baska warszawa
Zgadzam się z przedmówczyniami. Czytałam jego książki. Naprawdę są świetne. I co jest wyjątkiem: Kołodziejczak to facet genialnie piszący o kobietach. Dziś się to rzadko zdarza. Ocena celująca za obiektywizm, genialne pomysły.

Gość magda karawajczyk
Nie znam tego autora, ale po tych postach widać, że pisarz coś w sobie ma. Ja lubię tych kontrowersyjnych, jeśli więc facet świetnie potrafi pisać o kobietach, to pewnie musi narażać się mężczyznom. Gdzie konflikt, tam emocje. Są w filmach to mogą być i w literaturze.

Gość Magda ma rację...
podpisuję się pod jej postem. Kupiła, przeczytałam, pożyczyłam dalej. Książki Kołodziejczaka są kapitalne. Dlaczego tak rzadko się o nich mówi. Wielki podziw dla autora. Polecam dziewczyny!!!

Gość anka z wenus
to moj ulubiony autor, a szczerze: to pisarz, ktorego na poczatku czytala moja corka (miala wszystkie jego powiesci), a teraz ja mam je na swojej polce i czytam juz trzecia. fajnie, ze ktos pisze o nim na internecie, bo facet naprawde na to zasluguje. wystawiam mu ocene celujaca (odezwala sie we mnie nauczycielka). naprawde dobre ksiazki.