Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TARCZYCA!!9

TARCZYCA!!PROSZE O POMOC!!

Polecane posty

Gość TARCZYCA!!9

czy takie wyniki sa w normie??prosze o interpretacje... TSH- 3.07........min- 0.27 max- 4.2 FT3 - 2.61........min- 1.8 max - 4.6 FT4- 0.987.......min- 0.93 max- 1.7 wykryto u mnie przeciwciala TG - 228.7 a norma - 34 przeciwciala TPO- 37 a norma - 12 Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Gość to zależy czy jesteś w ciąży
jeżeli tak to trochę za wysokie TSH, powinno być do 2, jeżeli nie jesteś w ciąży to w normie, ale jak będziesz się starać o dzidzie to będziesz musiała zbić do max 2. Ale jest to dość proste wystarczy euthyrox w odpowiedniej dawce. Z przeciwciałamai nic nie zrobisz trzeba po porodzie kontrolować dziecko. Ja nie jestem lekarzem dlatego najlepiej udaj się do dobrego endokrynologa.

Gość oliwka2000
czy to taki wątek?:classic_cool:

Gość TARCZYCA!!9
no wlasnie staram sie o dziecko.(3 lata)Dziekuje za odpowiedz

Gość kitkaaa kiteczkaaaa aaa
niby w normie, ale dla kobiet w wieku rozrodczym powinno byc ok 1,5 wiec masz za wysoko. tez taki wynik mialam i lykam hormony - od razu lepiej sie czuje. tym bardziej ze masz przeciwciala. to by moglo sugerowac hashimoto. na gazeta.pl jest dobre forum odnosnie tarczcy. napisz tam, na pewno Ci pomoga.

Gość TARCZYCA!!9
dzieki:)

Gość wybierz dobrego lekarza
ja byłam u wielu Najlepiej mnie leczono w Szpitalu Bielańskim. Syn - 2 lata

no wlasnie bardzo wazne zeby lekarz byl dobry. na tym forum na gazeta.pl moze Ci kogos poleca z Twojego miasta. Bo wiekszosc lekarzy poki wynik jest w normie, to sprawe olewaja

Gość TARCZYCA!!9
a co myslicie o sterydach na obnizenie przeciwcial??w klinice leczenia nieplodnosci powiedzieli mi ze wyniki tarczycy mam ok a na przeciwciala dostane sterydy.Podchodze niedlugo do in vitro i dlatego mam brac sterydy.

Gość TARCZYCA!!9
dzieki wielkie

oj o tym nic nie wiem, jesli slyszalam cos o sterydach to raczej zle rzeczy, ale to juz specjalista powienien pomyslec.

Gość hashimoto
to jak przeciwciał jest ponad kilka tysięcy. ja miałam podobne wyniki, mój lekarz od razu to wyłapał - nigdy nie miałam problemów z tarczycą. i włączył leczenie euthyroxem - wszystko przebiega ok i wyniki w normie. 28 tc.

Gość TARCZYCA99
dziekui za odp.:)