Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość To jakis koszmar!!!!!!!!!!!11!

Czy doknalybyscie aborcji w takim przypadku???

Polecane posty

Gość To jakis koszmar!!!!!!!!!!!11!

Poczatek nowego opakowania tabletek. Jestescie na antybiotykach, ale kochacie sie bez prezerwatywy. Idziecie na nastepny dzien do ginekologa po tabletke 72 PO, na wszelki wypadek. Zgodnie z ulotka i tym co mowil lekarz nadal kontunuujecie blister anty do konca. Po skonczonym opakowaniu nie dostajecie miesiaczki. Robicie test ciazowy. Wynik-pozytywny. Robicie test krwi beta-ciaza. Do tego trzeba dodac dwie wieksze imprezy ze spora iloscia alkoholu, zle odzywianie, nie branie kwasu foliowego, zarywanie nocek, stresy. To jakis koszmar, we wtorek ide do ginekologa, nie wierze jak to jest w ogole mozliwe!!!! Nikt nie wie, nawet chlopak. Mowilismy ze jak sie przytrafi to sobie poradzimy. Ale on nie wie ze wzielam Escapelle. Przeciez po tym i po miesiacu brania anty dziecko a bank urodzi sie chore!! Chce zeby to wszystko okazalo sie koszmarem z ktorego sie obudze;((((((((

Gość Koszmarem sa mlode glupie
dziewczyny, ktore nie zabezpieczja sie choc wiedza ze nie moga w danej chwili zaliczyc wpadki. To jest nasz problem spoleczny numero uno. Ty i twoje kolezanki. !

ja bym powiedziała że jesteś nieodpowiedzialna,a następnym razem zastanów się czy jestes na tyle dojrzala by isc z kims do łóżka i czy bedziesz w stanie poniesc konsekwencje swoich decyzji,wyborów,spnatnów,wpadek... ja kwasu foliowego tez nie bralam i jakos mam zdrowe dziecko

Matki powinny obowiazkowo rozmawiac ze swoimi mlodymi glupimi dziecmi i jak tylko wiedza ze te dzieci sie z kims spotykaja i sa zdeterminowane seksualnie, powinny rozmawiac jeszcze intensywniej. Z domow, w ktorych seks jest tematem tabu wyrastaja najczesciej takie kwiatki jak autorka.

Gość To jakis koszmar!!!!!!!!!!!1
Mam 23 lata :O

Gość marynazwawki
idź i porozmawiaj z lekarzem, zapytaj o statystyki, poczytaj o tym, jak dzieci rodziły się po takim "zestawie odżywek" ja nie wiem, co bym zrobiła jeżeli jesteś we wczesnej ciąży to zacznij brać kwas i dobrze się odżywiać, jeszcze nic nie jest stracone ciężka sprawa, serio

Gość mnie zastanawia
dlaczego tak na nią naskakujecie? przeciez się ZABEZPIECZAŁA brala anty i dodatkowo wziela tabletkę po stosunku. Ma pecha jak nikt na swiecie. Ja bym porozmawiała z ginekologiem co w takim przypadku zrobić. Wiesz co? to dziecko dopiero się "tworzy" i jeśli by bylo coś nie tak to po prostu poronisz. tak mi sie wydaje.

23 lata to dzieciaczyna jeszcze. A ty co zes myslala? Ze juz taka dorosla jestes? Zabawne, bo wiesz - wszystkie tak myslicie, tylko zachowaniem udowadniacie zupelnie co innego.

Gość mnie zastanawia
koszmarem są młode. Chyba masz jakieś problemy. Albo czytać ze zrozumieniem nie potrafisz.

a jak ktos nie chce dzieci to co? Zero seksu do smierci? Nie badzcie smieszne. W Polsce podwiazanie jajowodow jest zakazane wiec dziewczyny musza sie zdac na tabletki a co jak tabletek brac nie mozna? ja np. nie moge. Co ma odpowiedzialnosc do tego? Nie kazdy chce byc mama.

Gość chwila chwila
krwawienie z odstawienia moze nie wystapic, w dodatku wzielas ten srodek poronny, wiec pewnie rozregulowalas sobie system hormonalny. Przede wszystkim powiedz o tym, co ty piszesz lekarzowie. Antybiotyki nie maja wplywu na dzialanie piguk anty. Jedynie biegunki lub wymioty moga oslabic dzialanie antykoncepcyjne, jezeli wystapily do 4 godz.po przyjeciu piguly. Jezeli tak sie nie stalo, a leki przyjmowalas reguralnie masz nikle szanse na ciaze. Bliskie zeru. Poczekaj z ta panika na opinie lekarza.

Gość Benjamin Roberts 912
bardzo ci współczuję, ja też przezywałam takie chwile grozy ! Brałam tabletki , antybiotyk i bark okresu + wszystkie objawy wczesnej ciaży .W miedzyczasie ostra impreza alhokolowa , papierosy ... Tylko że mi test wykazał brak ciaży , wiec poleciałam na betę , i też ciaży nie było , aczkolwiek ja dalej miałam te objawy jak przy pierwszej ciaży ... Na razie nie planuje drugiego dziecka , ale jakby sie trafiło to trudno bym nie usunęła a wtedy jak wziełam wszystko pod uwagę i te tabsy anty i antybiotyk ... boże jak ja wyłam ... A to dltaego ze własnie na początku wszystko się kształtuje u dziecka, najważniejsze sa pierwsze 3 miesiące a hormony i antybiotyk mogą spowodowac nieodwracalne zmiany plodu . Trzymam kciuki żebyś w tej ciaży nie była . Napisz jak po wizycie .

Gość nie, nawet w takim przypadku
koleżanko, poczytaj sobie ulotkę tabletek escapelle, postinor, antków, a będziesz wiedziała, że w przypadku wpadki(prawie niemożliwe, ale możliwe) hormony w nich zawarte podtrzymują ciążę, nie szkodzą jej. jeśli chodzi o resztę "rewelacji, to dziołchy często imprezują po kilka tygodni, bo nie wiedzą, że są w ciąży i dzieci rodzą się zdrowe. Kochana, picie,palenie w ciąży właściwie zaczyna szkodzić w momencie gdy zaczynasz "karmić" płód(w twoim przypadku to dopiero etap zarodka)przez pępowinę. wcześniej zarodek zabijają tylko uszkodzenia genetyczne i fizyczne. dziecku nic nie grozi, aty nie szukaj już argumentów na "nie" bo już duża baba jesteś i wszystko będzie dobrze.

Gość co ty wiesz o antykoncepcji
do postu powyżej jestes troche nie uświadomiona .. otóż po to bierzemy np.kwas foliowy w 1 trymestrze żeby płod sie prawidłowo rozwijał , bo 1 trymestr jest najwazniejszy . Skad masz takie informacje że tabletki antykoncepcyjne nie szkodzą ciązy ? o bosssze i jeszcze postionor i inne tego typu ? Dziewczyno chyba nie wiesz co piszesz ... Tabletka "po" jest bardzo mocna- to farmakologiczna aborcja , a ty piszesz że nie szkodzi płodowi ?

Gość takie gadanie
ja zaczelam brac kwas foliowy dopiero w 12 tygodniu ciazy bo o niej nie wiedzialam, bralam tabletki antykoncepcyjne, okres mialam normalny o potem sie okazalo ze to 12 tydzien. i co??? mam zdrowego syna.

Do koszmarem są młode głupie- słuchaj ja też mam 23 lata jestem szczęśliwą mężatką od roku a teraz jestem w 4 miesiącu ciąży, jest to nasze wyczekane dzidzi ja nie uważam, że jestem jeszcze za młoda na dziecko. Skoro Ty uważasz że 23 letnie KOBIETY są jeszcze za młode na ciąże to jaki Twoim zdaniem jest odpowiedni wiek na ciąże??

Do to jakiś koszmar. Nie usuwaj dziecka, bo dziecko to naprawdę wielkie szczęście, zacznij teraz się prawidłowo odżywiać brać kwas foliowy witaminki a wszystko będzie dobrze. Niektóre kobiety potrafią pić palić całą ciąże i urodzić zdrowe dziecko. Ty też będziesz mieć śliczne zdrowe dziecko. Nie usuwaj, bo dziecko niczemu nie jest winne, a kiedyś za kilka lat będziesz bardzo tego żałować...

Gość delicje pomaranczowe
Poczatek nowego opakowania tabletek. Jestescie na antybiotykach, ale kochacie sie bez prezerwatywy. Czy LEKARZ ci nie powiedzial ,ze tabletki anty nie dzialaja gdy bierze sie antybiotyki......?

Gość tewt4t324rt
co za bzdury, że urodzi się chore?? przestań tak myśleć, znam masę masę przypadków ( poczynając od własnego przykładu ), gdzie matki zażywające różne rzeczy w ciąży urodziły zdrowe dzieciaki. myśl pozytywnie i dbaj o siebie i dziecko!

Gość ajania
Twoje dziecko ma wszelkie szanse, aby urodzić się zdrowe!!!Nawet zdrowa kobieta, która dobrze się odżywia, bierze witaminy i prowadzi superzdrowy tryb życia nie ma gwarancji, że urodzi zdrowe dziecko.Na początku ciąży, jeżeli szkodliwe czynniki spowodują uszkodzenia komórek u rozweijającego sięzarodka, są one wymieniane na prawidłowe.W ten sdposób natura dba o oprawidłowy rozwój płodu.Tak więc dziecku nic złego nie musiało się stać i ma wszelkie szanse na prawidłowy rozwój.Wiele kobiet nie wie o swojej wczesnej ciąży i jakoś szczególnie o siebie nie dba a jednak nic złego się nie dzieje-rodzą zdrowe normalnie rozwijające się dzieci.Teraz po prostu o siebie zadbaj, idź do lekarza-najlepiej dobrego z polecenia.Wszystko będzie dobrze-tak to czasem bywa,że teoria to jedno, a życie często decyduje za nas.Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki.

Gość moja koleżanka w inetycznej
sytuacji - a dziecko idealnie zdrowe!

do "pani" która mnie skrytykowała poczytaj dziewczyno ulotki...tabletki any oraz leki zopobiegające zagnieżdzeniu się zarodka(postinor duo, eskapelle-nie są wczesnoporonne) jak sama nazwa mówi, mają w pierwszym przypadku wykluczyć owulację, w drugim, jak nazwa mówi, zapobiec zagnieżdzeniu. Na każdej ulotce jaest napisane, iż w p[rzypadku, gdy nie podziałał w sposób pożądany, NIE SZKODZĄ ZARODKOWI I PODTRZYMUJĄ GO! cO JA WIEM O ANTYKONCEPCJI? PO OŚMIOLETNICH STARANIACH, DZIESIĄTKACH KLINIK, KILKUNASTU LEKARZACH I MNÓSTWIE DIAGNOZ jestem w końcówce ciąży bliźniaczej. znam działanie pożądane i uboczne prawie każdego hormonu płciowego męskiego i żeńskiego. Jestem od 6 miesięcy na hormonach, które podaję sobie w formie zastrzyków-sama, odmierzając je niejednokrotnie z aptekarską dokładnością. Chociaż doktoratu z medycyny nie mam , to zagadnienie płodności mimochodem poznałam dokładnie, bo nie miałam innego wyjścia. Ja znam działanie kwasu foliowego, sama go przyjmowałam do czasu przejęcia pewnych funkcji przez łożysko po jkego wykształceniu. Czytaj ze zrozumieniem, pisałam, że nie przyjmowanie go wcale nie oznacza, że dziecko urodzi się chore-kiedyś nasze mamy nawet nie wiedziały co to takiego kwas foliowy! Jego niedobór może prowadzić do wad cewy nerwowej...nie wiem czy koleżanka wie, jak wiele produktów spożywczych go zawiera i ile suplementów branych w innym celu. Znam osobiście i z literatury kilka przypadków, gdzie dziewczęta dopiero około 4 miesiąca ciąży dowiadywały się o niej-do tego czasy były na antkach. sumując, poczytaj trochę o hormonach, bo prymitywnie jest myśleć że jak coś ma zapobiegać ciąży, to w przypadku jej istnienia ją zabije...

i jeszcze jedno do co ty wiesz o antykoncepcji piszesz cyt. "otóż po to bierzemy np.kwas foliowy w 1 trymestrze żeby płod sie prawidłowo rozwijał ..." nie płód ,ani mądralo, w I trymestrze to jeszcze nie płód...

kolezanka urodziła dziecko po tabletce 72po paliła fajki nałogowo, piła alkohol miala spora nadwagę i kiedy okazało się, że może stracic dziecko walczyła o nie mimo 20lat które miała i chłopaka sporo młodszego.... urodziła zdrowe więc nie przesadzaj, ja tez dowiedziałam się po ponad 2 mies o ciąży bo nic na nia nie wskazywało zdarzało sie wypic kilka piwek i napoje energetyzujace bo pracowałam po 14godzin czasem i wszystko jest ok , ale to juz twoja sprawa czy chce to dziecko czy nie

odpowiem na pytanie: NIE Sama mam chore dziecko i nie piłam nie paliłam itp, a znam mamy co to robiły i mama zdrowe dzieci, także nie sadze zeby to był powod do aborcji. Trezba pamietac ze aborcja to zabicie własnego dziecka, ja bym z tym zyc nie potrafiła. Jedyne kiedy bym sie zastanawiała nad aborcja to wtedy kiedy bym teraz zaszła w ciaze, bo lekarze mi mowia, że mam sie tego strzec,bo na 90 % bedzie chore dziecko-jestem bardzo schorowana i mam juz chore dziecko. ALE TEZ BYM SIE CIEZKO NAD TYM ZASTANAWIAŁA. Pierwsze dziecko mam zdrowe mimo, ze było zrobione pod wpływem alkocholu, bo była to wpadka. Drugie planowalismy i wszystki zasad przestrzegałam, byłam jeszcze wtedy okazem zdrowia i dziecko urodziło mi sie chore, ale mimo,ze bym sie dowiedziała ze urodzi sie chore to bym je urodziła.

"nie, nawet w takim przypadku" - bardzo dobrze napisane. tak btw - są kobiety ktore w ciąży mialy prowadzoną chemioterapię !! - a dzieciaki zdrowe sie porodziły. nie ma co histeryzowac i mysleć o aborcji, autorko tematu.

Ja nie wiedziałam że jestem w ciąży byłam na weselu piłam, paliłam na drugi dzień zrobiłam test - ciąża. Poszłam do ginekologa i mówię że piłam paliłam a ona do mnie - kochana twoje dziecko jest wielkości główki od szpilki nie panikuj. Uspokoiłam się. Tak samo nie stresuj się. Mam koleżankę która brała tabletki anty do 3 miesiąca a córcię ma zdrową. Zacznij łykać kwas foliowy, idź do lekarza, będzie dobrze:)