Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania czy Mania

Jakie macie doswiadczenia z chusta?

Polecane posty

Gość Ania czy Mania

?????

Gość Asia Kauli
Dobre. :)

Gość Ania czy Mania
Jaka masz chuste? Czy sama sie nauczylas ukladac w niej dziecko?

Gość roslinka111
bardzo dobre, łatwo sie nauczyć żałuje ze tak późno zdecydowałam się na chustę

Gość roslinka111
a chusta, ja kupiłam najtansza elastyczną dla wyprobowania i sprawdziła sie

Gość Ania czy Mania
gdzie w internecie kupie taka chuste

Gość Asia Kauli
Mialam. Juz nie potrzebuje. Byla elastyczna - moim zdaniem na poczatek najlepsza. Nauczylam sie wiazac z filmow z YouTube. Najlepszy film jest tam zaprezentowany przez ojca wkladajacego noworodka zamieszczony przez uzytkownika Tostein Greni i z większymi dziecmi przez 7Soni.

Gość Asia Kauli
Kupisz wszedzie. Wpisz w Google: chusta elastyczna sklep zł i wyskoczy ci mnostwo ofert. Na Allegro tez sa, ale wiekszy wybor chyba w sklepach. Sa nawet sklepy internetowe wylacznie z chustami i sklepy producentow chust. Ja mialam Red Castle (francuska).

Gość alaaa ma kotaaa
z takich tańszych to wyczytałam, że dobra jest chusta elastyczna "PENTELKI" z allegro. Sama taką zakupiłam i teraz czekam na próbę generalna :)

Gość chusta to rewelacja
ja ma tkana nieelastyczna, moim zdaniem najbardziej uniwersalna. La twa w obsludze, dziecko super sie w niej czuje i dobrze podtrzymuje plecy.

Gość antypatologia
Mam 2 tkane, nieelastyczne>Tkane sa o tyle praktyczniejsze od elastykow, ze mozesz w nich dziecko dluzej nosic (w sensie - wygodnie jest rowniez kiedy dziecko staje sie ciezsze). Dla mnie chusta jest troche dluga i placze sie pod nogami, troche jej nie ogarniam, ale jak juz sie zawiaze, to moge wejsc z malym do kazdego sklepu bez "karety".

Gość Asia Kauli
Polskie LennyLamb chyba tez sa niczego sobie. A najciekawsze wizualnie sa holenderskie ByKey. Tyle przynajmniej kojarze z tego co widzialam jakis czas temu, bo ostatnio nie sledze ofert, wiec nie wiem co nowego slychac na rynku. Google powinno rozwiazac sprawe.

Gość Asia Kauli
W dwoch ostatnich linkach do YouTube trzeba wykasowac spacje miedzy p a /

Ja swego czasu strasznie się napaliłam na chusty, kupiłam dwie na raz - tkaną babylonię i kółkową kangoogoo, niestety mój zapał szybko minął i obie leżą nieużywane. Kółkową jeszcze parę razy założyłam do sklepu, na spacer - o wiele praktyczniejsza od tkanej, babylonię miałam na sobie chyba raz na dluższe wyjście - pojechałam w niej do rodziców ok 30km w jedną stronę - zmęczyło mnie to strasznie, mały się przesunał w połowie drogi, było mi niewygodnie siedzieć w autobusie, bo miałam wrażenie, że mu się nogi połamią, spociłam się jak prosię i więcej nie użyłam :p Nie wyobrażam sobie wyjąć z niej na chwilę dziecko np. w sklepie, zeby je przewinąć i wiązać to zaraz od nowa. Synek był nawet zadowolony i uspokajał się w chuście, ale ja nie czułam się komfortowo. Może źle ją wiązałam, może brak wprawy.. Ale zniechęciłam się.

Gość Katrem79, co za nieudana próba
reklamy. Takie siedzisko na biodro to dopiero nieatrakcyjnie wygląda... :o

Chust się nie wiąże za każdym razem po wyjęciu dziecka, tylko raz i koniec. Wiązanie zostaje na tobie, a dziecko tylko wyciągasz i wkładasz z powrotem i tak w kółko ile razy chcesz. Ale macie straszny problem... Jedyne z czym się zgodzę to to, że dzieciaki rzeczywiście grzeją jak piecyki, więc w lato chusty są beznadziejne, bo człowiek dosłownie płynie.

TakoRzecze, nie w czymś takim, tylko w nosidle na ramie, takim w kształcie torby, bo ma zbyt mocno zgiętą szyję. Nie siej plot jak nie wiesz.