Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byle co1111

gumka pękła!!!!!!!!

Polecane posty

Gość byle co1111

czy jak wezmę na raz cale opakowianie normalnych tabletak antykoncepcyjnych (microgynon) to mi to cos pomoże?

Gość byle co1111
????????

Gość Biolog1964
Nie puszczaj się na przyszłość panno puszczalska i nie bądz byle co

Gość byle co1111
od dzisiaj to ja tez bede taka madra

nie pomoże, a jeśli weźmiesz ich tyle to jeszcze możesz trafić do szpitala z powodu zatrucia. czym prędzej leć do ginekologa (prywatnego najlepiej) i poproś o przepisanie tabletki 72 po. Escapelle czy jakoś tak. pamiętaj masz 72 godziny. z każdą następną działanie tabletki jest mniejsze, gdy miną 72 godziny i weźmiesz tą tabletkę to ma ona już inne działanie - wręcz pomaga płodowi, ze względu na hormony w niej zawarte. kosztuje ok 70 zł. wiem z przykładu koleżanki - powodzenia!

Gość mmmmmmmmmmmmmmm
czy jak wezmę na raz cale opakowianie normalnych tabletak antykoncepcyjnych (microgynon) to mi to cos pomoże? a na codzień bierzesz microgyon??

Gość byle co1111
jakis czas temu bralam przez kilka miesiecy microgynon ale rozstalam sie z chlopakiem i nie bralam, bo po co na darmo? ale zostaly mi dwa opakowania i dzis taka nieszczesliwa sytuacja przypadkowo sie stala (ja niewiam co oni za gumki teraz produkuja, no rozprula sie normalnie) i ludzialam sie ze jak wezme taka dawke hormonow na raz to zadziala ja tabletka po...

nie boisz się skutków wzięcia tak dużej dawki hormonów ? anty i te 72 po mają chyba inne działanie. antykoncepcyjne wstrzymują uwalnianie jajeczka z jajnika a te 72 po uniemożliwiają zagnieżdżenie się zarodka w ścianie macicy ( bo jeśli jest zapłodnione na początku dni płodnych to dopiero wędruje tam ) spróbuj, ale musisz liczyć na poważniejsze skutki uboczne.

Gość byle co1111
boje sie ale chyba jednak wole wyladowac na plukaniu zoladka niz za pare miesiecy na trakcie porodowym...

Miałam podobną sytuację rok temu. Jeszcze tego samego dnia pojechaliśmy z moim chłopakiem na izbę przyjęć (wyczytał gdzieś na forum, że można tam receptę dostać), zrobiłam z siebie błazna, recepty nie dostałam. Powiedziano mi, żebym nazajutrz pojechała do przychodni ginekologicznej. Tak tez zrobiłam, tam bez problemu dostałam receptę, jakiś lek na E.... Wzięłam go od razu. Nie miałam żadnych skutków ubocznych, kompletnie nic. Ale nigdy więcej w życiu tego nie wezmę, do tej pory mam wyrzuty sumienia.

to była zapewne Escapelle. byle co1111 lepiej zastanów się nad tym co napisała Edyciak... jedna moja koleżanka zażyła i tabletkę zwymiotowała po dwóch godzinach (powinna być w organizmie co najmniej 3), ale i tak zadziałała, a inna znajoma w ogóle nie miała skutków ubocznych. a anty w dużej ilości być może nie zadziałają tak jak te 72 po no i naprawdę nie wiem czy wolisz mieć płukanie żołądka niż wziąć Escapelle, której skuteczność potwierdza wiele osób.

Zależy też, z kim to zrobiłaś. Bo jeśli to nikt nie znaczący i nieodpowiedzialny, to weź tą tabletkę dlaświętego spokoju. U mnie to był mój chłopak i było mi bardzo przykro, że innego rozwiązania poza ta tabletką nie widzi. Z tego powodu też się potem rozstaliśmy, ale p[o jakimś czasie mnie przeprosił i do taj pory jesteśmy razem :) zmienił kompletnie zdanie na ten temat. Ta tabletka to ostateczna konieczność. Choć ja szczerze odradzam, wyrzuty sumienia potenm są nie do ogarnięcia :((((( Ale jeśli masz potem całe życie sama wychowywać dziecko, to już chyba lepsza tabl.

Do ginekologa po Postinor Duo!!!! Do 72h działa, bierzesz dwie tabletki co 12h. Mi raz gumka zjechała i wzięłam po ponad dobie i zadziałało :) A wy wszystki pt. nie puszczaj się Panno Puszczalska postukajcie się lepiej w łeb, bo chyba Was coś mocno pod dachem gniecie!!

Masz pusta glowe :/ Idz do gin po tabletke po a nie zryj cale opak antykoncepcyjnych. To sa chormony i moga Ci zaszkodzic. :/

Gość doanuu
Edyciak a po czym ty mialas takie az wielkieee!!wyrzuty sumienia??????????????po tabletce "awaryjnej"??? przeciez to nie ru 486 a tabletka zageszczajaca sluz...przeciez ona nie powoduje usuniecia zarodka..wez dziewczyno doczytaj bo zenada...