Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smieska86

brak okresu a owulacja

Polecane posty

witam, mam pytanie. mam dzidzie, ma 10 mcy, jest dokarmiana cycem, moze nie tyle dokarmiana co mamla cyca bo nie ssie smoka. jesli mamla piers gto laktacja jest jeszcze, niewielka ale jest, okresu nadal nie mam, i pytanko: czy owulacja u mnie wystepuje? bo chcemy z mezem sie starac o drugie dziecko powoli ale nie wiem kiedy mam dni plodne jesli nie mam okresu...

Gość alskakdosdq
prawdopodobnie występuje. Aby okres niepłodny utrzymywał się po urodzeniu dziecka musi ono być karmione tylko i wyłącznie mlekiem matki dodam jeszcze że regularnie. Aby mieć pewność musisz mierzyć temperaturę. Bez tego ciężko powiedzieć czy owulacja już wróciła czy jeszcze nie.

Gość przerazona jak ......
dzieciak ma 10 miesiecy a ty chcesz sie starac o nastepne???? normalnie wpadniesz po co sie starac po tak krótkim czasie od porodu

Gość alskakdosdq
przerazona, mysle ze nie Ty powinnas decydowac o tym czy autorka powinna miec teraz dizecko:)

Gość legniczanka22222
alskakdosdq jak to nie ja a kto? Kto normalny stara sie o dzieciaka po tak krotkim czasie? Specjalnie tak pisze bo jak zaliczy ewentualną wpadkę to niby będzie że chciała, że sie starała, itp. Każdy wie że to wpadówa i z pierwszym dzieckiem też.

Gość alskakdosdq
przeczytaj jeszcze raz wypowiedz autorki. Pisze ze wraz z mężem planuja drugie dziecko. To ma juz 10 miesiecy. Jesli nawet uda jej sie zajsc w ciaze taraz to kolejne urodzi sie za 9 miesiecy. A wiec miedzy dziecmi bedzie 19 miesiecy roznicy. Mysle ze to nie jest krotka przerwa. Zachowuj sie jak na doroslego czlowieka przystalo i nie wpierdalaj sie w zycie intymne innych.

Boże ale niektórzy są płytcy.. A co was to obchodzi?? Ja obecnie jestem w 10 tyg. ciąży i też będę chciała mieć szybko drugie :).. A co do owulacji droga autorko to wszystko zależy od głupiej prolaktyny najlepiej idź do lekarza i sprawdź poprzez monitoring :).. Zresztą tak jest łatwo zajść :).. Ja miałam jeden monitoring i się udało a wcześniej nie miałam owulacji właśnie poprzez podwyższoną prolaktynę.. Ty nadal karmisz więc prolaktyna na pewno jest wyższa ale trzeba sprawdzić czy nadal blokuje owulacje :).. Pozdrawiam :) również tych którzy myślą że wszystkie dzieci rodzą się z wpadek :)

po pierwsze pierwsze dziecko bylo planowane :) po drugie owszem, chcemy sie starac o drugie dziecko z racji tego ze nie chccemy by byla zbyt duza roznica wieku, jesli Ty tego nie rozumiesz to nie moja wina zreszta nie musze sie nikomu spowiadac ;) dziewczyny dziekuje wam za informacje, mala ssie cyca ale jest to nieregularne i wiecej mamla cyca niz rzeczywiscie z niejgo pije. przez jaki monitoring sprawdzic prolaktyne ? bo nie bardzo wiem o co chodzi... dziekuje za odp :)

Monitoring cyklu służy do oceny czy owulacja występuję i polega to na tym że chodzisz do ginekologa ok 3-4 razy w trakcie miesiąca na usg przezpochwowe i on obserwuje czy pęcherzyk rośnie a w końcowym usg sprawdza czy pęka :). Ja na monitoringu byłam 3 razy w ciągu jednego cyklu w 9 dc później w 14 dc na końcu w 16.. Zorientuj się u ginekologa nie wiem czy na nfz to zrobisz ja chodzę prywatnie :D.. Pozdrawiam i życzę żeby szybko Wam się udało :D

Kajanka i tak też będzie :) przynajmniej będzie miał kto robić na Twoją emeryturę :).. A i nie oceniaj ludzi :) nie wiem ile masz lat, może w ogóle jeszcze nie myślisz o macierzyństwie ale ja wolę mieć dwójkę wymarzonych dzieci póki jeszcze mogę je mieć.. Może gdyby dziecko przyszło mi z łatwością to miałabym inne podejście.. Choć 5 cykli to i tak mało :) przy wysokiej prolaktynie i braku owulacji.. Póki co takie mam plany ale wiadomo najpierw musi mi się urodzić to pierwsze...