Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska dzieciaczka

dziecko 13 mieisecy nie chce jesc

Polecane posty

Gość mamuska dzieciaczka

Czy to normalne?? Dotad apetyt mialo bardzo dobry. Od dwoch tygodni niewiele je: mleko rano - wypija cala butelke. Na obiad dziubnie torche warzyw i dwa kesy miesa. Jesli daje sloiczek to zje moze 1/3! na podwieczorek zje 3-4 lyzeczki musu jabkowego lub pol banana, ew kawalek suchego chelba. Kolacej- pare kesow. Przed spaniem wypije maksymalnie 150 ml kaszki. NIe wiem czy to zeby czy cos innego,a le zamian jest radykalna. Poza tym corka jest zywiolowa , rozesmiana nic jej nie dolega ( oprocz zabkow w nocy). Przybrala przez ostanie poltora miesiaca 100 gramow! MArtwic sie czy przeczekac??

-chcialabym ,zeby moje dziecko tyle jadlo. A przyczan mysle ,ze sa jednak zabki - banyjmnije u mojej malej sie to tak objawia.

Gość wwwwwwwwwrrrrrr**
moje ma ostatnio to samo, strasznie szybko nudzi sie przy jedzeniu i zauważyłam że najchetniej jadłoby samo, a na to ja niestety nie mam cierpliwości :) musisz przeczekać.

Wiesz co? Moja corka przy bolesnym zabkowaniu chciala jesc zimne rzeczy. Np: makaron - rabala wielkie swidry zimnego makaronu(5 sztuk na sucho) - az bylam zdziwiona , bo ogolnie jest strasznym niejadkiem. Natomiast cieplego obiadku - ani rusz.

Gość mamuska dzieciaczka
Muszedodac ze mnie corka razpuscila: jadla bardzo ladnie, wrecz zastanawialam sie czy nie za duzo: rano butla 260-330 potem drugie sniadanie- jogurt lub pieczywo chrupkie obiad: warzywa z miesem drobno pokrojone lub zupka - pelna miseczka, do tego owowc lub/ i deser ( jougrciek czy cos podobnego) Podwieczorek: owoc plus 150 mleka lub deser mleczny i ew jakies chrupki lub ciastko typu petitki. Na kolacje, jesli na obiad byla zupa, podawalam drugie danie lub jakas saltake warzywna. PO tym obowiazkowo deser Przed spaniem 260 kaszy na mleku. Mialm wrazenie, ze ciagle jest nienajedzona. W porach posilkow glosno domagala sie jedzenia. A teraz wrecz przeciwnie- skubnie troche i koniec. Nakladam jej polowe dostychczasowej porcji a ona zje z tego moze 5 lyzeczek!

??? Badz szczesliwa i jesli to zabki to predzej czy poznije wroci do dawnej diety. Dla porownania /pocieszenia / a zalamania mnie ;) : Moja corka - 18 miesiecy zjada rano mleko 180ml, potem 2 jogurty, 1/3 bulki -, obiad zje albo i nie - zalezy od focha, potem deserek albo i nie i znowu mleko, wieczorem zawsze zje kolacje(paroweczke lub jajko lub kaszke) ,mlkeo 220 do spania i dobranoc. Tja , moj maly niejadek.