Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaciążonaaa

Przewijak- pytanie do mam

Polecane posty

Mam pytanie do was. Jestem na etapie kompletowania wyprawki. Zastanawiam się jaki wybrać przewijak. Zastanawiam się nad przewijakiem miękkim lub twardym i niewiem który wybrać. Generalnie będę go kładła na łóżku albo na ławie. Który będzie lepszy?

Gość mothernorth
Ponieważ mój przewijak (twardy) mimo wielkiej pompy przy kupowaniu został użyty może ze 2 razy, mogę śmiało powiedzieć, że wszystko jedno jaki kupisz ;)

bardzo fajne są przewijaki, które można położyć na łóżeczku - są stabilne i wytrzymałe. są sztywne, powlekane ceratką, można kupić na nie pokrowce z froty, żeby były miękkie i przyjemne dla skóry dzieciątka :)

Gość bdfxgd
wg mnie zbędna rzecz. Znacznie lepiej przewijało mi sie na kanapie niż na nim. Kompletnie nieprzydatny element (no, ale znam mamy które uważają go za niezbędną rzecz)

Gość bdfxgd
aaaaaaaaaaa no i mam miękki

może jestem nienormalna ale ja bym się bała nałożyć przewijak na łóżeczko ze strachu że mi maluch wypadnie. W związku z tym niewiem który będzie dla dzidzi wygodniejszy czy ten twardy czy miękki. A i czy zarówno do miękkiego i sztywnego trzeba dokupić pokrowiec?

Gość aaaanuuulaaaa
wg mnie też zbędny zakup. mam użyłam może ze 2 razy

wiadomym jest, że nie zostawia się dziecka bez opieki na przewijaku, więc nie ma szans jak dziecko jest małe, a Ty jesteś przy nim, że Ci ono spadnie :) nawet kilkumiesięczne dziecko pod opieką dorosłego jest na takim przwijaku bezpieczne :)

Gość mój był używany
intensywnie. Miałam taki z ceratką, a pod nia gąbka. Nie wiem czy to twardy czy miękki. pokrowca nie miałam, kładłam na nim pieluche z tetry. Dla mnie to dobre rozwiązanie zwłaszcza przy chłopcach, którzy lubią sikać przy przewijaniu, więc nie ma problemu z zasikanymi wersalkami czy łóżkami. Noworodek nie spadnie, bo nie jest taki mobilny, a potem nauczysz się przytrzymywać dziecko łokciem.

Ja miałam twardy, powleczony ceratką, boki miękkie. Leżała na łóżeczku przy komodzie, używałam do 5/6mc i dla mnie rzecz rewelacyjna. Nawet w nocy przed każdym karmieniem kładłam córcię na przewijaku. Rzecz niezbędna jak dla mnie.

Gość ja mam miekki
o taki jak ponizej: http://www.mothercare.com/Brevi-Atlantis-bath-dresser/dp/B000TEPO1M?_encoding=UTF8& i szczerze mowiac u nas to podstawowy sprzet w domu. Jako wanienki uzywalam do 5 miesiaca a jako przewijaka to wlasciwie juz 18 miesiecy. Nawet po przyniesieniu z lazienki klade tam synka i wycieram, smaruje oliwka bo o wiele wygodniej i nie musze sie schylac. A ma kolka wiec latwo sie przesuwa i 2 polki pod spodem zapewniaja miejsce na pieluchy, chusteczki, kosmetyki, itp. Przegrodki tez sa bardzo poreczne

Gość ja mam miekki
on juz jest wykonany z ceratki wiec nie trzeba pokrowca :) Ja myslalam ze chodzi Ci o przewijak taki wolnostojacy dlatego wkleilam to zdjecie a to o sama mate chodzilo :)

zaciążona - ja własnie o takim mówię - to z wierzchu to ceratka i delikatna skórka dziecka będzie się do niej przyklejać, więc możesz kupić pokrowiec, albo kłaść pieluszkę na przyklad, ale pokrowiec jest wygodniejszy. te przewijaki mają od spodu takie kołki, które uniemożliwiają przesuwanie się przewijaka na łóżeczku, możesz go też kłaść w każdym innym miejscu - jak dla mnie to idealna rzecz :]

Mam taki sam - będzie leżał na komodzie, ale powiem szczerze, że nie zamierzam używać pokrowca. Co najwyżej pieluszka pod dupkę przy przewijaniu... No ale u mnie bliźnięta będą, więc w ogóle szukam rozwiązań wygodnych i jak najmniej czasochłonnych -obleczenie przewijaka frotką trwa dłużej niż położenie tetrowej pieluszki ;)

To, że mam taki sam to tyczyło się przewijaka sztywnego z ceratka na łóżeczko :)

Gość przewijak
możesz też go położyć na pralce żeby było wygodniej maluszka po kąpieli wytrzeć i ubrać.Kup pokrowiec frotte najlepiej 3 szt bo lubią się ubrudzić kupką jak maluszek się wierci.

mi sie wydaje ze lepiej jednak podłożyc pieluszkę, bo jak dziecko bedzie sobe dosikiwac po zdjeciu pieluchy (co ponoc czesto bywa:) ) to ten pokrowiec trzeba bedzie prac i prac i prac...

Miałam taki z ceratką, a pod nia gąbka. Nie wiem czy to twardy czy miękki. pokrowca nie miałam, kładłam na nim pieluche z tetry - dokładnie, zawsze kładłam pieluszkę zeby pupa nie miala kontaktu z zimną ceratka, prawie zawsze pieluszka ladowała w koszu na bieliznę:D

Gość teneryffffaaa
dla mnie rzecz niezbedna i to przez dlugie miesiace , napawno grubo ponad rok .

wszystko jedno tak naprawde. wyberz taki zeby byl dla Ciebie wygodny. dla mnie wygodniejszy jest twardy.

Gość palec
Zaciążona odradzam Ci taki przewijak, do jakiego wysyłałaś link. Miałam identyczny. Po pierwsze przewijanie dziecka na łóżku jest niewygodne, boli kręgosłup (mnie bolał). To czyność, którą wykonujesz kilka - kilkanaście razy dziennie, więc warto zadbać o wygodną pozycję. Poza tym dziecko szybko z niego wyrasta. Ja kupiłam jeszcze taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205 , (dodatkowo podkładka za 20 zł) może nie jest najpiękniejszy ale bardzo praktyczny. Naprawdę polecam