Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaciążonaaa

Przewijak- pytanie do mam

Polecane posty

Gość teneryffffaaa
ja miałam ten sztywny a na niego kładłam ten miękki , ale nawet nie wiedzialam że to przewijak jest :) myślłaam że to własie taka miekka mata na przewijak normalny :)

Gość 13maggie
hej ja swojego przewijaka używałam przez pierwsze pół roku,potem mała była aktywna i już nie mogłam jej przebierać na przewijaku.U mnie sprawdził się taki na łóżeczko,z ceratką bo mało o miejsca zajmuje

Przy pierwszym nie miałam myślałam będę przewijać na łóżku i też tak robiłam, tylko że co chwile stałam powyginana zgarbiona. Bolały strasznie mnie plecy. Przy drugim kupuje obowiązkowo i to ten co można na łóżeczko położyć. Kuzynka miała spokojnie wyprostowana przewijała sobie dziecko a nie po wykrzywiana nad łóżkiem jak ja. Kupuje obowiązkowo!

Gość mammmma mia
jesli w pokoju dziecka masz komode mozesz spokojnie kupic miekki i przewijac na komodzie. Uwazam ze przewijak to super sprawa i duze ulatwienei dla mamy i dziecka.

Przecież przewijanie trwa krótko dziecku nic się nie stanie spokojnie:)

Gość misiek143
my z zona mamy przewijak scienny , mocowany na scianie. jest drewniany i bardzo praktyczny, zajmuje minimum miejsca. nasz jest firmy smart meble mozna kupic na alegro

Ja mam przewijak taki, który kładzie się na łóżeczku i uważam to za bardzo przydatną rzecz. Nie powlekam go prześcieradełkiem, ponieważ synek często robi fontannę przy przewijaniu i prześcieradło musiałabym cały czas zmieniać. Kładę więc tylko pieluszkę tetrową na przewijak (pod tułów i główkę jedną, a pod dupkę i nóżki drugą) i jak małemu się siknie to zmiieniam tylko tą tetrę. Jak jestem u mamy i nie mam przewijaka i przewijam synka na łóżku, to muszę dużo bardziej uważać, aby nie zasikał łóżka i pościeli, co jest mniej komfortowe.

Gość przewijająca
Ja sie tez zastanawiałam nad przewijakiem, ale mam waską komode, a na łózeczku tez sie jakos balam to klasc. Wiec przewijam normalnie na lozku, tylko podkładam taką podkłądke http://www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-322-Podreczny-Przewijak-Motherhood-kwiaty-na-paseczkach.html Druga mam u tesciowej, a jak gdzies idziemy czy na zakupy czy do znajomych, to to sie skalda i sie przynajmniej nie martwie, ze moje dziecko komus kanape obsiusia ;-)

Gość gość
ja mimo wszystko do dzisiaj wolę na przewijaku ;) tam Młody jest wycierany, balsamowany i ubierany po kąpieli :) tam najczęściej ma zmieniane pieluchy i jest ubierany przed wyjściem na dwór, chociaż czasem jak chcę oszczędzić kręgosłup przed dźwiganiem "Klocka" ;) to przewijam Go na kanapie :) (tam przynajmniej sam wejdzie, nie trzeba Go podnosić, ale radzę też poczytać troche jeszcze w necie, są dobre artykuły opisujące co ma tak naprawde znaczenie http://www.fabrykawafelkow.pl/pomysly-inspiracje-porady/wyprawka-dla-noworodka/przewijak-potrzebny-od-zaraz