Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kafeterianka252

Wrazenia PO porodzie:)

Polecane posty

Gość Kafeterianka252

Mialyście jakieś dziwne wrażenia po wyjściu ze szpitala? Np, czułyście się lżejsze, widziałyście w końcu swoje stopy itp? Bardzo mnie to ciekawi:)

Gość teneryffffaaa
mi w momecie przyjscia na swiat córki ( w dosłownym tego sowa znaczeniu ) odeszły bóle pleców i mdłosci , to było takie błogie że szok .

mi fizjoterapeutka powiedziala zebym polozyla sie na brzuchu.... oczy na nia wystawilam, :) jakos nie moglam sie przemóc aby spac na brzuchu dluuuuugo to trwalo :):):)

mi po urodzeniu i synka i corki odeszly wszystkie bole fizyczne :) stopy widzialam do konca ciazy, nie mialam az tak duzego brzucha ale wkoncu moglam usiasc jak chcialam :) poza tym tak fajnie czulam sie lekko jakby zeszlo ze mnie 10 kg a zeszlo ok 4-wiem bo wazylam sie zaraz po pobordzie ;)

Gość pufa z aksamitu
Byłam zdziwiona, że nie muszę wstawać kilka razy w ciągu nocy na siusiu i że mam tak szczupłe stopy i dłonie. Pod koniec ciąży bardzo spuchłam. Na brzuchu jeszcze długo po porodzie nie miałam sumienia się położyć.

Dziwne uczucie, tak nagle mieć pusty brzusio, który w dodatku zwija się dosłownie jak ciasto. Mogłam w tych fałdach schować cały palec. Na szczęście skóra szybko się naciągnęła. Koniec zgagi był błogosławieństwem i wreszcie mogłam spać na brzuchu co zrobiłam już pierwszej nocy po zdjęciu szwów (cc). Tylko w tej pozycji jestem w stanie się wyspać. No i oczywiście opuchlizna zniknęła już po dwóch dobach i położne nie mogły uwieżyć, że dopiero rodziłam a już jestem taka chuda. Mam 185cm wzrostu, przed porodem ważyłam 80kg a po dwóch dobach od porodu 65kg. Mniej o 3kg niż przed ciążą.

a ja jeszcze pamietam ze czesto kladlam rece na brzuchu (tak jak robilam to w ciazy) i okolo tygodnia zajelo mi oduczenie sie tego :-p ze spaniem na brzuchu nie bylo problemu, juz w szpitalu tak spalam po porodzie, ogolnie to moja ulubiona pozycja :)

Gość Efaa.
ja przez pierwsze kilka dni miałam odruch głazenia brzucha :P