Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anikaaaaa

wczesna ciąża:)

Polecane posty

Gość anikaaaaa

Hej dziewczyny, jestem we wczesnej ciąży... 5 testów (hihi jak wariatka je robiłam) były pozytywne. Dzisiaj udałam sie do gin... zrobiła mi usg dopochwowe, powiedziała ze pecherzyka jeszcze nie widac ale jest bardzo rozpulchniona macica i szyjka macicy az sina... powiedziała ze to wczesne stadium ciąży.Obenie to jest 30 dziec cyklu przy czym zawsze miałam ok 25 dniowe a nawet 23...mam nadziejez e ta nabrziała macica i jak to ona powiedziała cos na e... (embrion?) wyklucza juz okres, bo naczytałam sie wiele o poroniniach:( a wy jak myslicie?

Gość anikaaaaa
podnosze....

Gość wiesz, ja jak poszłam w
5 tygodniu ciąży do gina, byłam po 2 pozytywnych testach, Powiedział mi, ze dla niego to za wcześnie, żeby ginekologicznie stwierdzić ciązę, że skoro test wyszedł pozytywny to znaczy, ze jest ciąża.

Gość anikaaaaa
i jestes w niej nadal?:) mnie wyszło kilka pozytywnych:) naczytałam sie tylko o tych poronieniach naturalnych, ciążachbiochemicznych i innych pierdołach... :(

Gość jabyłam
w 5 tyg to na usg juz zarodek było widać

Gość anikaaaaa
to ja w 5 na bank nie gzdies 4 bedzie, dlatego kazała mi przyjsc za tydzien:)

Gość do anika
spóźnia Ci się okres dopiero 5 dni a Ty już do lekarza biegniesz. Nie stwierdzi tak wcześnie ciąży. Ja czekałam z wizytą 2,5 tyg od zrobienia test i tak lekarz powiedział, że wcześnie przyszłam, choć był już pęcherzyk. Do lekarza powinno się iść 6-7tc.

Gość do anika
w 6-7tc powinien być już zarodek i bijące serce. Nie ma potrzeby iść szybciej bo tylko się zestresujesz, że nic nie widać. A jak tyle testów wyszło to na pewno jesteś w ciąży

Gość anikaaaaa
po pierwsze nigdy mi sie nie spoznił po drugie swiadomie sie staralismy o dziecko wiec miałam swiadomosc tego a po trzecie 5 testow mi wyszło pozytywnych... to moja pierwsza ciąza wiec nie dziw sie ze chucham na zimne:) i amrtwie sie zwyczajnie a mzoe i nawet panikuje. gdyby nie taka ilosc testów pozytywnych to opewnie bym nie poszła ale robiłam 3 dni przed @ dwa dni prze@ w dzien spodziewanej, dzien po i dziisaj... wiem ze nie wykazre od razu ciązy ale chciałam sie upewnic..

Gość ala83
do którego tygodnia ciazy trzeba sie zgłosic zeby nibyło problemu z becikowym

Gość to ty sylwia????
???

Gość do anika
Nie dziwie się, że dmuchasz na zimne...bo ja robiłam dokładnie to samo. Piszę tylko, że za wczesne pójście do lekarza nic nie wyjaśni a tylko może zestresować. Nawet nie masz pojęcia jak ja panikowałam, gdy poszłam w 6 tc a tam sam pęcherzyk i nie było jeszcze zarodka, lekarz powiedział wtedy, że za wcześnie porzyszłam. Następnie przez cały tydzień siedziałam w necie i czytałam czy to przypadkiem nie jest ciąża biochemiczna. Naszczęscie w 7tc zarodek już był.

Gość anikaaaaa
boze jak ja sie boje to nie wyobrazasz sobie:) zeby nie było poronienia ani nic:( najgorsze to to ze jestem pepla i juz anjblizsi wiedza:) i ciesza sie razem ze mna.... :P nie moge dac plamy. a czy ty przez ten zcas dbalas o siebie jakos nadzwyczjanie czy normalnie wszystko robiłas i tak? mozna sie ustzrec jakso przed tym poroieniem?

Gość to ty sylwia????
Autorko, możesz mi odpowiedzieć, czy masz na imię Sylwia :)

Gość anikaaaaa
nie, :)

Gość to ty sylwia????
Ah, dziękuję za odpowiedź ;)

Gość do anika
nie myśl o poronieniu!!!!ja też się strasznie bałam i nadal boje. Do 10tc pracowałam normalnie, potem dostałam zwolnienie bo źle się czułam (ciągłe mdłości) i bardzo stresująca praca. Niestety już zostałam na L4 bo w 14tc trochę plamiłam (nie wiadomo czemu chyba stres). Teraz raczej się oszczędzam, cięższe prace domowe robi mąż, ale na początku ciąży wszytko normalnie robiłam.Na pewno wszytko będzie dobrze, ale jak kiedyś przeczytałam kobiety w ciąży to na psychotropach muszą być raczej w ciąży, bo ciągle się martwią i stresują.