Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lemanoskaaaa22

Opłaca się wyrabiać kartę rowerową?

Polecane posty

Gość lemanoskaaaa22

Mam 22 lata i znalazłam dobrą pracę. Oczywiście dawniej w podstawówce wyrabiałam egzamin, ale wiecie jak to jest. Karta przepadła. A że mieszkałam na wsi to nikt nigdy nie kontrolował mnie czy mam kartę i jeździłam bez. Teraz mieszkam w Warszawie, skończyłam licencjat rok temu, teraz bd robić zaocznie magistra a w ciągu tygodnia praca. Zimą i jesienią wiadomo- transport autobusowy. Ale rok temu dostałam od brata z Holandii świetny rower, damka taka z koszyczkiem z przodu, białe siodełko, kolor fiołkowy. Cudo. Nie chcę i nie mogę zmarnować takiego prezentu i chciałabym jeździć wiosną i latem do pracy rowerem. Czy w mieście sprawdzają często rowerzystów? Widzę że sporo osób jeździ, nawet w garniturach i z teczkami wręcz. Proszę o poradę.

Gość a.owszem
po 18 roku życia to raczej dowód wystarczy

Gość a.owszem
a swoją drogą strasznie się rozpisałaś - wystarczyło napisać " mam 22 lata, czy potrzebuje karty rowerowej do jazdy na rowerze?" ;P

Cześć, nie potrzebujesz karty rowerowej do jeżdżenia rowerem, szczególnie jak masz skończone 18 lat. Jeżdżąc rowerem nie musisz posiadać przy sobie dokumentów, ponieważ prawo nie nakazuje posiadania specjalistycznych uprawnień do prowadzenia roweru. Pozdrawiam

Gość pełnoletnie nie potrzebują
żadnej karty rowerowej. Chyba że ostatnio zmienili prawo.