Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona 87...

Staramy się o dziecko !!!

Polecane posty

Gość ona 87...

Cześć witam wszystkich serdecznie kilka dni temu stwierdziliśmy z moim ukochanym że chcemy mieć dzidziusia. Chciałam się od Was kochane dowiedzieć wszystkiego co powinnam robić co jeść czego kategorycznie mi nie wolno itp

Gość alaaa ma kotaa
zacznij od łykania kwasu foliowego , a tak to zdaj się na żywioł ;) nie ma się co nakręcać od samego początku :)

Gość alla genovese
zbadaj tarczyce, zrób badania na toksoplazmozę i cytomegalię

Gość ona 87...
kwas foliowy spoko jutro pędzę do apteki. A wy jak długo czekałyście na upragnione dwie kreski ?

Gość ona 87...
A co do tej toksoplazmozy i cytomegalii to mam iść do lekarza ogólnego i poprosić o te badania czy do ginekologa?

Gość alla genovese
raczej nikt Ci skierowania nie da na tokso o cytomeg, ale na tarczyce tak-jednak tylko na TSH a ft3 i ft4 chyba tez prywtanie.

Gość ona 87...
łojejjjj nie no jak trzeba to trzeba ale nie wiedziałam że tyle tego będzie Miałam nadzieję ze kwas foliowy wystarczy i sex :P a Wy mnie tutaj tak zadziwiacie dziewczyny że szok Nic będzie trzeba i to zrobić... Więc idę normalnie na badania krwi i mówię tej babce co chcę i ten teges A wiecie ile mniej wiecej to kosztuje? :)

skierowanie moze byc od lekarza ogólnego i od ginekologa, od lekarza ogolnego bedziesz miec czesc badan bezplatnych, od ginekologa -różnie bywa, choc zasadniczo tez podstawy powinnas miec za free. ze skierowaniem krew, mocz i tarczyce powinnas miec za darmo, tokso i cytom. raczej odpłatnie. cena zależy od laboratorium. nie pij, nie pal, nie bierz dragówi substancji tego typu. poza tym luz blus i swoboda :)

Gość alla genovese
no jest tego trochę, ale będziesz spokojna , że jestes zdrowa. Ja nie wiedziała, że mam chorą tarczycę i kiepsko sie to skonczyło. tsh, ft3, ft4 -kazde około 30 zł, reszta nie pamiętam ale droższa.

ona87-kochaj sie z przyjemnosci a nie ze chcesz miec dziecko bo takie cos nie poplaca lepiej o tym wogole nie myslec a zobaczysz jak szybko sie uda:) ile masz wogole latek?? mi sie udalo w drugim cyklu ale niestety poronilam ale od nowego roku zaczynamy znowu starania:)

Gość ona 87...
sorki że dopiero dzisiaj odpisuje ale nie miałam czasu. Mam 23 lata i w sumie oboje podeszliśmy do tego na luzie. Jeżeli będzie to będziemy się ogromnie cieszyć jeżeli nie to trudno. Ale zauważyłam ze zaczynam się nakręcać. Oglądam wózki na allegro, łóżeczka itp A Krzysiek masuje mnie po brzuchu i marzy żeby była tam fasolka ;) Niunia888 bardzo Ci współczuję ale mam nadzieję ze Ci się uda trzymam kciuki :)