Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iksująca

swędzący i piekący srom

Polecane posty

Gość iksująca

W sobotę poczułam dokuczliwe pieczenie na wargach sromowych mniejszych i w pochwie, jedyne co miałam w kosmetyczce to calendulin - zaaplikowałam sobie na noc, w nocy przeraźliwe pieczenie, że aż spać nie mogłam, w niedzielę kupiłam clotrimazolum i posmarowałam srom kilka raz, oraz lactovaginal, w środku wszystko chyba wróciło do normy, przestało piec, ale okropnie zaczął swędzieć srom i wejście do pochwy, dziś kolejny dzień kuracji maścią, wszystko mam zaczerwienione opuchnięte, piekącę... Zastanawiam się cy=zy to może być reakcja na maść? Zaraz po posmarowaniu bardziej piecze Błagam doradźcie coś, dopiero w środę wracam do siebie i najszybciej w czwartek mogę udać się do lekarza, potrzebuję cokolwiek co doraźnie złagodzi ból

Gość ruda laska
podmywaj się gorącą wodą, tak gorącą jak możesz wytrzymać. ja mam bidet i ułatwione zadanie

Gorącą wodą? No nie sądzę... gorąca jeszcze bardziej wysusza, a przy podraznieniu sucha skóra będzie jeszcze bardziej piekła. Myślę, że Clotrimazolum jest najlepsze i częste podmywanie się. Możliwe, że to reakcja na poprzednią maść.

Gość iksująca
dziękuję, woda rzeczywiście pomaga, niestety potrzebuję też czegoś co pozwoli mi przez najbliższe 2 dni funkcjonować poza łazienką

Gość ruda laska
gorąca woda pomaga, przy pierwszych swędzących objawach podmywam się płynem do higieny intymnej i spłukuję go strumieniem gorącej wody, clotrimazol oczywiście też stosuję i uwierz, że ulga jest natychmiastowa, myślę, że grzyby giną w wysokiej temperaturze

Gość aasad
radze iśćjak najszybciej do lekarza, dość czesto zdarzało mi się coś takiego, z niewiadomych przyczyn łapałam zapalenie pochwy, okazałao się że nie wyleczyłam się porządnie i jakieś bakterie zostaly na moim mężu i się wzajemnie zarazaliśmy raz na jakiś czas. po objawach wydaje mi się że też to masz.Brałam Leki dopochwowe Gynofemidazol, ja dostałam dodatkowo na porządne wyleczenie dla siebie i męża doustnie Mycosyst+ Pimafucin krem. Pomogło i mam spokój. Mam nadzieję że na długi czas.

Gość iksująca
ja zastanawiam się czy opuchnięcie i pieczenie to nie reakcja na clotrimazolum, bo zaczęło się wewnątrz i lactovaginal zlikwidował ból, za to odkąd zaczęłam się smarować chyba jest coraz gorzej, wczoraj tylko swędzenie a dziś dodatkowo opuchlizna. Do rana odstawiam maść zobaczę z jakim efektem. Tantum rosa kupię z rana. Lekarz będzie na pewno, ale niestety dopiero w czwartek, bo póki co jestem w podróży służbowej i za bardzo nie mam możliwości iść do lekarza.

Gość ja też zauważyłam
że po clotrimazolu nasila się świąd :(

Gość nasiadówki z
RUMIANKU.