Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xsxsxs

grzybica pochwy i bole brzucha

Polecane posty

Gość xsxsxs

od 2 lat co jakis czas pojawia sie u mnie grzybica ciagle byly zapisywane tabletki gynalgin (u jednego lejarza 2 razy) u nastepnego 3 wkoncu zapisala mi flumycon ... grzybica mi mijala po ost razie smarowalam ja oraz mialam jedna paczke gynalginu...poszlam do pani doktor zapisala mi flumycon - pierwsza tabletka dzien przed okresem (niezamierzone) nastepne (dwie) w czasie okresu i co? jest coraz gorzej bardziej swedzi do tego nie wiem czy przez grzybice czy przez co innego doszly straszne bole brzucha nie dosniesienia....dostalam lek pimafucin (?) narazie nie wykupilam bo flumycon dostalam na pol roku co kosztowalo mnie ponad 60 zl a ten lek ponad 30 i nie wiem co mam robic ale bol straszny poradzcie ... jezeli chodzi o wizyte do ginekologa nie ma mowy bo jestem tak podrapana ze szok...boli brzuch ze ledwo chodze __________________

Gość agula8
a czy robiłas kiedyś wymaz z pochwy i odbytu? lekarze często na początku leczą w ciemno, bo robią diagnozę na podstawie tego co widać, czuć itp.Jeśli jednak leczenie nie jest skuteczne trzeba zrobić badania.W wymazie powinno wyjść co jest przyczyną infekcji czy są to grzyby czy może bakterie.Czy jedno i drugie,wtedy można odpowiednio dobrać leki.Przy leczeniu pamietaj o probiotykac hnp.provag, doczytaj o diecie przeciw-grzybiczej(mało słodkiego, dużo kwaśnego).Przy silnych bólach brzucha radziłabym jeszcze raz pójść jednak do lekarza.

Gość xsxsxsx
nie robilam a jakie powinnam zrobic ? jutro ide do pani doktor pogadac...