Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona.ola

cysta /torbiel na piersi

Polecane posty

Gość ona.ola

Czy ktos mial? od kilku lat boli mnie piers,lekarz powiedzial ze to cysta.Mam wiele obaw.czy ktos mial cyste i jakie objawy?czy jest sie czym martwic?

Moja mama ma cysty w piersiach już od 3 lat. Kontroluje się co poł roku robiąc USG i mammografię. Za pierwszym razem cysta była bardzo duża i bolesna. lekarz zlecił biopsję cienkoigłową. Przy okazji pobrania próbki do badania, płyn który znajdował się w cyście i bolesność ustąpiła. Po roku, w czsie kontrolnego badania okazało się, że pojawiły się kolejne. Z tym, że lekarz zalecił, że najlepiej zbadać sobie poziom prolaktyny, który u kobiet po 50. roku życia jest zazwyczaj wysoki, co z czasem powoduje właśnie powstawanie torbieli. W tej chwili Mama jest pod kontrolą ginekologiczną i za 2 tygodnie ma termin na USG, żeby sprwdzić co się dzieje. Z kolei inna koleżanka miała cysty, nie podjęła żadnej interwencji i po 3 m-cach okazało się, że się one poprostu samoczynnie wchłonęły. Wydaje mi się, że jest to sprawa bardzo indywidualna. Ale przede wszystkim należy pozostawać pod systematyczną kontrolą lekarska. Pozdrawiam

Eh, dziewczyny, trzeba brać się za oczyszczanie organizmu, to toksyny roznoszone przez krew z zanieczyszczonego jelita, krążą po ciele, zostawiając to tu, to tam, takie niespodzianki, cysty, torbiele, i inne. Baardzo ważne jest oczyszczenie jelita grubego i wątroby. Lektury jest sporo, wątki tu na kafeterii też. Jestem po piątym oczyszczaniu wątroby sposobem Huldy Clark, i wiem, co mówię.

Czy oczyszczanie organizmu pomaga, tego nie wiem, natomiast jeśli chodzi o przypadek mojej Mamy, sprawa jest jasna. W okresie menopauzy jest to reakcja typowo hormonalana. Wysoki poziom prolaktyny powoduje wytwarzanie torbieli. trzeba się poprostu kontrolować i badać na bieżąco! Poza tym zgodnie z opinią lekarza, dodatkowo do rozwoju takich przypadłości może się przyczynic stresujący tryba życia. A z resztą stres leży w zasadzie u podstaw wszelkich chorób cywilizacyjnych. Oczyszczanie pewnie i w jakiś sposób pomaga, z tym że też wydaje mi się, że co za dużo to też nie zdrowo. Bo to tak jest najczęściej, że jeżeli coś pomaga na jedno, to może się okazać, że szkodzi na coś innego. Pozdrawiam :)