Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beza ze Smietanka

Mam NIEDYSKRETNA PROZBE DO MAM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Beza ze Smietanka

Podobno normalne jest,e w ciąży ma sie śluz... jasny,zółtawy po brązowy lekko... ja mam żółtawy i gęsty sporo go na wkładce i tu pytanie czy tak ma byc?? Jednak martwi mnie cos innego,bo normalnie na palcu po wyjęciu z pochwy jest ten śluz nie jednolity a jaki serkowaty grudkowaty :(,tak samo wygląda to podczas stosunku... . Czy ktoras mama w ciazy mogłaby sprawdzic jak jest u NIEJ? :( BARDZO PROSZE!! dodam ze jestem w polowie ciazy i dzidizus zdrowy.

też tak miałam i wyszło, że było zapalenie w pochwie,nic nie swędziało,nie piekło,nie bolało. Dostałam recepte na jakieś globulki dopochwowe(nie pamiętam nazwy) i kazał smarować clotrimazolem tylko na zewnątrz i przeszło :)

Gość Papauga Szara
up

Gość Mamusia2010
Wygląda na to że możesz mieć grzybicę.Jest to dość częste w ciąży.Gin zapisze Ci globulki dopochwowe i powinno Ci przejść ale nie musi nieraz grzybica utrzymuje się do końca ciąży:(

Gość Beza ze Smietanka
A skad sie bierze ta grzybica :O ? nigdy nie miałam takiego czegos. To wynik braku chigieny,wina partnera??

Gość Beza ze Smietanka
Rozumiem,ze lepiej sie nie kochac w takim stanie??

dokładnie ------ to grzybica pochwy, dość częsta dolegliwość w ciąży... zgłoś się do swojego ginekologa by przypisał Ci globulki ..

nie koniecznie....poprostu w ciąży szybko się "łapie" takie rzeczy... lepiej się nie kochać... wyleczyć i dopiero ... pozdr

Gość Łapickaaaa
to grzybica, lekarza zapisze Ci globulki dopochwowe i powinno minąć, u mnie minęło. O higienę zawsze dbałam, partner też, to po prostu ciąża czasem wpływa na rozwój bakterii i drożdżaków.

Zgłoś sie do ginekologa bo to wygląda na grzybice a bierze się ze zmiany ph w pochwie w czasi ciąży

Gość gryczka
Nie musi to być grzybica, ale może. Ja mam prawie przez całą ciążę gęsty, biało-żółty śluz, często na palcu wyglądający właśnie grudkowato. Nigdy podczas ciąży lekarz nie stwierdził u mnie grzybicy, powiedział, że jest to prawidłowa wydzielina. Z moją ciążą wszystko OK, za kilkanaście dni rodzę. Ale! Nie powinna być ona brązowawa, nigdy też zielonkawa. Biała do żółtej - po zaschnięciu. Istotny jest też zapach. Moja ma normalny, kwaskowy, taki jak zwykle. Natomiast przy grzybicy najczęsciej zapach jest nieprzyjemny. Najlepiej porozmawiaj o tym z lekarzem najbliższym razem.

Gość Mauuu
W ciąży zmienia się PH w pochwie i środowisko nie jest takie kwaśne i nie zabija wszystkich bakterii itp. Powodów może być wiele, basen, higiena .... Idź do ginekologa on sprawdzi co i jak. JA jestem w 36 tc i mam normalny mleczny śluz bez grudek .