Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czaarnaaaa

Ciąża - Ważne!!! zwolenienie

Polecane posty

Gość czaarnaaaa

słuchajcie, mam ważne pytanko - słyszałam, że jest ustawa odnośnie tego, że jeśli kobieta prowadzi działalność gospodarczą i zajdzie w ciążę, to przez podwyższenie składki do ZUS, będzie mogła dostawać na zwolnieniu nawet do 5000. czy ktoś coś na ten temat słyszał??? bardzo proszę o odpowiedź, to dla mnie bardzo ważne!

Gość a to ciekawe ale cos kiedys
tu na kafe pisali o tym ale nie potrafie sobie przypomnac podbije ci bo sama jestem ciekawa :) napewno trzeba bedzie miec dzialalnosc dluzej a jak ze skladkami to nie wiem czy trzeba podwyzyc

no musisz podwyższyć sobie składkę ZUS na maksa, przez chyba 3 miesiące?

Gość a to ciekawe ale cos kiedys
ze sie zapytam ile sie placi normalnych skladek a ile podwyzszonych ? :) chodzi o 700 zus to ta najnizsza?

Dokladnie tak jak napisała paula. Zeby dostac z zus pieniadze w tej kwocie musisz podwyzszyc maksymalnie oplacane skladki na 3 miesiace przed rozwiazaniem. Czyli cos okolo 2500zł musisz placic przez 3 miesiace.

Gość czaarnaaaa
dzięki dziewczyny! a jeśli będę mieć zwolnienie lekarskie np. w 5 miesiącu?? to powinnam płacić wcześniej takie składki? czy to tylko po porodzie się liczy?

Gość pogadamy :)
tu chodzi o macierzyński potem a nie o zwolnienie. jezeli przez ostatnie 3 miesiace zapłacisz najwyższą składkę zus tj ponad 7000 to się dostanie wysoki macierzyński, ale w przeliczeniu wcale tak dobrze to nie wychodzi

Gość czaarnaaaa
no ok. rozumiem. ale jeśli będę mieć zwolnienie od lekarza i wiadomo, że nie mogę pracować i zarabiać, to ZUS nic nie wypłaci?

Gość czaarnaaaa
up up

Gość czaarnaaaa
podnoszę - proszę może ktoś jeszcze się wypowie