Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elka9898

mam podbite oko chce odejsc!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość elka9898

z moim partenem zyjemy od 5 lat wychowujemy nasz dwuletna corke nie pobralismy sie bo jakos tak wyszlo,zamiast wesela kupilismy mieszkanie ktore bedziemy splacac przez 20lat:( w sobote chcialam z nim pogadac bo zaczyna mnie emczyc wieczne martwienie sie o wszystko:zakupy,rachunki,pranie,gotowanie,zajmowanie sie dzieckiem nie pracuje ale nie oznacza to odrazu ze wszystko powinnam robic sama,on dom traktuje jak hotel.spi,je co mu podam i oglada tv ma pretesje ze nie chce z nim sypiac ale jak ja moge miec na to ochote jak od 6 rano bo tak mala mi sie budzi do 22 jestem na nogach wszystko robie w biegu jak ona popoludniu spi:( i wlasnie w ta sobote chcialam z nim porozmawiac ze oczekuje od niego odrobiny pomocy.od slowa do slowa zaczelismy sie klocic cos co wymknelo sie spod kontroli..zaczol na mnie wrzeszczec ze jestem leniwa suka ze jestem beznadziejna matka lecialy takie slowa ze uszy wiedly ale jak mi powiedzial ze bylam jego najwiekszym zyciowym bledem i ze zabierze mi dziecko nie wytrzymalam i spoliczkowalam go!! ODDAL MI!!!!i to tak ze mam fioletowe oko..w niedziele mnie przepraszal a dzisiaj powiedzial ze mnie kocha niech sie wypcha nie wiem jak to nazwac ale cos we mnie peklo czuje tylko nienawisc i zal..bywaly czasami klotnie ale nigdy do czegos takiego nie dochodzilo. ogolnie do tej pory ukladalo nam sie fajnie chcial miec drugie dziecko,mowil o slubie ze powiadomimy o tym rodzine na swieta a kase na male przyjecie znajdziemy,a teraz wiem ze te wszystkie slowa byly klamstwem bo przeciez nikt nie bedzie zie zenil z kims kogo ywaza sie za blad zyciowy:(:( chce sie spakowac i wyprowadzic do rodzicow ale znajac ich oni tez mi beda truc bo nigdy nie byli zadowoleni ze to wlasnie z nim sie zwiazalam:( jejku tak strasznie zle sie z tym wszystkim czuje:(:(

Gość pocahontas8k
jak tylko masz gdzie to odejdź od niego...

Gość ewrewrewrwer
Je.bnij se w łeb i po problemie

Gość kolejny nick bo kolejny dzienn
elka... strasznie ci wspolczoje, nigdy juz nie bedziesz przy nim czuc sie bezpiecznie...

Gość rose***
wpsulczuje ci,naprawde uwazm ze jak rz uderzyl to zrobi to 2,3,4 raz,nie wierze ze to sie nie powtorzy,latwo mowic odejdz,zostaw go ale trudniej to zrealizowac tym bardziej jak jest dziecko,nie umiem ci doradzic,ale powiem tak SZANUJ sie

Gość elka9898
ewrrwe dzieki za rade:):)nic tak nie podosi na duchu jak wlasnie takie wypowiedzi no ale coz dzieki:) mam moge do rodzicow ale oni tez bede mi zatruwac zycie:(:(dzisiaj dzwonilam do osrodka dla samotynch ale moge tam przyjsc po nowym roku brak miejsc:( zadalam mu pytanie dzisiaj po tym jak powiedzial ze mnie kocha dlaczego mi oddal przeciez nie bede stala i wysuchiwala jak mnie obraza,wyzywa potraktowal mnie jak.....a on na to bo sie bronilem,bo uderzylas mnie pierwsza.

hehehe tak to jest jak sie w klotni zaczyna wytykac komus bledy... ja jak chce zwrocic dziewczynie uwage zaczynam od siebie... jak przychodzi wsciekla po pracy a ja w najlepsze leniuchuje i jest wsciekla to wiem ze musi sie wyzyc... wtedy lapie za najblizsze taleze i mowie kochanie daj mi sekunde juz dzwonie do egzorcysty... ;D ehehe... zaraz jej przechodzi... ;d

Gość elka9898
teraz czuje sie zagnana w kont nie mam prawa powiedziec co mysle mam stac pokorkie wysluchiwac jak mnie obraza,gnoi i nie reagowac zeby mi nie przylozyl,spakowalam pare rzeczy dla siebie i corki on poszedl na druga zmiane do pracy a ja na kilka dni przeniose sie do przyjaciolki.to bedzie dla mnie bezpieczniejsze,jak narazie.

kure.... mam niedoparte wrazenie ze robie tu za misia placzke. portal zobaczylem 3 dni temu, sporo czytalem zeby zobaczyc co targa kobietami ale wy tylko o problemach... a juz calkowicie zamurowalo mnie jak przeczytalem temat o zgwalconych kobietach... 160 stron, nie moglem sie oderwac... :(

Gość kolejny nick bo kolejny dzienń
*kurde laski

Gość radzę dobrze !!!!!!!!!!!!!!!!!
Leć na obdukcję do szpitala, to cię nic nie kosztuje. Schowaj potem zjdęcia i dokumenty. Zabezpiecz się w ten sposób. Bo chyba nie wierzysz, że to nigdy więcej się nie powtórzy, nic nie usprawiedliwia jego czynu, nawet jeśli go spoliczkowałaś to on nie miał prawa ci oddać, to facet mógł złamać ci szczękę. Mój M też miał takie zapędy, kiedyś jak widziałam go w furii to odważnie podeszłam i powiedziałam no wal!!!!!!!! ulżyj sobie!!!!!!!! tylko pamiętaj, że to będzie twój pierwszy i ostatni raz. Po kłótni kiedyś mnie spytał co miałam na myśli, mówił że nigdy mnie nie uderzy, że był wkurzony ale nie na tyle żeby uderzyć słabą kobietę i matkę jego dziecka, ja na spokojnie powiedziałąm mu wtedy co zrobiłabym gdyby jednak tak się stało. Po pierwsze obdukcja, po drugie rozwód z orzeczeniem o jego winie, po 3 wyprowadzka z dzieckiem na drugi koniec Polski tam gdzie jest moja najbliższa rodzina. Po tej rozmowie widziałam, że płakał było mu przykro ale ja nie pozwolę by w atakach złości straszył mnie czy dziecko. Dlatego kochana szybko coś z tym zrób

Gość elka9898
dzieki za rade okolo 17tej ide do mojej przyjaciolki a pozniej mam nadzieje ze zlapie jeszcze jakiegos lekarza oko wyklada strasznie kolor sliwkowy na powiece pod okiem zielone przed wyjscie z domu bede musiala jakos to zatuszowac bo wstyd sie pokazac na ulicy. do pana ktory sie wypowiada...masz racje moze i kobiety tutaj o samych problemach pisza ale swiadczy to tylko o tym jak czuja sie bezradnie,ze strach jest wygadac sie komus bliskiemu,brak zaufania a czasami i wstyd:(niestety.

Gość elka9898
dziecko smacznie spi w kojcu nie swiadome niczego a ja nie potrafie zapanowac na zalem:( dzwonil przepraszal nie jestem gotowa wrocic,ciesze sie ze mam taka przyjaciolke.

mój ex mąż nigdy nie uderzył mnie tak żeby był ślad,a mimo to też coś we mnie pękło.długo zwlekałam z odejściem próbowałam dawać mu kolejne szanse ale to była strata czasu.wyszłam z jedną torbą rzeczy osobistych,spłacałam kredyt-więłam drugi etat i po półtora roku wykaraskałam się z małżeństwa i długów.teraz jestem z cudownym spokojnym i kochającym facetem spodziewam się pierwszego dziecka i bogu dziekuję że się odważyłam wtedy odejść bo bym miała zmarnowane życie.życzę odwagi i wytrwałości.masz o tyle lepiej że ominie cię nieprzyjemna sprawa rozwodowa.

Gość elka9898
Ciesze sie ze Tobie sie udalo!!!gratuluje. no tak omija mnie przykra sprawa zwiazana z rozwodem ale mamy dziecko i cos czuje ze zacznie sie wieczna wojna:( rodzice sie dowiedzieli ze zatrzymalam sie u przyjaciolki i odrazu sie zaczelo"a nie mowialam":(nie ma to jak skopac lezacego.

Gość powiem ci ze tacy ludzie sie
nie zmieniaja. nie chce cie straszyc, ale ogladajac teraz na youtube pewien film natrafilam przypadkiem na pewna krotkometrazowa produkcje (czesciowo ocenzurowana), po obejrzeniu ktorej bylam wstrzasnieta, ale wiem tez ze tak wyglada rzeczywistosc wielu kobiet, ktore nie potrafia odejsc, powiedziec w pore 'dosc!'. zly los. pomyslalam w tamtej chwili o tobie (poniewaz kilka dni temu mignal mi przed oczyma ten naglowek, ale nie czytalam wszystkich postow, ani sie nie udzielalam) i postanowilam odnalezc twoj temat, zeby wkleic link do tego filmu. obejrzyj go prosze cierpliwie od poczatku do samego konca. czesc jest ocenzurowana ze wzgledu na drastyczne sceny, ale prosze wytrwaj do konca i przemysl go w sercu. http://www.youtube.com/watch?v=7uoVJYRpkT8&feature=related :( mysle ze rozwieje wiele twoich watpliwosci. sciskam! wiesz co robic. badz silna. nie dopusc nie daj boze do dramatycznego splotu wydarzen w przyszlosci.

Gość .........agawa
Boże mój, popłakałam się po obejrzeniu tego filmu. :( :( :(

udało mi się ale nie oznacza to że obyło się bez fajerwerków,telefony ,wystawanie pod pracą kwiaty i wyzwiska na przemian,nie było łatwo ale wytrwałam choć nie raz płakałam w poduszkę.lepiej dla dziecka żeby żyło w spokojnym domu niż słuchać awantur rodziców.sąd ustali alimenty i spotkania ojca z dzieckiem,lepiej to uregulować niż liczyć na dobre serce ojca.a rodzice cóż...każdy chce dla swojego dziecka jak najlepiej i w gruncie rzeczy pewnie są zadowoleni z twojej decyzji,mogliby jednak okazać więcej wsparcia.pamiętaj o obdukcji to może być bardzo potrzebne.trzymam kciuki za ciebie.

Gość o matko. zaluje ze to
obejrzalam :'( to straszne i przykre

Gość ejze
to ty mozesz go bic a on ciebie nie ...bez jaj hehehe

Gość strrrrraszne :(
dlaczego On ją bił? :(

Gość strrrrraszne :(
chodzi mi o filmik

kochana to ze facet bije kobiete swoja to wacle nie musi byc powodu sa tacy co po prostu tak lubia...:( niestety bylam w takim zwiazku...bylam bita kopana duszona i wogole...wybaczalam bo obiecywal ze sie zmnieni...mialam zlamane rece kilka razy zemdlalam i lezalam na podlodze...nie pomogł mi..cos strasznego..dlatego gdy facet raz uderzyl kobiete zrobi to poraz kolejny

Gość pewnie dlatego samego powodu
dla ktorego inni mezczyzni bija swoje partnerki, niezaleznie od kraju pochodzenia. jesli facet jest nerwowy i porywczy, to kazdy niewinny kobiecy das, czy uslyszenie jej zdania na jakis temat ktore go mierzi, jest dobrym pretekstem do uzycia sily. wie ze jest silniejszy i czuje sie bezkarny. nie podoba mu sie cos co mowi kobieta to zadaje cios. w wielu domach, w ktorych mezczyzne porywaja nerwy i nie kontroluje swojego zachowania, bylo, jest i bedzie podobnie. czasami jest to proces lancuchowy, czyli w domu jego dziadkow byla przemoc, w domu rodzicow tez do niej dochodzilo, to i on sam zostal oprawca, bo takie wyniosl wzorce zachowania. jesli jego kobieta godzi sie na bycie ofiara i maja potomstwo, szanse sa ze i jego dziecko bedzie kolejnym katem. :(

Gość pewnie dlatego samego powodu
ten film sam w sobie jest bardzo wymowny, wiec nie potrzeba nawet tlumaczenia dialogow. mozna sobie wyobrazic zwyczajny dialog jaki zazwyczaj pada podczas klotni o jakas mniej lub bardziej wazna rzecz. ot zycie. :(

Gość .........agawa
Według opisu: (...) plays a young woman who's desperate attempt to save a violent relationship ends with fatal consequences. Czyli: (aktorka) gra młodą kobietę, której desperacka próba uratowania związku, w którym panuje przemoc, kończy się fatalnymi skutkami. :( Taka prawda.

Gość patka25556
ja bym nie chciala miec takiego facta co moge go zlac i zrobic co bede chciala a on bedzie stal jak ta ciapa , mężczyzna musi miec to w sobie coś znecac sie nie moze ale jezdzic po sobie tez nie powinien dawac