Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam luteina

Luteina pod język

Polecane posty

Gość pytam luteina

Już mówię: rok temu ciąża obumarła w tym roku poroniłam 24 września - krwawiłama le lekar zmnie olał. Teraz jestem w ciąży kupiłam sobie luteinę 50 pod język. Stosowała któraś? I w jakich okolicznościach?

ale sama ją sobie kupiłaś, czy lekarz zalecił? Ja stosowałam kiedyś na wywołanie owulacji, ale luteina ma różne zastosowanie.

Gość dagusia lipcowa
Ja miałam ciążę zagrożoną i brałam ją do 36tc.

Gość pytam luteina
Sama sobie kupiłam. Dopkładnie za parę dni powinnam dostać okres ale już dziś zrobiłam test i jest pozytywny. A luteinę kupiłam bez wiedzy lekarza - bo wiem, że mi jej nei przepisze pomimo tego że już 2 razy straciłam ciąże.

Gość pytam luteina
o to prz 2 ciązy lekarz mi mówił, ze kazda moja ciaza teraz jest zagrozona a jak krwawialm to nie dal mi nic na podtrzymanie ... kupilam luteine w razie 'w' - obym nie zaczela krwawic...

Gość dziewczyno !!!!
zmień lekarza !!! to jakiś konował do którego chodzisz

Gość pytam luteina
w puerwszej ciazy 3krotnie powiedzial mi co innego w zwiazku z ciaza i w zasadzie mnie w szpitalu olal drugi lekarz -druga ciaza to mowie do niego ze zrobilam 3 testy i pozytywne. ale on na usg nic nie widzi i kaze zrobic bete -zrobilam wsazywala ciaza. a jak bylam u niego to mowilam mu ze brudze-potem zaczelam krwawic to mowil ze on mi nic nie poradzi. ja rozumiem ze ciaza wczesna byla ale nie dosc ze prywatnie to mogl mi cos dac...... od poczatku chodze prywatnie. teraz znowu zmienie lekarza....

Gość pytam luteina
zastanawm sie czy brac ta luteine juz....bo chyba nie zaszkodzi z tego co czytalam. a w moim przypadku to czytalam ze dziewczyny po poronieniu braly...

nie zaszkodzi. bierz dwa razy dziennie jedną, jak zaczniesz nie daj Boże plamic to zwiększysz.

Gość dagusia lipcowa
Jejku co to za rzeźnicy.Ja plamiłam w 6tc i od razu dostałam duphaston.A jak wylądowałam na patologii w 11tc to tam dołożyli mi jeszcze luteinę.koniecznie znajdź dobrego lekarza popytaj koleżanek może któraś poleci Ci takiego godnego zaufania.

Gość pytam luteina
o baba w aptece tez powiedziala cos takiego ze moze doprowadzic do poronienia.... i tak sie motam. do lekarza pojde za 2 tyg bo teraz nie ma sensu (dokladnie to jest 2-3tydz) ciazy.

Przede wszystkim znajdź szybko dobrego lekarza, popytaj znajomych, poczytaj opinie w necie np. na znanylekarz.pl Jeżeli straciłaś dwie ciąże, to uważam, że powinnaś brać zapobiegawczo lek podtrzymujący ciążę, przeczytaj ulotkę, tam jest napisane dawkowanie w konkretnych sytuacjach. A poznałaś przyczynę tamtych strat? Powodzenia życzę i trzymam kciuki!

Gość pytam luteina
Jest hormonem niezbędnym do utrzymania ciąży przez cały okres jej trwania: hamuje reakcję immunologiczną matki na antygeny płodu, jest substratem do produkcji gliko- i mineralokortykoidów płodu, inicjuje poród, znosi samoistną czynność skurczową ciężarnej macicy. Progesteron dobrze wchłania się po podaniu podjęzykowym. Żebym wiedziała tylko czy mi to zaszkodzi...... :(

Gość pytam luteina
Tak, robiłam badania i wszytskie są ok.

Gość pytam luteina
chyba bede brac 1 dziennie....

Gość vfdcsax
mozesz brać spokojnie pomaga podtrzymac ciążę, w Twoim przypadku jak najbardziej wskazane. Tylko dziwi mnie jedna rzecz - kupiłaś ja sobie sama, ona nie jest na recepte?

Gość claudikowa
wg lepiej zebys brala luteine dopochwowa albo duphaston .

Gość pytam luteina
ublagalam farmaceutke powiedzialam co i jak.... no a co mialam zrobic.... wole wydac te 16zl i miec jakies zabezpieczenie niz latac po szpitalach nagle.... tak jak ostatnio to mnie olalo. szkoda mowic. bede brac ale zastanawiam sie czy zaczac brac od dnia spodziewanej miesiaczki czy juz... wole sie zapytac kogos kto mial taka sytuacje

no ja padnę sama przytoczylas dzialanie terapeutyczne luteiny, a potem leki czy nei zaszkodzi. jak Ci niby ma zaszkodzic? jedyne co to moze Ci być niedobrze bo smak tego jest obrzydliwy. jeden raz dziennie jedna nic ci nie da. bierz dwie, jedną rano jedną wieczorem, w mniej wiecej równych odstepach czasu. "Tylko dziwi mnie jedna rzecz - kupiłaś ja sobie sama, ona nie jest na recepte?" jest, ale jak powiedziala że ma zagrożoną ciążę, nie ma recepty, a lekarz wyjechał to pokaż mi farmaceutkę ktora sie chociaz raz nie ugnie... "wg lepiej zebys brala luteine dopochwowa albo duphaston" nie ma znaczenia, dzialają identycznie.

bierz od razu, od teraz. po co masz czekac na termin miesiaczki? chyba ze jeszze masz te ciaze niepotwierdzoną??...

Gość praca w delegacji
ciaza potwierdzona tylko testem..fakt faktem kreska jest bledsza od drugiej ale wskazuje ciaze. pozatym wiem ze mialam plamienie implantacyjne na poczatku listopada.

Gość pytam luteina
'praca w delegacji' to ja :) tylko moj maz chcial jakis temat poruszyc i zmienilam nicka :)

no jak test wyszedl pozytywny to bierz. nic Ci sie nie stanie. okresu i tak nie dostaniesz...

Gość dobre rady w pon
dawno powinnaś zmienić lekarza,ja na twoim miejscu nic nie serwowałabym sobie samowolnie,tylko jak najszybciej znalazłabym dobrego lekarza i pognała do niego.

Gość gość
ja brałam na wszelki wypadek do 12tc a potem od 30tc bo szyjka nawalała ;) luteine tylko na recepte sie kupuje wiec musial lekarz przepisac