wisnia989 0 Napisano Listopad 16, 2010 Już od dawna czytam wasze wpisy na forum i postanowiłam że ja też coś napisze. Od dziecka miałam 2 marzenia. Dobrego męża i chociaż 1 dziecko jedno marzenie się spełniło rok temu a drugie :( ... Staramy się z mężem o dziecko już 3 lata. Rok temu trafiłam do doktora Cholewy z PROVITY, zrobiliśmy badania i okazało się, że mój M ma za małą ilość plemników do zapłodnienia, jedynym rozwiązaniem było in vitro. Zebraliśmy odpowiednią ilość pieniędzy ... pierwszy transfer totalna klapa, załamka, ale jakoś się pozbierałam byłam przy nadziei że drugim razem się uda, niestety. Jestem w strasznym dole niby się uśmiecham a serce mało nie pękniemi na pół. Najgorsze jest to, że moj lekarz sam nie wie czemu nam się nie udało, a po drugie nawet nie ma kasy żeby dalej podchodzić do in vitro, chyba też już nie mam sił przez to wszystko jeszcze raz przechodzić. Najbardziej denerwuje mnie to, że strasznie nieodpowiedzialnie "KOBIETY" rodzą dzieci a taki normalny człowiek, który ma odpowiednie warunki... po prostu nie może mieć wiec mam do was pytanie czemu tak się dzieje ? czemu normalny człowiek nie może mieć dziecka ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wiele par stara się o dzieci Napisano Listopad 16, 2010 niektórym sie udaje od razu innym troche później. Myśle ze jak zaczniecie życ chwila i nie myslec ciagle ze chcesz zajsc w ciaze to wtedy sie uda. Moze sa jakies poradnie ktore pomoga Twojemu M. Wszystko sie jakos ułoży badz dobrej mysli przeciez masz przy boku osobe ktora Cie kocha:) a przeciez niektorzy sa samotni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach